My Twitter Feed

19 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κορυφαία πάντα τα κρασιά μας!

Στην κατηγορία των κορυφαίων οίνων κατατάχθηκαν 48 τόνοι κρασιού Γουμένισσας (65.000 φιάλες) για την εσοδεία 2017, ενώ για το 2018 και το 2019 με την εισαγωγή δυο νέων οινοποιείων η ποσότητα του οίνου που κατατάχθηκε έφτασε τους 68τόνους (90.000 φιάλες) για κάθε έτος.

Τα κρασιά που έφτασαν τελικά στην διαδικασία του οργανοληπτικού ελέγχου χαρακτηρίστηκαν από τους οινολόγους, μέλη της επιτροπής ως τεχνικά άρτια. Οι οινολόγοι στα οινοποιεία του Κιλκίς κατάφεραν να δημιουργήσουν νέες σύγχρονες προτάσεις «ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ» εμφανώς διαφοροποιημένες από τους αυστηρούς τύπους των προηγούμενων δεκαετιών.

Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν από τον οργανοληπτικό έλεγχο των οίνων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης «ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ», πο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου Αϊδαρίνη.

Η διαδικασία ελέγχου των ονομαστών κρασιών ολοκληρώθηκε μετά από τις εργαστηριακές αναλύσεις του οίνου «ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ» και για τις τρείς χρονιές, τον έλεγχο των ποικιλιών και των ποσοτήτων σταφυλιών που παρήχθησαν ανά αμπελοτεμάχιο που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή του οίνου με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης.

Οι νέες οινικές προτάσεις διακρίνονται καθαρά στην εσοδεία του 2018 και του 2019 ενώ τα κρασιά του 2017 διατηρούν ακόμη τα αυστηρά χαρακτηριστικά των προηγούμενων ετών.

Η γενική εντύπωση των κρασιών χαρακτηρίζεται από αρμονία των επιμέρους χαρακτηριστικών με πλούσια δομή, αυξημένη διάρκεια, φρουτώδη χαρακτήρα και τυπική ένταση χρώματος.

Στην διαδικασία συμμετείχαν εκτός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ.Α.Ο.Κ Κιλκίς και οι Οινοποιοί της Γουμένισσας.

Στις προτάσεις που κατατέθηκαν κατά την συζήτηση στο τέλος της κατάταξης τέθηκε το ζήτημα ευρύτερης συμμετοχής από οινόφιλους του Κιλκίς και όχι μόνο, ούτως ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστή η διαδικασία της κατάταξης.

Η επιτροπή καλωσόρισε τα δύο οινοποιεία που απέκτησαν το δικαίωμα παραγωγής οίνων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης «ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ», το οινοποιείο ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ των Στέλιου και Μιχάλη Μπουτάρη και το οινοποιείο ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ των Βασίλη Τσακτσαρλή και Βαγγέλη Γεροβασιλείου.

Τα νέα οινοποιεία προστέθηκαν στο δυναμικό παραγωγής της «Γουμένισσας» μαζί με τα οινοποιεία που είχαν το δικαίωμα παραγωγής μέχρι σήμερα (Αιδαρίνης Χρήστος, Τάτσης Στέργιος και Τάτσης Περικλής και το Κτήμα Χατζηβαρύτη του Βαγγέλη Χατσηβαρύτη).

Σχολιάστε