My Twitter Feed

30 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

«Με παρεξηγήσατε, μωρέ!»

Του Τάσου Τσακίρογλου.


Πραγματικά προκαλεί εντύπωση γιατί τόσοι πολλοί mainstream πολιτικοί αισθάνονται το τελευταίο διάστημα την ανάγκη να «ξεπλύνουν» την ακροδεξιά και τον φασισμό.

Σειρά τώρα είχε ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος θυμήθηκε ότι ο δικτάτορας και ιδρυτής του ιταλικού φασισμού, Μπενίτο Μουσολίνι, δεν ήταν και τόσο κακός βρε αδελφέ!

Αν εξαιρέσουμε ότι ήταν ρατσιστής και ότι συμπαρατάχθηκε με τον Χίτλερ στον πόλεμο κατά της ανθρωπότητας, κατά τα λοιπά έκανε και δημόσια έργα!

Μας θυμίζει τους εδώ νοσταλγούς των πάσης φύσεως δικτατόρων, όπως τους υμνητές του Μεταξά, ο οποίος, σύμφωνα με διάφορους ακροδεξιούς, όπως ο Γεωργιάδης ή ο Πλεύρης υιός, αλλά και ορισμένους ανιστόρητους δημοσιογράφους, «στον κοινωνικό τομέα ίδρυσε το ΙΚΑ, έφερε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, βοήθησε οικονομικά τους αγρότες, επέβαλε το Οκτάωρο και το εξαήμερο στην εργασία» (Mega, 27.10.2006). Κάποιοι άλλοι διαδίδουν τον μύθο ότι επί της επταετούς χούντας του Παπαδόπουλου «η οικονομία τα πήγαινε καλά»!

Σήμερα η προσπάθεια διαφόρων καιροσκόπων πολιτικών να προσεταιριστούν το ακροατήριο της ακροδεξιάς το μόνο που κάνει είναι να την ενισχύει και να διευρύνει την επιρροή της. Εάν δεν βγάλουμε αυτό το στοιχειώδες και ιστορικά τεκμηριωμένο συμπέρασμα, τότε κινδυνεύουμε να ζήσουμε τραγωδίες που πιστεύαμε ότι ανήκουν στο παρελθόν.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε