My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απεργία ενάντια στη λιτότητα

Σε γενική 24ωρη πανελλαδική απεργία κατεβαίνουν σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι έπειτα από κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Στα πλαίσια της κινητοποίησης είναι προγραμματισμένες δυο απεργιακές συγκεντρώσεις στη πόλη του Κιλκίς, η μια στις 11 πμ στο Εργατικό Κέντρο (ΕΚΚ – ΑΔΕΔΥ) και η άλλη στις 10.30 πμ στην Πλατεία Ειρήνης (ΠΑΜΕ).

syllalitirio-grothies-001Στο μήνυμά της για την ημέρα η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι αντιδρά στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Την απεργιακή κινητοποίηση στηρίζει και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, που καλεί τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup να μην επιβάλουν άλλες μεταρρυθμίσεις στην ελληνική αγορά εργασίας.

Συναλλαγές με το κοινό δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις τράπεζες καθώς τόσο η ΟΤΟΕ όσο και ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ) συμμετέχουν στην απεργία, ενώ τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συμμετέχει στην απεργία διαμαρτυρόμενη για τις απολύσεις των επικουρικών γιατρών και τα προβλήματα του κλάδου στο σύνολό του.

Στη γενική απεργία συμμετέχουν και τα σωματεία εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) καθώς και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.

Σχολιάστε