My Twitter Feed

19 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κινητικότητα για το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς

Έντονη κινητικότητα σημειώνεται αυτές τις μέρες στο απίστευτο θέμα του διώροφου κτηρίου του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, για το οποίο ο έλεγχος αποκάλυψε πρόβλημα στατικής επάρκειας και ως εκ τούτου κρίθηκε ακατάλληλο.

epal-kilkis-001Ενώ οι μαθητές αρνούνται να μπουν στις αίθουσες για μάθημα εδώ και μέρες, προχωρώντας σε κατάληψη, αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο σχολείο και άλλες κινητοποιήσεις, αντιπροσωπεία τους προγραμμάτισε σήμερα Δευτέρα συνάντηση με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρο Παραστατίδη, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια με συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων φορέων.

Παράλληλα, το ΔΣ  της ΕΛΜΕ με ανακοίνωσή του ζητά από το Δήμο Κιλκίς να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραχωρηθεί το κτήριο του ΟΓΕΚΑ «Δήμητρα» (πρώην ΚΕΓΕ) για τη λειτουργία του σχολείου, στο οποίο όλες αυτές τις μέρες γίνονται κάποια μαθήματα μόνο οι αίθουσες των εργαστηρίων.

Ως γνωστό, το κτήριο του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς έχει κριθεί ακατάλληλο εδώ και 10 χρόνια, χωρίς ωστόσο να γίνει καμιά παρέμβαση για τη στατική επάρκειά του με βάση και τη μελέτη που είχε συνταχθεί ήδη από το 2006.

Το θέμα αναδείχτηκε τώρα με δραματικό τρόπο λόγω της σεισμικής δραστηριότητας που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα στο νομό μας. Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα που πλανάται σε μαθητές, καθηγητές, γονείς και στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας είναι αν θα καταλογιστούν ευθύνες για το γεγονός ότι ένα σχολείο λειτουργεί εδώ και μια δεκαετία χωρίς στατική επάρκεια, με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονταν αυτό…

Σχολιάστε