My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Κίνδυνος να χαθούν αποζημιώσεις

Παραγωγοί του νομού Κιλκίς κινδυνεύουν να χάσουν από 6.000 ευρώ έκαστος για αποζηµιώσεις από καταστροφές που έγιναν το χειµώνα σε χωράφια βιοµηχανικής ντοµάτας, κηπευτικών και σε οπωρώνες. Κι αυτό επειδή , δεν υπέβαλλαν εµπρόθεσµα την ασφαλιστική τους εισφορά προς τον ΕΛΓΑ.

plymmiraΣυγκεκριμένα, για τους παραγωγούς του νομού μας εκκρεµεί δόση ύψους 450 ευρώ. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η απειλή για την απώλεια των αποζημιώσεων επικρέμαται παρά το γεγονός ότι δόθηκε παράταση για την καταβολή των εισφορών μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, η απόφαση της νέας διοίκησης του ΕΛΓΑ έρχεται να προσφέρει µόνο πίστωση χρόνου και όχι ουσιαστική διευθέτηση του θέµατος στους αγρότες, που ούτως ή άλλως δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τις οφειλές τους εν µέσω οικονοµικής στενότητας.

Ο κανονισµός του ΕΛΓΑ προβλέπει ότι «σε κάθε περίπτωση που δεν καταβάλλεται η ασφαλιστική εισφορά ο παραγωγός δεν αποζηµιώνεται σε περίπτωση ζηµιάς». Ουσιαστική λύση, σύµφωνα µε τους αγρότες, θα ήταν µια αλλαγή στο θεσµικό πλαίσιο, µε την οποία θα µπορεί να γίνει συµψηφισµός των οφειλών των παραγωγών µε τις αποζηµιώσεις που δικαιούνται.

Το ζήτηµα µεγεθύνεται, καθώς βάσει κανονισµού οι αγρότες καλούνται να έχουν τακτοποιήσει τις εισφορές όλων των περασµένων ετών, για να πληρωθούν τις αποζηµιώσεις που δικαιούνται. Αυτό σηµαίνει ότι παραγωγός που πλήρωσε την εισφορά του 2014, αλλά χρωστά την αντίστοιχη του 2013 ή και περισσότερων ετών, αντιµετωπίζει την ίδια απειλή απώλειας των αποζηµιώσεων του 2014.

Σχολιάστε