My Twitter Feed

16 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αύξηση παρά τη δύσκολη χρονιά -

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, 2024

Αποχή Γεωργαντά από ψηφοφορία -

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, 2024

Απειλές ενάντια στους αγρότες! -

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2024

Μένουν στα μπλόκα με τα τρακτέρ -

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, 2024

Μπλόκο στην ύδρευση από Πάϊκο -

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, 2024

Ανοιχτός στα ιδιωτικά πανεπιστήμια -

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, 2024

Μπλόκο αγροτών στους Ευζώνους -

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, 2024

Παππάς: Είμαι στο πλευρό του Κιλκισιακού -

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, 2024

Αποχή Γεωργαντά από ψηφοφορία

Δεν συμμετείχε στη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο βουλευτής Κιλκίς και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς.

Αντίθετα, υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι δυο βουλευτές της αντιπολίτευσης από το νομό μας, δηλαδή ο Πέτρος Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κι ο Στέφανος Παραστατίδης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Άλλοι “πρωτοκλασάτοι” βουλευτές της ΝΔ, που κράτησαν την ίδια στάση με τον κ. Γεωργαντά, ακολουθώντας τη προτροπή του Κυρ. Μητσοτάκη να απόσχουν από τη ψηφοφορία στη περίπτωση που δεν θέλουν να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, ήταν οι Μάκης Βορίδης, Νότης Μηταράκης, Γιάννης Οικονόμου, Στέλιος Πέτσας, Θάνος Πλεύρης και Άγγελος Συρίγος.

Το νομοσχέδιο πέρασε από τη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, καθώς έγινε δεκτό επί της αρχής με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών», ενώ υπήρξαν και 46 αποχές.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο στηρίχθηκε από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ, οι Σπαρτιάτες, η Ελληνική Λύση και η Νίκη.

Ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι απείχαν

Απουσίασαν συνολικά 46 βουλευτές, με όλα σχεδόν τα κόμματα που επισήμως το στήριξαν (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά) να μετρούν τις δικές τους απώλειες, εκτός της Πλεύσης Ελευθερίας που και οι έξι της κοινοβουλευτικής της ομάδας το υπερψήφισαν. 67 βουλευτές διαφοροποίησαν τη θέση τους από τη θέση του κόμματός τους.

Από τη ΝΔ, 20 βουλευτές δήλωσαν «όχι» στο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο. Πρόκειται για τους Χαράλαμπο Αθανασίου, Φωτεινή Αραμπατζή, Βασίλη Γιόγακα, Στέφανο Γκίκα, Κώστα Γκιουλέκα, Αθανάσιο Δαβάκη, Αναστάσιο Δημοσχάκη, Κωνσταντίνο Καραγκούνη, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρο Καράογλου, Ανδρέα Κατσανιώτη, Δημήτριο Κυριαζίδη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Φώντα Μπαραλιάκο, Ιωάννη Πασχαλίδη, Μάριο Σαλμά, Αντώνη Σαμαρά, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Μάξιμο Χαρακόπουλο, Μίλτο Χρυσομάλλη.

Από τη ΝΔ επίσης 31 βουλευτές δεν πήραν μέρος στην ψηφοφορία. Πρόκειται για τους Διονύση Ακτύπη, Γιάννη Ανδριανό, Λάκη Βασιλειάδη, Κώστα Βλάσση, Γιώργο Βλάχο, Μάκη Βορίδη, Γιώργο Γεωργαντά, Γιάννη Γιάτσιο, Ανδρέα Ζαμπίλη, Θανάση Καββαδά, Γιάννη Καλιάνο, Δημ. Καλογερόπουλο, Μάρκο Καφούρο, Στ. Κελέτση, Μαρία Κεφάλα, Μάνο Κόνσολα, Γιώργο Κοτρωνιά, Δημήτρη Κούβελα, Σπύρο Κουλκουδίνα, Γιάννη Λαμπρόπουλο, Περικλή Μαντά, Νότη Μηταράκη, Κατερίνα Μονογυιού, Γιάννη Μπούγα, Χρήστο Μπουκώρο, Γιάννη Οικονόμου, Γιώργο Παπασωτηρίου, Στέλιο Πέτσα, Θάνο Πλεύρη, Χριστόδουλο Στεφανάδη και Άγγελο Συρίγο.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απουσίαζαν οι Παύλος Πολάκης και Όθων Ηλιόπουλος. Η Νίνα Κασιμάτη δήλωσε «παρών».

Από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απουσίαζαν οι Ευ. Λιακούλη, Εμ. Χνάρης, Αικ. Καζάνη, Αν. Πουλάς, Στ. Μιχαηλίδης, Παν. Παρασκευαϊδης, Χρ. Στάρακα, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Μπ. Μπαράν, Απ. Πάνας, Αν. Νικολαΐδης.

Από τη Νέα Αριστερά, απουσίαζαν οι Οζγκιούρ Φερχάτ και Χουσεϊν Ζεϊμπέκ.

Σχολιάστε