My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Οχι κι απ` τη Φλωρινα για λατομειο

Το αίτημα των κατοίκων των Άνω Κλεινών του Δήμου Φλώρινας για τη μη δημιουργία λατομείου στην περιοχή συζήτησε χθές το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας μετά και από αίτημα του περιφερειακού συμβούλου κ. Γεωργακόπουλου και κατοίκων της περιοχής.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Άνω Κλεινών κ. Θανάσης Παπαδάκης για το θέμα τόνισε ότι το αίτημα το θέσανε και στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς αυτό είναι αρμόδιο για την έγκριση της άδειας προς την εταιρεία “ΤΕΡΝΑ” αλλά ζητούν και τη στήριξη του περιφερειακού συμβουλίου γιατί όπως είπε “είναι σημαντικό θέμα για την περιοχή γιατί ο χώρος που επιλέχθηκε να γίνει το λατομείο είναι δασική περιοχή και θα είναι περιβαλλοντικό έγκλημα η δημιουργία του”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης τόνισε πως “θα στηρίξουμε και θα σταθούμε δίπλα στους κατοίκους για το θέμα αυτό γιατί πρέπει να προστατέψουμε και το περιβάλλον”.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Χρηστος Ναούμ επεσήμανε την αναγκαιότητα λήψης απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου υπογραμμίζοντας ότι “θεωρώ υποχρέωση του περιφερειακού συμβουλίου σε ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίας, το περιβάλλον και τη ποιότητα ζωής των κατοίκων να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να στηρίξουμε το αίτημα τους”.

Το περιφερειακό συμβούλιο έλαβε την απόφαση να στηρίξει το αίτημα των κατοίκων και να ζητήσει από το Δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας να γνωμοδοτήσει θετικά στο αίτημα των κατοίκων των Άνω Κλεινών για τη μη δημιουργία λατομείου στην περιοχή.

Πηγή 102 fm Περισκόπιο της Περιφέρειας. Σύνταξη: Θωμαή Αδάμου

Σχολιάστε