My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Είναι να μην πέσεις…

floridis-panagiotisΤου Παναγιώτη Φλωρίδη.


Το 1991 είχε εγερθεί “Μακεδονικό Ζήτημα”. Η ιστορία με την ονομασία των Σκοπίων είχε οξύνει διακρατικές σχέσεις και είχε εξάψει πατριωτικά αισθήματα. Το ενάμιση εκατομμύριο διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη ωρυόμασταν ότι “η Μακεδονία είναι Ελληνική”. Με την τριπλή καθοδήγηση (Ν. Μέρτζος, Στ. Νέστωρ, Μητροπολίτης Παντελεήμων).

Τότε ήταν που η γενική συνωμοσιολογία είχε φέρει στο προσκήνιο μια δήθεν πρόταση του Μιλόσεβιτς προς τον πρωθυπουργό Κων. Μητσοτάκη για από κοινού εισβολή(!) στα Σκόπια και τον διαμοιρασμό τους σε Ελλάδα και Σερβία. Τέτοια πρόταση φυσικά δεν υπήρξε ποτέ. Πώς θα μπορούσε άλλωστε όταν ο πρώτος που αναγνώρισε τα Σκόπια ως “Μακεδονία” ήταν ο αδελφός Μιλόσεβιτς;

Εκτοτε οι Σκοπιανοί συνέχισαν το βιολί τους. Προσπαθούσαν να βαφτίσουν ως “Αλεξανδρινά” ευρήματα κάποιες κοτρώνες που ανακάλυπταν. Μία μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι ήταν μπετόν αρμέ από πολυβολείο. Μέχρι που όρθωσαν στην κεντρική τους πλατεία την αποθέωση του κιτς, το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου που φωτίζεται τις νύχτες σαν παλιά ντίσκο. Με το εμπάργκο του Ανδρέα, το μόνο που επιτεύχθηκε ήταν ο ραγδαίος πλουτισμός κάποιων, που τις νύχτες διέσχιζαν το νομό μας, με τα συρόμενα βυτία να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, για να μεταφέρουν καύσιμα στα Σκόπια, μέσω Βουλγαρίας.

Ισόχρονη με την Σκοπιανή προκλητικότητα είναι και η Αλβανική. Πριν λίγες μέρες στο EURO της Γαλίας, κάποιοι Αλβανοί σήκωσαν πανό με τα γνωστά ζητήματα της Τσαμουριάς. Μιλούσαν για τους εγκληματίες Ελληνες που σκότωσαν 100 χιλιάδες Τσάμηδες Αλβανούς, των ώρα που οι Τσάμηδες δεν ξεπερνούν τις 18.000!

Από την αρχή και του “Αλβανικού Ζητήματος”, κάποιοι θερμοκέφαλοι εθνοκάπηλοι είχαν τη λύση: να περάσει τα σύνορα μια Ελληνική Μεραρχία και να φτάσει περπατώντας στα Τίρανα! Το ίδιο μουρμουρίζουν και σήμερα… Εύκολα πράγματα δηλαδή, εν έτει 2016 και με την χώρα στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ…

Μεγαλύτερη σε χρόνο, τόσο από την Σκοπιανή, όσο και την Αλβανική προκλητικότητα, είναι τη Τουρκική. Χάνεται στις περασμένες δεκαετίες. Εσχάτως τα τουρκικά πλοία και κυρίως αεροσκάφη, κάνουν πάρτυ στο Αιγαίο. Τα ελληνικά αντίστοιχα, έχουν πρόβλημα ακόμη και ανταλλακτικών και καυσίμων. Τα μόνα εναέρια μέσα που πετούν είναι τα ελικόπτερα που μεταφέρουν τον πολέμαρχο Καμμένο στα Hotspots ανά την Ελλάδα (και το Κιλκίς). Και τα μαχητικά μας, αντί για το επικίνδυνο Αιγαίο, πετούσαν πρόσφατα πάνω από την Ειδομένη και τον άθλιο καταυλισμό των κολασμένων του κόσμου. Για να τονώσουν το ηθικό ημών και να τρομάξουν τους πρόσφυγες και τους Σκοπιανούς. Τόσο καλά. Τέτοια γελοιότητα.

Οι προκλήσεις των καθυστερημένων και πάμπτωχων γειτόνων θα εξακολουθούν, αυξανόμενες με γεωμετρική πρόοδο. Πρώτα για την απουσία διπλωματικής παρουσίας και ύστερα-κυρίως-για την οικονομική αδυναμία της χώρας. Η παροιμία αποδίδει καλύτερα το νόημα στα ποντιακά. Αλλά τα ποντιακά δεν αποτυπώνονται ευκρινώς στο χαρτί. Λέει λοιπόν η παροιμία: Είναι να μην πέσεις. Αν πέσεις και του Θεού τα πουλιά σε κουτσουλάνε…”

Άρθρο στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε