My Twitter Feed

30 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ειδομένη: Καταστάσεις επικίνδυνες

Με τίτλο “μια κακοτεχία και η αδιαφορία δημιούργησαν καταστάσεις επικίνδυνες και ταλαιπωρίας”, η Ιστοσελίδα Ειδομένης προέβη στην ακόλουθη ανάρτηση:

“Η Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης ασχολείται με τη διατύπωση και υποστήριξη προτάσεων που αφορούν τους συνανθρώπους μας, τους κατοίκους της Ειδομένης και των γύρω οικισμών, ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Πρόσφατα στείλαμε μια επιστολή – πρόταση για ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού από τους Ευζώνους προς την Ειδομένη, αυτή που θα εξυπηρετεί τους θερινούς κυρίους μήνες τους κατοίκους ώστε να μην υφίστανται ταλαιπωρία από τον υπερβολικό όγκο των ταξιδιωτών της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Ευζώνων.

Γιατί αυτό;

Δυστυχώς, όταν κατασκευάστηκε η γέφυρα του Αξιού ποταμού και η συνδετική οδός Ειδομένης-Ευζώνων, προτιμήθηκε η σύνδεση των δύο οικισμών να γίνεται υποχρεωτικά μέσω της Εθνικής οδού με τη δημιουργία του κόμβου Ειδομένης. Κινούμενοι από Ευζώνους προς Ειδομένη εισερχόμαστε για τριακόσια περίπου μέτρα εντός της Εθνικής οδού και μάλιστα από τη δεξιά προς την αριστερή λωρίδα για να στρίψουμε αριστερά στον κόμβο, κάτι αρκετά επικίνδυνο ιδιαίτερα για τα αγροτικά μηχανήματα που θεωρητικά απαγορεύεται να εισέρχονται στην εθνική οδό! Το πράττουν αυτό αναγκαστικά, αφού δεν υφίσταται άλλη διέξοδος, με αυξημένο τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων.

Κατά τους θερινούς μήνες, επειδή υπάρχει μεγάλη κίνηση οχημάτων για την έξοδό τους από την Ελλάδα, παρατηρείται το φαινόμενο από το τελωνείο έως και τα διόδια Ευζώνων να ακινητοποιούνται οχήματα και να κατακλύζουν το οδόστρωμα καθιστώντας αδύνατη την διέλευση από Ευζώνους προς Ειδομένη. Το «μποτιλιάρισμα» αυτό διαρκεί αρκετές ώρες, όμως κανείς δεν έχει αναλάβει πρωτοβουλία να το επιλύσει, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η κίνηση των οχημάτων προς Ειδομένη. Στο αντίθετο ρεύμα, από Ειδομένη προς Ευζώνους, δεν παρατηρείται κάποιο πρόβλημα.

Σε μια τέτοια κατάσταση οι κάτοικοι των χωριών Ειδομένης, Χαμηλού, Δογάνη, Πλαγίων και οι διερχόμενοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι και αναγκάζονται να διαπληκτίζονται με τους τουρίστες για να περάσουν από τη διασταύρωση. (Να σας θυμίσουμε και το πρόσφατο περιστατικό που δημιουργήθηκε σε αντίστοιχο κομμάτι σε τελωνείο του Έβρου: Κάτοικος της περιοχής προσπάθησε να περάσει την διασταύρωση προς το χωριό του, διαπληκτίστηκε με τούρκο οδηγό που περίμενε να περάσει το τελωνείο των Κήπων και βρήκε οικτρό θάνατο).

Εμείς προτείναμε ως λύση την ασφαλτόστρωση μιας προτεινόμενης αγροτικής οδού, μιας και ο δήμος Παιονίας προβαίνει σε ασφαλτόστρωση οδών [δημοτικές εκλογές έρχονται, είθισται να ασφαλτοστρώνονται οι δρόμοι].

Σε μια συζήτηση με κάποιον νεαρό πολλά υποσχόμενο υποψήφιο των προσεχών εκλογών, η απάντηση του στο θέμα ήταν αποκαρδιωτική: «Δεν γίνονται έτσι αυτά». Μάλλον εννοούσε: «Δεν γίνονται».

Αυτή η φράση μας θύμισε την πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Εμείς είμαστε ανίδεοι και άσχετοι, ενώ οι διοικούντες του δήμου είναι οι απόλυτοι γνώστες. Όντως, δεν γίνονται τα πράγματα έτσι στον δήμο μας. Αν κάποιος από τους Αντιδημάρχους διέμενε στην περιοχή και ταλαιπωριόταν, δεν θα προλαβαίναμε εμείς να δημοσιοποιήσουμε το θέμα της κακοτεχνίας και την ταλαιπωρίας των κατοίκων, αφού θα είχε άμεσα λυθεί. Ναι, έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα, και έτσι δημιουργούνται κατηγοριοποιήσεις των δημοτών.

Να θυμίσουμε μόνο τις κατά καιρούς προτάσεις που η ομάδα μας έθεσε υπ΄ όψιν των δημοτικών αρχόντων:

Ø Προτάσεις για το θέμα του Καλλιτεχνικού Χωριού Ειδομένης (το κτίριο δυστυχώς καταρρέει – κάποιοι χαίρονται γι’ αυτό και δεν είναι η Ομάδα μας).

Ø Επιστολή για την τοποθέτηση κάδου ανακύκλωσης συσκευασίες φυτοφαρμάκων στην Ειδομένη.

Ø Επιστολή για την εγκατάσταση ενός ιστορικού μνημείου στην Ειδομένη αφιερωμένο στον Θουκυδίδη.

Ø Πρόταση απαλλαγής από τα τέλη διοδίων των κατοίκων και ετεροδημοτών μας, επειδή η τοποθέτησή τους έχει πλήξει όλη την περιοχή.

Ø Παράθεση των οφελών για την επαναλειτουργία του επιβατικού σιδηροδρόμου που θα λειτουργήσει ως προαστιακός

Για όλα τα παραπάνω υπήρξε αδιαφορία, και στο τωρινό θέμα αναρωτιόμαστε γιατί να αλλάξει κάτι.

Εμείς διαπιστώσαμε ένα πρόβλημα ακούγοντας την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι κάτοικοι και οφείλαμε να το γνωστοποιήσουμε. Προτείναμε λύση, αλλά οι αρμόδιοι μπορούν να αναζητήσουν την λύση που σύμφωνα μ’ αυτούς αρμόζει στην περίπτωση. Φτάνει να το θελήσουν και να λειτουργήσουν, έστω μια φορά, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής μας.

Στον «ιδανικό δήμο» η δημοτική αρχή επιθυμεί να υπάρχουν ενεργοί δημότες που συμμετέχουν στην βελτίωση της ζωής των δημοτών. Εδώ, στον δικό μας δήμο, νιώθουμε ότι επιθυμεί ενεργούς δημότες μόνο για μια ημέρα, αυτής των εκλογών, ώστε να μπορέσουν κάποιοι να εξασφαλίσουν μια θέση που τους δίνει κύρος και δύναμη στην διοίκηση του δήμου.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση της αγανάκτησής μας.”

Σχολιάστε