My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Τρία σχολεία με Πράσινη Σημαία

Τρία σχολεία του Κιλκίς βραβεύτηκαν με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων, λόγω των δράσεων που υλοποίησαν για το Περιβάλλον και την Αειφορία.

5o_sxoleio_kilkisΠρόκειται για:

  • Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς, με υπεύθυνο συντονιστή τον Κώστα Ντίνου (ΠΕ20), που βραβεύτηκε για 5η (!!) φορά, καθώς ακολουθεί πιστά τις οικολογικές αρχές του, με περιβαλλοντικά προγράμματα κάθε χρονιά.
  • Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, με υπεύθυνη συντονίστρια την Αφροδίτη Ντίνου (ΠΕ11), που βραβεύτηκε για 2η φορά για τις πολυπληθείς δράσεις του σχετικά με το Περιβάλλον και την Αειφορία.
  • Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, με υπεύθυνη συντονίστρια την Ελπίδα Μουμτσίδου (Πε11), που βραβεύτηκε για πρώτη φορά φέτος για τη συμμετοχή του στα προγράμματα της ΕΕΠΦ.

Η σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στη θεματολογία κι ακολουθούν τη μεθοδολογία του διεθνούς προγράμματος ECO-SCHOOLS, που οργανώνει και συντονίζει ο FEE (Foundation of Environmental Education), με έδρα την Κοπενχάγη. Εθνικός συντονιστής των προγραμμάτων του FEE είναι για την Ελλάδα η ΕΕΠΦ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης).

Το διεθνές βραβείο της πράσινης σημαίας απονέμεται σε σχολεία που υλοποιούν περιβαλλοντικές δράσεις για μια διετία, μετά από αξιολόγηση των σχεδίων δράσης τους και των αποτελεσμάτων τους.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) είναι η παλαιότερη Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση εθνικής εμβέλειας στην Ελλάδα, με αδιάλειπτη δράση, από το 1951, στην προστασία του ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος.

Από το ξεκίνημά της πρωτοστάτησε στη δημιουργία Εθνικών Δρυμών και Προστατευόμενων Περιοχών, στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και στην προστασία βιότοπων και απειλούμενων ειδών πανίδας και χλωρίδας. Εκτός από τα Οικολογικά Σχολεία, συντονίζει επίσης τα προγράμματα του FEE, ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ, ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ και ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ.

 

 

Σχολιάστε