My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Εγκαίνια της Στέγης Διαβίωσης

Τα εγκαίνια της ολοκληρωμένης «Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Κιλκίς», που υλοποιήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε χτες Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

egkainia-vimatizo2Πρόκειται για ένα από τα πολύ σημαντικά έργα κοινωνικής πρόνοιας για την κοινωνία του Κιλκίς, που ολοκληρώθηκε με προϋπολογισμό 576.953,06 ευρώ, και θα μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα με αναπηρία, που δεν έχουν δυνατότητα φροντίδας από συγγενικά τους πρόσωπα, ούτε οικονομική δυνατότητα συντήρησης.

Το έργο αφορά στην ανέγερση διώροφου κεραμοσκεπούς κτίσματος, που αποτελείται από έναν όροφο, ισόγειο και υπογείου και έχει δυναμικότητα φιλοξενίας εννέα ατόμων με αναπηρία.

Συγκεκριμένα η «Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Κιλκίς» περιλαμβάνει:

-Στον όροφο, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ένα κοινόχρηστο λουτρό, τρία μονόκλινα δωμάτια, ένα δίκλινο δωμάτιο και ένα γραφείο.

-Στο ισόγειο, έναν ενιαίο χώρο με καθιστικό – κουζίνα – τραπεζαρία, ένα κοινόχρηστο λουτρό, δύο δίκλινα δωμάτια φιλοξενίας και ένα δωμάτιο διανυκτέρευσης προσωπικού.

-Στο υπόγειο, αποθηκευτικούς χώρους και χώρους για μηχανολογικές εγκαταστάσεις.

egkainia-vimatizo1«Εκτός από την ανέγερση του κτιρίου, που αποτελεί στολίδι για την πόλη του Κιλκίς, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φρόντισε και για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε η δομή να είναι πλήρης και λειτουργική», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας στον χαιρετισμό του.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική προνοιακή δομή, η οποία θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες και ελπίζουμε να αποτελέσει ένα χώρο κοινωνικής προσφοράς, το νέο σπίτι συνανθρώπων μας, που χρήζουν βοήθειας. Θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιώτες, που στάθηκαν δίπλα μας ως χορηγοί του συγκεκριμένου έργου και πιστεύω πως η κοινωνία του Κιλκίς θα αγκαλιάσει τη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης και τους ανθρώπους του συλλόγου ‘Βηματίζω’, που θα τη διαχειριστούν. Ευχαριστώ επίσης το Δήμο Κιλκίς, που δώρισε το οικόπεδο όπου αναγέρθηκε η στέγη στο σύλλογο και όλους όσοι συντέλεσαν στην υλοποίηση του τόσο σημαντικού έργου», επισήμανε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Κιλκίς, Θεόδωρος Παραστατίδης (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργος Γεωργαντάς (ΝΔ), ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, οι αντιδήμαρχοι Κιλκίς Δημήτρης Τσαντάκης και Λένα Αναστασιάδου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παύλος Θωμαΐδης, Μιχαλία Καραμισάκη και Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

 

 

Σχολιάστε