My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Στη Τέχνη το βιβλίο της Ελ. Φρεγγίδου

afisa-freggidouΤην νέα ποιητική συλλογή της Κιλκισιώτισσας ψυχολόγου και ποιήτριας Έλλης Φρεγγίδου, με τίτλο “Δικαίωμα Φωτός”, θα παρουσιάσουν η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς και ο εκδοτικός οίκος Κέδρος, τη Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα “Μ. Ανδρόνικος” του φορέα.

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς έχει τη χαρά να παρουσιάζει την Ε. Φρεγγίδου, δεδομένων και των διακρίσεών της στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Κούρος Ευρωπού», για δύο συνεχόμενα έτη.

Η ποιήτρια μέσα από τη νέα της δημιουργία επιχειρεί να συνθέσει αρμονικά εικόνες, έννοιες και συναισθήματα ανάμεσα στο ορατό και το ιδεατό. Μας θυμίζει με την καθαρότητα της γραφής της πως η ποίηση είναι από τις ελάχιστες γέφυρες επικοινωνίας που απέμειναν στους ανθρώπους. Με λόγο μεστό, ουσιαστικό και ανεπιτήδευτο, ανακινώντας μέσα μας βαθείς υπαρξιακούς προβληματισμούς, η Ε. Φρεγγίδου αφήνει με σεμνότητα στο χώρο της τέχνης το πνευματικό της αποτύπωμα.

Τη συλλογή θα σχολιάσει ο Φώτης Μισόπουλος, αρχιτέκτων μηχανικός, εικαστικός και λογοτέχνης, η Κική Βέλκου, σχολική σύμβουλος και η ίδια η ποιήτρια. Το συντονισμό θα πραγματοποιήσει η εκπαιδευτικός Νόπη Δουλκερίδου.

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού και μνήμης των πολιούχων Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων του Δήμου Κιλκίς.

Σχολιάστε