My Twitter Feed

30 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τον Ιούλιο η πλατφόρμα για ΚΕΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανοίγει εντός του Ιουλίου η πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το οποίο θα αφορά κατ` αρχάς 30 επιλεγμένους δήμους, μεταξύ των οποίων κι αυτόν του Κιλκίς.

kea-001Ο καθορισμός των δικαιούχων (βάσει κριτηρίων εισοδήματος, περιουσίας και διαμονής), το ύψος του ΚΕΑ κλπ, θα προβλέπονται με κοινές υπουργικές αποφάσεις. Για τη χορήγηση του ΚΕΑ θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα των τελευταίων έξι μηνών από τη στιγμή υποβολής της αίτησης

Το πρόγραμμα, που απευθύνεται σε νοικοκυριά τα οποία διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, θα συνοδεύεται από μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση όπως:

  • Δωρεάν φάρμακα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
  • Δωρεάν νερό
  • Σχολικά γεύματα στους δήμους που έχουν πληγεί από τη φτώχεια για όλα τα παιδιά- Πειραματικά θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο επιδότησης ενοικίου.

Για τον προσδιορισμό του πραγματικού εισοδήματος λαμβάνονται υπόψη όλα τα εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή με εξαίρεση:

  • Το 20% από μισθωτές υπηρεσίες, εισόδημα με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή εργόσημο καθώς και τα ποσά από πηγές κατάρτισης
  • Των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, αλληλεγγύης- Των επιδομάτων αναπηρίας, διατροφικού ΑμεΑ, επιμέλειας με δικαστική απόφαση.

Θυμίζουμε ότι οι δήμοι που επιλέχθηκαν για την πρώτη φάση είναι: Ορεστιάδας, Καβάλας, Νέας Ιωνίας, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Φυλής, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννου Ρέντη και Περάματος, Λέσβου, Καστοριάς, Αιγιαλείας, Πύργου, Αρτας, Ελασσόνας,Τρικάλων, Ζακύνθου, Βέροιας, τον Παύλου Μελά, Κιλκίς, Κατερίνης, Λαμίας, Γορτινίας, Ρεθύμνου, Καλύμνου και Λέρου, Σικυωνίων και Καλαμάτας.

Στους υπόλοιπους 295 δήμους που δεν εντάσσονται στην πρώτη φάση της εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα συνεχιστεί να εφαρμόζεται το πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης με όλες τις παροχές του μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016.

Σχολιάστε