My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Έπεφτε το χαλάζι σαν σφαίρες!

Πρωτοφανής καταστροφή στη περιοχή των Μουριών.

Ολική καταστροφή καλλιεργειών σε μια έκταση 10 χιλ. στρεμμάτων περίπου, προκάλεσε στη περιοχή του λεκανοπεδίου Μουριών χθεσινή πρωτοφανής θεομηνία, που έπληξε περιοχές σ` όλη σχεδόν τη Κ. Μακεδονία. Παράλληλα, απ` την ισχυρή βροχόπτωση που συνοδεύονταν από χαλαζόπτωση προκλήθηκε και πλημμύρα εντός του οικισμού του Σ. Σ. Μουριών, η οποία προκάλεσε καταστροφή σε περιουσίες κατοίκων!

xalaziΕνδεικτικό για το μέγεθος του φαινομένου ήταν το γεγονός ότι κατά μήκος της οδού Δοιράνης – Προμαχώνα είχαμε πολλές πτώσεις δέντρων, με ένα απ` αυτά μάλιστα να προκαλεί πρόβλημα και στο διερχόμενο αυτοκίνητο που μετέφερε τον περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα απ` τη Βουλγαρία προς την Θεσσαλονίκη!

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από τα δένδρα που έπεσαν έκλεισε για πάνω από μία ώρα η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Προμαχώνα, καθώς και η επαρχιακή οδός Δοϊράνης-Μουριών.

Στη πληγείσα περιοχή βρέθηκε χθες το βράδυ ο περιφερειακός σύμβουλος, Ανδρέας Βεργίδης, ο οποίος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το μέγεθος των καταστροφών και εξέτασε τις δυνατότητες κίνησης των διαδικασιών για άμεση αποζημίωση των πληγέντων.

Οι καταστροφές που προκλήθηκαν στη περιοχή των Μουριών αφορούν καλλιέργειες καλαμποκιού, οπωροφόρων, καπνού κα, ενώ ανάλογες ζημιές προκλήθηκαν και σε περιοχές των νομών Σερρών, Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας.

Πυροσβεστική Υπηρεσία και ΔΕΗ παρενέβησαν αμέσως μόλις σταμάτησε το φαινόμενο προκειμένου ν` αποκαταστήσουν το οδικό δίκτυο και το ηλεκτρικό ρεύμα που σε κάποιες περιοχές διακόπηκε λόγω πτώσης στύλων.

Εξ` άλλου, αρκετές καταστροφές έχουν υποστεί και ΙΧ, με ράγισμα των μπαρμπρίζ, λακούβες στο κυρίως σώμα κα. 

Να σημειωθεί ότι χθες ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε 20 μέρες που είχαμε πλημμύρα στον οικισμό του Σ.Σ. Μουριών, γεγονός που μεγένθυνε δραματικά το πρόβλημα.

Ο κ. Γκουντενούδης

Μιλώντας σήμερα (Πέμπτη) στο ΡΑΔΙΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς και Αγροτικών Θεμάτων της Περιφέρειας, Χρήστος Γκουντενούδης, έκανε λόγο για προσπάθεια άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων απ` τον ΕΛΓΑ, ενώ παράλληλα έθεσε θέμα παρεμβάσεων προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες από τυχόν ανάλογες θεομηνίες.

Ο κ. Γκουντενούδης, αφού ζήτησε τη συνεννόηση και τον συντονισμό των φορέων στο θέμα των αρμοδιοτήτων, έκανε λόγο για “περιφερειακά κανάλια που δεν καθαρίζονται”, ενώ καταφέρθηκε και κατά της παράνομης ξύλευσης στον ορεινό όγκο του Μπέλες.

Δείτε βίντεο απ` το χαλάζι, που έπεσε σε περιοχή του νομού Σερρών:

Σχολιάστε