My Twitter Feed

26 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά σε μονοψήφιοι νούμερο -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Δ. Κυριακίδης σε κέντρα εμβολίων -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Πιάσαμε πάλι διψήφιο αριθμό -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Δικηγόροι: Φτάνουν λόγια και ευχές -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Αντικυβερνητικά βέλη από πέντε -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Στο στόχαστρο τα δικαιώματα -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΝΙΚ: Στηρίξτε το νοσοκομείο μας -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Περιπατητές: Υπέρ της μονάδας αλλά… -

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

Ν` αξιοποιηθεί το στρατοπέδο Γουμένισσας

goumenissaΈνα σημαντικό θέμα για την τοπική κοινωνία της Γουμένισσας, η αξιοποίηση του τεράστιου πρώην στρατοπέδου που βρίσκεται στη πόλη, συζητήθηκε την περασμένη Κυριακή 23 Ιουνίου, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Γουμένισσας, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας.

Στη συγκέντρωση ο δασάρχης Γουμένισσας Γεώργιος Βούρτσας και η δασοπόνος Αικατερίνη Τζιούνη, παρουσίασαν ενώπιον πλήθους πολιτών και θεσμικών παραγόντωντην εργασία τους, η οποία εκπονήθηκε αφιλοκερδώς,  για τον σχεδιασμό και την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου.

Η εργασία προτείνει πλήθος παρεμβάσεων, όπως δημιουργία πάρκου, πισίνας, παιδικής χαράς κα, ωστόσο το πρόβλημα και σ` αυτή τη περίπτωση είναι η έλλειψη χρημάτων! Προσπάθεια, πάντως, για να ενταχθεί το έργο ανάπλασης κι αξιοποίησης, θα γίνει…

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για έναν τεράστιο χώρο εντός πολεοδομικού ιστού, ο οποίος μένει αναξιοποίητος εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που εκκενώθηκε απ` τη στρατιωτική δύναμη που φιλοξενούσε. Μάλιστα, όλα αυτά τα χρόνια το στρατόπεδο κυριολεκτικά λεηλατήθηκε αφού δεν υπήρχε πρόνοια φύλαξής του, μ` αποτέλεσμα ένα απ` τα ωραιότερα στρατόπεδα της χώρας – σύμφωνα και με τους τέως βασιλείς Παύλο, Φρειδερίκη και Κωνσταντίνο, που το επισκέφτηκαν στα 1963 – σήμερα να ρημάζει!

Στη συγκέντρωση της Κυριακής το παρών έδωσαν, ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας, η αντιδήμαρχος Μαρία Παλάνη, ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης, οι βουλευτές Γ. Γεωργαντάς και Ειρ. Αγαθοπούλου, ο διευθυντής δασών Ν. Κιλκίς Στ. Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Γουμένισσας Γ. Αλίρης, ο τέως δήμαρχος Γουμένισσας κ. Παπαπαναγιώτου, ο πατέρας Χριστόδουλος ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Δημήτριου, πρόεδροι συλλόγων και άλλοι φορείς.

Σχολιάστε