My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Νέες καταγγελίες για τη σύλληψη

katalipsi-mathitesΑνακοινώσεις για την γνωστή υπόθεση της σύλληψης μέλους της ΚΝΕ στο 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς εξέδωσαν σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους στη συλληφθείσα.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται στην συναγωνίστρια που δέχτηκε επίθεση από τον διευθυντή Λυκείου Κιλκίς στην προσπάθειά της να κουβεντιάσει με μαθητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, έξω από το σχολείο.

Καταδικάζουμε την προκλητική στάση του διευθυντή να επιτεθεί στην συναγωνίστρια καλώντας την αστυνομία. Καταγγέλουμε την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε, που προσπαθεί να τρομοκρατήσει τα παιδιά μας με σκοπό να βγουν από το σχολείο υποταγμένα, δεχόμενα μια ζωή δίχως δικαιώματα.

Οι εμποροϋπάλληλοι

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων με τη σύλληψη μέλους της ΚΝΕ και φοιτήτριας του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Δικάζεται την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη με βάση του άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα (1951), «Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια».

Το «έγκλημά» της ήταν ότι μοίραζε προκηρύξεις και κουβέντιαζε με μαθητές έξω από Λύκειο του Κιλκίς. Η κινητοποίηση αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και ο χώρος της εκπαίδευσης γενικότερα.

Η απαράδεκτη στάση του διευθυντή του σχολείου να επιτεθεί και να καλέσει την αστυνομία αποτελεί παράδειγμα αυταρχισμού που μας θυμίζει άλλες εποχές. Σε μία περίοδο που και οι μαθητές βιώνουν μαζί με τις οικογένειες τους τις επιπτώσεις της κρίσης και που προσπαθούν και αυτοί να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι στην επίθεση που δέχονται, είναι προκλητικό να δίνονται στους μαθητές τέτοια μαθήματα υποταγής από τους ίδιους τους δασκάλους τους.

Τα ταξικά σωματεία μαζί με τους μαθητές και όλο το λαό, δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τέτοιες ενέργειες. Η σημαία της αριστερής κυβέρνησης είναι «να ‘χαμε να λέγαμε», όταν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα καταστολής αγώνων και κάθε αντίδρασης γενικά. Το ίδιο έργο το είδαμε και με την επίθεση στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων και με τις διώξεις απέναντι σε μαθητές το προηγούμενο διάστημα αλλά και με τις συνεχόμενες διώξεις απέναντι σε εργαζόμενους που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Στεκόμαστε δίπλα στο πλευρό της συναγωνίστριας, αλλά και στους αγώνες των μαθητών. Καλούμε όλα τα ταξικά σωματεία να καταγγείλουν αυτή την προσπάθεια καταστολής των αγώνων, και καλούμε μπροστά και στην Πανεργατική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη να δοθεί ηχηρή απάντηση σε όσους θέλουν εμάς και τα παιδιά μας να ζούμε με το κεφάλι σκυμμένο.

Το προσωπικό ιδιωτικών κλινικών

Ο Σύλλογος προσωπικού ιδιωτικών κλινικών ιατρείων και εργαστηρίων βορείου Ελλάδος καταδικάζει την ποινική δίωξη της συναγωνίστριας που έλαβε χώρα στο Κιλκίς στις 7 Νοέμβρη.

Είναι απερίγραπτο, τις ώρες που όλες οι λαϊκές οικογένειες δίνουν έναν τεράστιο αγώνα επιβίωσης κόντρα στα σκληρά μέτρα λιτότητας και επιτηδευμένης εξαθλίωσης που επιβάλλει Κυβέρνηση – Ε.Ε.- ΔΝΤ να γινόμαστε μάρτυρες δίωξης νέων αγωνιστριών και αγωνιστών, λες και βρισκόμαστε ακόμα υπό καθεστώς άλλων πιο απόλυτων και ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Είναι απερίγραπτο την ώρα που βιώνουμε την υποχρηματοδότηση της Παιδείας, σχολεία να λειτουργούν χωρίς τα απαραίτητα, σχολεία με υπεραρίθμους μαθητές, χωρίς θέρμανση με εξαθλιωμένους μαθητές από οικογένειες με πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να σταματήσει τον μοναδικό δρόμο για ζωή με αξιοπρέπεια που δεν είναι άλλος από τον δρόμο της οργάνωσης του νεολαιίστικου κινήματος.

Ζητάμε να μπει τέλος στην υπόθεση αυτή που άλλο σκοπό δεν έχει παρά να τρομοκρατήσει το λαϊκό αίσθημα οργής που βγαίνει από την καθημερινότητα όλων μας, όταν το ”κοινωνικό κράτος” τελεί υπό διάλυση και πλέον δεν μας αφήνει κανένα άλλο δρόμο από αυτό των κινητοποιήσεων, των καταλήψεων, των απεργιών, του οργανωμένου αγώνα.

Οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος, εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή του στην φοιτήτρια που δικάζεται την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη στο Κιλκίς, με την κατηγορία της διατάραξης οικογενειακής ειρήνης και της υποκίνησης κατάληψης. Το ‘’έγκλημά’’ της ήταν ότι συζητούσε με τους μαθητές 2ου ΓΕΛ Κιλκίς για την οργάνωση και το περιεχόμενο της κινητοποίησης που είχαν τα σχολεία του Κιλκίς διακινώντας την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών!!!

Σε μια περίοδο όπου ο μαθητές βρίσκονται στους δρόμους, όπως και οι φοιτητές και σπουδαστές, όπου οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες οργανώνουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα, όπου οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προετοιμάζονται για πανελλαδικές απεργίες, διεκδικώντας όλοι μια καλύτερη ζωή με δικαιώματα, κόντρα στις αποφάσεις Κυβέρνησης – ΕΕ – μεγάλου κεφαλαίου, ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς παρέδωσε μαθήματα αυταρχισμού θέλοντας να δείξει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια κινητοποιήσεων πρέπει να σταματήσει «εν τη γενέσει της».

Στο πρόσωπο του συγκεκριμένου διευθυντή το αστικό κράτος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρήκε τον εκφραστή της πολιτικής του μαστιγίου. Δεν τον πείραξε που κάποιος μοίραζε ανακοινώσεις έξω από το σχολείο, τον πείραξε που κάποιος – και αυτός ο κάποιος καλούσε τη νέα γενιά να μην σκύψει το κεφάλι στο μέλλον που της ετοιμάζουν και να διεκδικήσει τη ζωή που της αξίζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της.

Αυτό δεν ανέχεται η κυβέρνηση, ούτε οι εκφραστές της σε επίπεδο εκτελεστικής, δικαστικής και νομοθετικής εξουσίας, γιατί αυτό δεν το ανέχονται οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι και οι εφοπλιστές, τους οποίους υπηρετεί.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει!”

Σχολιάστε