My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Μεταλλεία: Μεγάλη συγκέντρωση χθες στο Κιλκίς

metalleia-ekdilosi-kilkisΜια ακόμα μεγάλη συγκέντρωση Κιλκισιωτών πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη) βράδυ στο Κιλκίς, σ` ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο.

Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου (δεκάδες συμμετέχοντες παρακολουθούσαν όρθιοι λόγω έλλειψης κενών καθισμάτων) πραγματοποιήθηκε μια ακόμα αναλυτική ενημέρωση για τις καταστροφικές επιπτώσεις από μεταλλευτικές δραστηριότητες, σαν αυτές που σχεδιάζονται στα Κρούσια ή σαν εκείνες που εξελίσσονται στη Χαλκιδική.

Τόσο ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας, Σαράντης Δημητριάδης, όσο κι καθηγητής της Γεωπονικής του ΑΠΘ, Κυριάκος Παναγιωτόπουλος, φώτισαν καθαρά τις “αλήθειες και ψέμματα” για τα μεταλλεία χρυσού κι όχι μόνο, υπογραμμίζοντας τις synedriako-kilkisκαταστροφικές συνέπειες για περιβάλλον, καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο και ανθρώπους, από τους τρόπους εξόρυξης που ακολουθούν οι χρυσοθηρικές εταιρίες τύπου Ελληνικός Χρυσός και Eldorado Gold.

Ειδικότερα ο κ. Δημητριάδης στάθηκε στις επιπτώσεις των εξορύξεων στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, ενώ αναφέρθηκε και στις κινήσεις νομικού χαρακτήρα που θα πρέπει να γίνουν στη συνέχεια προκειμένου ν` αποτραπεί το ενδεχόμενο εξορύξεων πολύτιμων μετάλλων στο Κιλκίς ή αλλού.

Πριν απ` τις κύριες ομιλίες την δυο καθηγητών, εισαγωγικές τοποθετήσεις έκαναν εκ μέρους του Μετώπου, οι Άγγελος Αραμπατζής και Ευριπίδης Μπάμπης (συντονιστής εκδήλωσης).

Πάθος κι αποφασιστικότητα

dimitriadisΌμως, στη μεγάλη συγκέντρωση των Κιλκισιωτών εκδηλώθηκε το πάθος κι η αποφασιστικότητά τους γι` αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση και λειτουργία μεταλλείων στη περιοχή μας, όταν το λόγο πήρε ένας “γκεστ” της εκδήλωσης, ο γνωστός μας κι από άλλες παρόμοιες, μηχανικός Τόλης Παπαγεωργίου.

Αναφερόμενος με τη γνωστή δεινότητα που τον διακρίνει στα πρόσφατα γεγονότα στις Σκουριές της Χαλκιδικής και στο ζόφο που επικρατεί στη περιοχή, με το κλίμα τρόμου και καταστολής να `χει δραματικές και τραυματικές επιπτώσεις ακόμα και σε παιδιά, ο κ. Παπαγεωργίου ξεσήκωσε γι` άλλη μια φορά το κόσμο, κάνοντάς τον με τις επιδοκιμασίες των χειροκροτημάτων του να πει το δικό του “νο πασαράν” στους σύγχρονους χρυσοθήρες.

Ο κ Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στις 105 προσαγωγές πολιτών που έγιναν στην Αντιτρομοκρατική μετά τη γνωστή επίθεση των αγνώστων στις Σκουριές, δίνοντας xrysos-panoέμφαση σ` αυτές δυο μαθητών. “Εξαφανίζονται άνθρωποι για ώρες, προσάγονται χωρίς τη παρουσία δικηγόρων, λαμβάνουν γενετικό υλικό απ` τους προσαγόμενους με απαράδεκτες μεθόδους”, είπε, καταγγέλοντας ότι καταργήθηκε η μέχρι τώρα ηγεσία της Αστυνομίας στη Χαλκιδική, για ν` αναλάβει το κουμάντο η “εισαγόμενη” αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ως υπεύθυνο του πρωτοφανούς κλίματος τρομοκρατίας που επικρατεί στη περιοχή, ο κ. Παπαγεωργίου ονομάτισε τον υπουργό κ. Δένδια. “Είπε απ` τη πρώτη στιγμή ότι θέλει ενόχους. Ήλθε στη περιοχή μας για να προστατεύσει την ιδιωτική περιουσία της εταιρίας”, είπε μεταξύ άλλων ο ομιλητής.

“Κάναμε το βήμα αφροσύνης να ελπίζουμε στους πολιτικούς που μας έφτασαν στη σημερινή κατάσταση, για να μας πουν τελικά δια στόματος Αδόνιδος Γεωργιάδη ότι είμαστε για το ψυχιατρείο”, υπογράμμισε ο ομιλητής, προσθέτοντας:

“Η επόμενη μέρα θα είναι ίδια και στο Κιλκίς αν δεν τους εμποδίσετε. Εμείς είμαστε σ` αυτήν την επόμενη μέρα, με τον αγώνα μας να είναι πια για τη ζωή ή τον θάνατο”, είπε, κάνοντας λόγο και για τον “εμφύλιο που ξέσπασε στο ανθρωπογενές περιβάλλον”.

Για να καταλήξει καταχειροκροτούμενος: “Μας έμεινε να υπερασπιστούμε το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος. Δεν είμαστε ήρωες αλλά ούτε και ήσυχοι, επειδή οι ήσυχοι υπηρετούν τους δυνατούς”.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν και χαιρετισμοί συμπαράστασης απ` τους βουλευτές Γιώργο Γεωργαντά και Ειρήνη Αγαθοπούλου, ενώ τοποθετήσεις έκαναν κατά σειρά, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Μιχ. Αναστασιάδης, ο περιφ. σύμβουλος κι εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώκας, το μέλος του Ε.Γ. της ΔΗΜΑΡ, Βαγ. Ζαρκάδης, ο εκπρόσωπος των Οικολόγων-Πράσινων, Οδυσσέας Χιλιτίδης, ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ στο Κιλκίς, Βασ. Σιαμπάνης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μπίμπασης κ.α.

Σχολιάστε