My Twitter Feed

26 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κραυγή αγωνίας για μετανάστες

«Σ’ Ελλάδα και Ευρώπη, ανοίξτε τα σύνορα, σταματήστε τους φόνους» έγραφε το πανό που ανάρτησαν το μεσημέρι, μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

antiratsistiki-001«Στη Θεσσαλονίκη, όπως και στη γειτονική Ειδομένη (Κιλκίς) είναι φανερό πλέον ότι ο πόλεμος στη Συρία μας αφορά, καθώς πρόσφυγες έχουν φτάσει μέχρι εδώ. Κι όμως… Την ίδια στιγμή που δεκάδες δημόσια κτήρια παραμένουν άδεια και αχρησιμοποίητα, υπάρχουν πρόσφυγες που κοιμούνται σε διάφορα υπαίθρια σημεία της πόλης. Άλλοι παραμένουν για μέρες στα βόρεια σύνορα της χώρας, χωρίς φαγητό και ζεστά ρούχα, μήπως καταφέρουν κάποια στιγμή να περάσουν τα σύνορα», αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο της Αντιρατσιστικής, μέλη της οποίας ενημέρωσαν για την κατάσταση τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά.

Οι διαδηλωτές επανέλαβαν το πάγιο αίτημα για λειτουργία γραφείου παροχής ασύλου στη Θεσσαλονίκη και ζήτησαν να ληφθεί μέριμνα για τους πρόσφυγες που διανυκτερεύουν σε πάρκα της πόλης. Κατήγγειλαν δε ότι σε ορισμένα ξενοδοχεία του Κιλκίς, οι ιδιοκτήτες αρνούνται να νοικιάσουν τα δωμάτια σε πρόσφυγες ή μετανάστες.

«Για μας είναι αυτονόητο ότι όλες και όλοι πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών. Ο κοινός αγώνας ντόπιων και ξένων μπορεί να νικήσει. Ως πρώτο βήμα της έμπρακτης αλληλεγγύης μας λοιπόν συλλέξαμε ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην Ειδομένη. Η μάχη για ανοιχτά σύνορα και άσυλο στους πρόσφυγες όμως είναι διαρκής. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε ενάντια στην Ευρώπη – φρούριο και σ’ ό,τι γεννάει την προσφυγιά και τη μετανάστευση», υπογραμμίζεται στο έγγραφο διαμαρτυρίας της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.

makthes.gr – Φωτό: alterthess.gr

Σχολιάστε