My Twitter Feed

18 Σεπτέμβριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιχειρήσεις του Κιλκίς στη ΔΕΘ -

Τρίτη, 17 Σεπτέμβριος, 2019

Ερώτηση Ειρήνης για ολιγομελή -

Τρίτη, 17 Σεπτέμβριος, 2019

ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχέδιου -

Τρίτη, 17 Σεπτέμβριος, 2019

Καταγγέλλουν ΠΟΕΔΗΝ για ΓΝΚ -

Δευτέρα, 16 Σεπτέμβριος, 2019

Αξιοποίηση αρχαίου Ασκληπιείου -

Δευτέρα, 16 Σεπτέμβριος, 2019

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στη Ν. Καβάλα -

Σάββατο, 14 Σεπτέμβριος, 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Ν. Καβάλα και Σιωνίδη -

Σάββατο, 14 Σεπτέμβριος, 2019

Με 39 κενά καθηγητών το Κιλκίς -

Παρασκευή, 13 Σεπτέμβριος, 2019

Τμήμα οριεντάλ για χίλιες και μια νύχτες χορού!

Συνεχίζουμε δυναμικά τα μαθήματα οριεντάλ ή αλλιώς του χορού της κοιλιάς, του αρχαιότερου χορού για τη θηλυκή υπόσταση και τη γυναικεία ιδιοσυγκρασία.

Προέρχεται από τις τελετουργίες γονιμότητας προς τιμήν των Θεών όπως η Αφροδίτη, η Αστάρτη, ενώ λέγεται πως η πριγκίπισσα της Ηπείρου Ολυμπία, (μητέρα του Μ.Αλεξάνδρου) συμμετείχε στα Καβείρια μυστήρια με αυτόν τον τελετουργικό χορό της ευγονίας.

Αν και στη σημερινή του μορφή είναι κυρίως διαδεδομένος σαν ανατολίτικος χορός, είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς πως είναι ένας παραδοσιακός ανατολίτικος χορός Αυτό γιατί το θρήσκευμα και οι καθημερινές συνήθειες των χωρών δεν επιτρέπουν στη γυναίκα να κουνηθεί έτσι δημόσια και μάλιστα ακόμη και σήμερα με ακάλυπτα μέρη του σώματός της.

Ωστόσο ο χορός της κοιλιάς είναι μία καλή εξάσκηση για τη γυναίκα να λύσει τη θηλυκότητα της, το σώμα της και το χαρακτήρα της. Είναι γοητευτικός να τον βλέπεις γιατί έχει μία σεμνή πρόκληση και ομορφιά.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στα οφέλη του οριεντάλ σε ότι αφορά την ψυχολογία της χορεύτριας. Ο χορός οριεντάλ την κάνει να νιώθει πλήρης, όμορφη, να αναγνωρίζει τη γοητεία που εκπέμπει εκ φύσεως και να νιώθει καλά με αυτήν, να αισθάνεται περήφανη που είναι γυναίκα, να αγαπάει το σώμα της και ανακαλύπτει τις δυνατότητες του.

Μαθαίνει να εξωτερικεύει τη δυναμική που αρχετυπικά κρύβει μέσα της και οδηγείται σε ένα σημείο αυτογνωσίας, εσωτερικής πληρότητας και γαλήνης.

Η χοροθεραπεία βασιζόμενη στην άρρηκτη σχέση μεταξύ σώματος και ψυχής βοηθάει τον άνθρωπο να αντιμετωπίζει τον εαυτό του ως σύνολο και όχι ως πολλά κομμάτια που απλώς συνδέονται (πχ μυαλό – καρδιά, σώμα – ψυχή), καταρρίπτοντας τα σύνορα μεταξύ τους και επιτρέποντας στο ένα να θεραπεύσει το άλλο.

Η φίλη της τέχνης, Μαρία Δρόσου, πτυχιούχος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και σύμβουλος υγείας, νοηματικής γλώσσας, γραφικών τεχνών Τ.Ε.Ε, ναυαγοσωστικής, θα είναι και πάλι μαζί μας για να μας μυήσει στα μυστικά του οριενταλ και να μας οδηγήσει στην αίσθηση της ρυθμικής έκφρασης.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα το απόγευμα στην αίθουσα χορού της Τέχνης.

Όσοι και όσες έχουν κέφι, διάθεση και αγάπη για μια άλλη προσέγγιση του σώματος και της ψυχής τους, σας περιμένουμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο 23410 24217, στην Σοφία Κεσίδου 6946 595 220 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της τέχνης.

Οι εγγραφές ξεκινούν από τις 16 Σεπτεμβρίου 2019, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 4 με 8 το απόγευμα.

Ανακοίνωση από τη Τέχνη Κιλκίς

Σχολιάστε