My Twitter Feed

22 Νοεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αισιοδοξία για τη νέα ΚΑΠ -

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, 2022

Ομόφωνη βοήθεια σ`εργαζόμενους -

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, 2022

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ με αυστηρή κριτική -

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 2022

ΙΣΚ: Ο Βλαδίμηρος πάντα πρόεδρος! -

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 2022

Aλληλεγγύη σε απολυμένους Alumil -

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022

Δ. Κιλκίς:Έγκριση προϋπολογισμού -

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Θα νικήσει η Δημοκρατία -

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022

ΚΚΕ: Συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο -

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, 2022

Αισιοδοξία για τη νέα ΚΑΠ

Εγκρίθηκε και τυπικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της χώρας μας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2023-2027, σε συνέχεια μιας μακράς και εντατικής περιόδου διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά, η έγκριση του Σχεδίου συνιστά μια σημαντική επιτυχία, καθότι διασφαλίζει πόρους 19,3 δις ευρώ.

“Η υλοποίησή του, θα τονώσει την κοινωνική συνοχή της ελληνικής υπαίθρου δημιουργώντας περισσότερες από 70.000 νέες θέσεις απασχόλησης και θα διαμορφώσει ελκυστικότερες συνθήκες διαβίωσης στην ελληνική περιφέρεια συμβάλλοντας στην ηλικιακή ανανέωση του πρωτογενή μας τομέα με περισσότερους από 65.000 νέους γεωργούς συνολικά, να επωφελούνται των ενισχύσεων της νέας ΚΑΠ”, τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Στο Συμβούλιο Υπουργών

Ο ΥΠΑΓΑΤ Γιώργος Γεωργαντάς συμμετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας που πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες με θέματα δασών, αλιείας, γεωργικές πτυχές του κανονισμού για την αποκατάσταση της φύσης κα.

Ειδικά για τον τομέα της Γεωργίας ο Έλληνας υπουργός επισήμανε ότι αυτή μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο στην αποκατάσταση της φύσης και στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, υπογραμμίζοντας ωστόσο  ότι ο στόχος αυτός πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένος με την πρωταρχική λειτουργία της γεωργίας, που είναι η παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Εξέφρασε δε προβληματισμό σχετικά με τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για την εφαρμογή των δεσμεύσεων του νέου κανονισμού και για τις πιθανές επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα στους τομείς γεωργίας και υδατοκαλλιέργειας.

Ο κ. Γεωργαντάς χαιρέτησε τους μακροπρόθεσμους στόχους σχετικά με τα λιπάσματα, τονίζοντας ωστόσο ότι οι βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις δεν είναι επαρκείς, καθώς η περαιτέρω χρήση των κρατικών ενισχύσεων θα επιφέρει άνιση μεταχείριση των γεωργών στην Ένωση, ανάλογα με τις δυνατότητες των κρατικών προϋπολογισμών. Στη βάση αυτή ζήτησε επιπλέον έκτακτα μέτρα και ενωσιακή χρηματοδότηση πέραν της ΚΑΠ, προκειμένου να ανταπεξέλθουν οι γεωργοί στις άμεσες ανάγκες της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου και να διατηρηθεί η παραγωγή στην Ένωση. Υποστήριξε επίσης, τη συνέχιση του μέτρου της αναστολής δασμών στις εισαγόμενες πρώτες ύλες.

Σχολιάστε