My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρόγραμμα – χαμένη ευκαιρία;

“Οι δημότες δεν θα μας κρίνουν μόνο από την προσπάθειά μας για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Θα πρέπει, αφού πληροφορηθούν τα στοιχεία, να μας κρίνουν και για τις ευκαιρίες που χάνονται από αδράνεια και αδιαφορία. Για τις σημαντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης με σεβαστά ποσά από Προγράμματα. Ευκαιρίες που δεν ξαναεμφανίζονται εύκολα”.

Η τοποθέτηση αυτή του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στο δήμο Κιλκίς, έγινε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Φεβρουαρίου. Ο κ. Π. Τονικίδης αναφερόταν σε ένα Πρόγραμμα-πραγματικό θησαυρό για τις πόλεις της Κ. Μακεδονίας, πουα φορούσε σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 10 χιλ. κατοίκων. Για το νομό Κιλκίς λοιπόν, η μόνη πόλη που είχε δικαίωμα συμμετοχής ήταν το Κιλκίς.

Το εν λόγω Πρόγραμμα, αφορούσε δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο, κλπ) και είχε ξεκινήσει από τα μέσα του 2016, με λήξη τις αρχές του 2017. Ο δήμος Κιλκίς, σε αντίθεση με τις άλλες πόλεις της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, είτε δεν το πληροφορήθηκε, είτε έδειξε αδιαφορία και αδράνεια. Αποτέλεσμα; Να “χαθούν” περί τα 4 εκατ. ευρώ! Και τη στιγμή μάλιστα που οι άλλες ομοειδείς πόλεις της Περιφέρειας θεωρούσαν το Κιλκίς ως μη ανταγωνίσιμο, λόγων των βασικών ελλείψεων σε υποδομές.

Η πόλη των Σερρών για παράδειγμα, καρπώθηκε 4,8 εκατ. ευρώ, ενώ η μόνη πόλη που αποκλείσθηκε ήταν η Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Εκεί όμως διασφάλισε το ποσό των 4 εκατ. ευρώ η πρωτεύουσα Βέροια.

Γαι τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα θα έπρεπε να υπάρχει και κάποιος Εταίρος. Για το δήμο Κιλκίς αυτός θα μπορούσε να ήταν η ΑΝ.ΚΙ, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών, το Επιμελητήριο, κλπ. Το Επιμελητήριο μάλιστα είχε κάνει την απαραίτητη προεργασία συμμετοχής περιμένοντας το Πρόγραμμα και το “νεύμα” του δήμου Κιλκίς. Αντ’ αυτού… ουδέν. Και αυτά τη στιγμή που ο δήμος Κιλκίς έχει και τον αρμόδιο Τεχνικό Σύμβουλο, μια Εταιρεία Συμβούλων δηλαδή, η όποια αμείβεται παγίως με 20 χιλ. ευρώ το χρόνο. Εδώ να σημειωθεί ότι η Εταιρεία που θα συνέτασσε τον σχετικό φάκελο θα αμειβόταν επί πλέον, μόνο σε περίπτωση έγκρισης συμμετοχής του δήμου στο Πρόγραμμα.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τονικίδης στο Δημ. Συμβούλιο τον Φεβρουάριο, ο δήμαρχος αντέτεινε ότι ο δήμος Κιλκίς κατέθεσε προτάσεις για το Πρόγραμμα, οι οποίες όμως δεν εγκρίθηκαν. Ανέφερε μάλιστα κάτι για το θέμα της ανάπλασης του κέντρου του Κιλκίς. Θέμα, ούτως ή άλλως, μη συμβατό με το τρέχον Πρόγραμμα. Για ένα έργο μάλιστα το οποίο και επί δημαρχίας Μπαλάσκα, είχε “τρέξει” και είχε φθασει στα πρόθυρα της οριστικής χρηματοδότησης τότε με 1,5 εκατ. ευρώ. Τελικά, με τη νέα Δημοτική Αρχή να αδρανεί, το έργο απεντάχθηκε.

Ο κ. Τονικίδης είπε ότι θα περιμένει να ακούσει τις προτάσεις του δήμου Κιλκίς που κατατέθηκαν για το νέο Πρόγραμμα. Στην συνεδρίαση του Μαρτίου όμως (22/3/2017) δεν ακούσθηκε τίποτε σχετικό. Κι έτσι ο δήμος Κιλκίς καταγράφει ένα ακόμη αρνητικό επίτευγμα ως η μόνη πρωτεύουσα της Κ. Μακεδονίας που έμεινε “εκτός νυμφώνος”.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε