My Twitter Feed

2 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΕΚ – ΑΔΕΔΥ: Όλοι στην απεργία

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, που καλούν και σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς:

“Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, άνεργοι, συνταξιούχοι
Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς συμμετέχει στην εξαγγελθείσα 24ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους αλλά και κάθε πολίτη στην συγκέντρωσή μας που θα γίνει στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, επί το πλείστον νέα παιδιά. Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει τους πάντες. Παιδιά, νέους, μεγάλους. Η πολιτεία αν μη τι άλλο οφείλει να διασφαλίσει τα στοιχειώδη. Ασφάλεια στις μετακινήσεις και ποιότητα υπηρεσιών.

Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης. Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δε θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών.

Οι νεκροί συνάδελφοί μας σιδηροδρομικοί, θύματα και αυτοί της ανείπωτης τραγωδίας, με το θάνατό τους όχι μόνο αποκαλύπτουν όλα όσα επιμελώς κάποιοι απέκρυπταν διαχρονικά, δηλαδή τις ευθύνες των Κυβερνήσεων και τη συστηματική υπονόμευση των σιδηροδρομικών υποδομών, αλλά φέρνουν στο φως και το μακάβριο άθροισμα του μακρύ καταλόγου των νεκρών εργαζομένων που απώλεσαν τη ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Οι υπηρεσίες μεταφοράς ανθρώπων είναι ζωτικό κοινωνικό αγαθό, οφείλουν να υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο με ασφάλεια, με σεβασμό της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων τους.

Σας καλούμε να δώσουμε απεργιακό παρόν στην συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και ώρα 10:30 π.μ. στο Εργατ/κό Κέντρο.

Η ΑΔΕΔΥ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τονίζει ότι αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης “ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:

• να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.
• να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί.
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Καλούμε τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα και τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους να οργανώσουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις και δράσεις στις πόλεις τους.
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου
Συγκέντρωση στην Αθήνα: Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ”

Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης:

Μια εβδομάδα πριν, σε μια ιστορική στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι διαδηλώσαμε σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στη μεγάλη απεργία της ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδιών Νομαρχιακών τμημάτων και Εργατικών Κέντρων.

Διαδηλώσαμε γεμάτοι οργή και θλίψη, απαιτώντας την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα των Τεμπών.

Διαδηλώσαμε διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική του «επιτελικού κράτους» της διαφθοράς, της ευνοιοκρατίας, του πελατειασμού, της συστηματικής διάλυσης του δημόσιου τομέα, των ιδιωτικοποιήσεων που καταστρέφει τις ζωές μας.

Μια εβδομάδα μετά τη λαϊκή έκρηξη η κυβέρνηση εξακολουθεί να αγνοεί το μήνυμα που έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε κάθε γωνιά της χώρας. Το κάνει επιχειρώντας την συγκάλυψη των αιτιών και των υπευθύνων της τραγωδίας με τη γενική διάχυση των ευθυνών σε όλους και τελικά σε κανέναν.

Έντεχνα, η κυβέρνηση της ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με εξωνημένους δημοσιογράφους και ελεγχόμενα ΜΜΕ επιχειρεί τον αποπροσανατολισμό από την ουσία της συζήτησης, μεταθέτοντας την ευθύνη στους εργαζόμενους θύματα και τους συνδικαλιστικούς τους φορείς. Σε αυτούς δηλαδή που αποκάλυψαν τη σκανδαλώδη εγκατάλειψη των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών σε βάρος της ασφάλειας των επιβατών.

Ενδεικτική είναι η προσπάθεια του ΥΠ.ΕΣ. Βορίδη να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, μια μέρα πριν την απεργία απαιτώντας τη συλλογή στοιχείων για τους απεργούς από το Τμήμα Πειθαρχικού και Δεοντολογίας, συνδέοντας μάλιστα όχι τυχαία το φακέλωμα αυτό με μια απροσδιόριστη «αξιολόγηση».

Θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα συνδικάτα καθώς αποτελούν ανάχωμα στη προσπάθεια διάλυσης και εκποίησης του δημόσιου πλούτου.

Δε θα τους κάνουμε το χατίρι

Συμμετέχουμε όλοι και όλες στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και Εργατικών Κέντρων τη Πέμπτη 16 Μαρτίου. Συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος στις 11πμ.

Για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Για Δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοκρατία

Για Εργασία με δικαιώματα και ασφάλεια

Για να σταματήσουν οι Ιδιωτικοποιήσεις και κρίσιμοι τομείς που αφορούν Δημόσια Αγαθά και Υπηρεσία να επανέλθουν στον έλεγχο του Δημοσίου.

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κιλκίς στην Απεργιακή Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ώρα 10:30 πμ.”

Σχολιάστε