My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε το Βοήθεια στο Σπίτι”

Τηλεφωνική επικοινωνία με τις εργαζόμενες του Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Κιλκίς είχε αυτές τις ημέρες η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες εργασίας εν μέσω πανδημίας, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την επικοινωνία, η κ. Αγαθοπούλου αναφέρει τα εξής:

“Είναι γνωστό, ότι οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι βρίσκονται αυτή τη στιγμή με όλες τους τις δυνάμεις στη διάθεση των πολιτών και ιδιαίτερα των πιο ευπαθών ομάδων. Εκτός από τη συνήθη εργασία τους, αυτό το διάστημα έχουν αναλάβει επιπλέον φόρτο εργασίας και επιπλέον καθήκοντα, αφού τους ανατέθηκε και η αρμοδιότητα διανομής τροφίμων του ΤΕΒΑ. Μαζί με τους γιατρούς, τους αστυνομικούς, τους φαρμακοποιούς και τους εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ, είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.

Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να εκτιμά τον ρόλο τους. Ίσως επειδή είναι λίγοι σε αριθμό και δεν κάνουν πολλή «φασαρία», ίσως επειδή δεν φορούν άσπρες μπλούζες. Η πλειοψηφία τους παραμένουν απλήρωτοι για τουλάχιστον 3 μήνες και εξαιρούνται της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που θα λάβουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στον ΕΟΔΥ και στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον, η κυβέρνηση αρνήθηκε να κάνει δεκτή τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ της 26ης Μαρτίου, με την οποία ζητούνταν η ένταξή τους, μαζί με το προσωπικό των νοσοκομείων του ΕΣΥ, το Προσωπικό του ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Και φυσικά καθυστερεί αναιτιολόγητα την προκήρυξη για τη μονιμοποίησή τους, η οποία έχει ψηφιστεί από τον Δεκέμβρη του 2018, μετατρέποντας το Πρόγραμμα σε μόνιμο θεσμό του κράτους, επιρρίπτοντας η μεν τοπική αυτοδιοίκηση την ευθύνη στην κυβέρνηση και τούμπαλιν.

Ζητάμε τόσο από τον Δήμο Κιλκίς όσο και από την Κυβέρνηση

  • να εξασφαλίσουν μέσα ατομικής προστασίας για όλες και όλους τους εργαζόμενους του Προγράμματος άμεσα
  • να τους καταβληθούν οι οφειλόμενοι μισθοί το συντομότερο
  • να επιταχύνουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την έκδοση της προκήρυξης μονιμοποίησής τους
  • να τους καταβληθεί το «δώρο Πάσχα» όπως σε όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία, την ΠΦΥ και την Πρόνοια

Οι εργαζόμενοι/ες στο Βοήθεια στο Σπίτι δεν είναι εργαζόμενοι/ες δεύτερης κατηγορίας! Οφείλει η Κυβέρνηση και ο Δήμος του Κιλκίς να το αποδείξει άμεσα και έμπρακτα!”

Σχολιάστε