My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Εξώδικο Γεωργαντά για καυσόξυλα

Εξώδικη διαμαρτυρία προς τους αρμοδίους για το θέμα των καυσόξυλων, στέλνει σήμερα παρασκευή ο Γ. Γεωργαντάς, κάνοντας λόγο σε σχετική δήλωσή του για “εμπαιγμό των Κιλκισιωτών”.

Σημειώνοντας ότι ελπίζει να μη χρειαστεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ αναφέρει στη δήλωσή του τα εξής:

Πέρυσι κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο  προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της κάλυψης των ατομικών αναγκών σε καυσόξυλα των κατοίκων των χωριών που βρίσκονται δίπλα σε υπό διαχείριση  δασικά οικοσυστήματα .Η ερώτηση συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις  8 Δεκεμβρίου 2017 και εκεί ανέφερα στον Υπουργό ότι με βάση την κείμενη νομοθεσία  στις περιοχές που τα δασικά οικοσυστήματα είναι υπό   διαχείριση πρέπει κατά απόλυτη προτεραιότητα να καλύπτονται οι ατομικές ανάγκες των κατοίκων.

Στην Περιφερειακή Ενότητα  Κιλκίς,  ενώ   όλα τα δασικά οικοσυστήματα είναι υπό διαχείριση δεν καλύπτονται οι ατομικές ανάγκες  των κατοίκων, οπότε ζήτησα από τον Υπουργό την έκδοση  σχετικής εγκυκλίου καθώς και την επισήμανση σ’ όλα τα δασαρχεία της υποχρέωσης αυτής, προκειμένου να υπάρξει μια ενιαία αντιμετώπιση του ζητήματος. Ο Υπουργός συμφώνησε με τα αναφερόμενα από εμένα και μάλιστα είπε κατά λέξη: «…ανεξαρτήτως του προϋπολογισμού διευκρινίζουμε ότι προτεραιότητα στην παραλαβή ξύλων ,καυσόξυλων για ατομικές ανάγκες εκεί που υπάρχει διαχειριστική μελέτη και συνεταιρισμός που ξυλεύει είναι για τους τοπικούς κατοίκους, άρα από τη διαχειριστική μελέτη ξυλεύεται μια ποσότητα Α και αφαιρείται αυτή που χρησιμοποιείται πλέον για τις ατομικές ανάγκες των πολιτών που ζουν στα χωριά αυτά…»

Την άνοιξη του 2018  και επειδή δεν είχε εκδοθεί σχετική  εγκύκλιος, με βάση τη δέσμευση που είχε αναλάβει ο Υπουργός,  ζήτησασυνάντηση  από τον Συντονιστή   Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκηςκ. Ιωάννη Σάββα , στον οποίο υπάγεται και η σχετική αρμοδιότητα. Στη  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την πρώτη Ιουνίου 2018  και αυτός έδειξε να συμμερίζεται την αγωνία μου για την ανάγκη οι κάτοικοι αυτών των χωριών, πολλοί εκ των οποίων είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ,  να βοηθηθούν για την κάλυψη των ατομικών τους αναγκών σε καυσόξυλα σε περιοχές μάλιστα που τα τελευταία χρόνια έχουν συστηματική υλοτόμηση. Και από αυτόν έλαβα την διαβεβαίωση ότι θα εξαντλήσει όλες τις επιλογές που του δίνει η κείμενη νομοθεσία προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο και βασισμένο στον νόμο αίτημα των κατοίκων.Συγκεκριμένα,  θα έπρεπε είτε να αυξηθούν οι σχετικές πιστώσεις είτε να δοθούν οδηγίες προς τα δασαρχεία για τη δέσμευση των αναγκαίων συστάδων  για καυσοξύλευση.

 Δυστυχώς η ασυνέπεια και η αδιαφορία και των δύο αυτών αρμοδίων παραγόντων επιβεβαιώνει τον εμπαιγμό απέναντι στους κατοίκους των χωριών αυτών. Η εφαρμογή του νόμου τόσο στην τυπική όσο και στην ηθική του διάσταση δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια κανενός παράγοντα. Οι κάτοικοι του νομού Κιλκίς που δικαιούνται καυσόξυλα για τις ατομικές τους ανάγκες θα δικαιωθούν είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.

Μετά από συνεννόηση με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα αποστέλλεται αύριο εξώδικη διαμαρτυρία προς τους αρμοδίους και ελπίζουμε να μη χρειαστεί να ακολουθήσει και  προσφυγή στη Δικαιοσύνη.”

Σχολιάστε