My Twitter Feed

18 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Φυσιολογική» ήττα εκτός, του Αλέξανδρου -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

ΓΑΣΚ: Μεγάλη νίκη επί της Άρτας -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Μεγάλη εναρκτήρια εκδήλωση -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Μεγάλη η συγκέντρωση Σιωνίδη -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Το Πάϊκο πήρε το ντέρμπι της Παιονίας -

Κυριακή, 17 Φεβρουάριος, 2019

«Παρεμβάσεις τώρα στη ΠΑΘΕ» -

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος, 2019

«Οι άποροι δεν χρειάζονται σόου» -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

«Αντί φόρους, θα μαζεύετε πτώματα»

parastatidis1«Η κυβέρνηση με την πολιτική και την τακτική που ακολουθεί, να είστε βέβαιοι πως σε λίγο καιρό, αντί να μαζεύετε φόρους, θα μαζεύετε πτώματα. Και αυτή δεν είναι μια φραστική υπερβολή, αλλά θα είναι μία πραγματικότητα δυστυχώς.»

Με τους δραματικούς αυτούς τόνους ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς, Θεόδωρος Παραστατίδης, εκφώνησε σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο «Φορολογικές διαδικασίες και άλλες διατάξεις», το οποίο και καταψήφισε.

Ολόκληρη η ομιλία:

«Κύριες και κύριοι συνάδελφοι,

Θα αναφερθώ στο πνεύμα και στη φιλοσοφία κυρίως του σημερινού νομοσχεδίου. Συζητούμε το τρίτο κατά σειρά φορολογικό νομοσχέδιο μέσα σε ελάχιστη χρονική περίοδο και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση μέρους της δόσης.

Αυτό δείχνει μία προχειρότητα στο σχεδιασμό και τη διαμόρφωση μιας σταθερής φορολογικής πολιτικής.

Όπως το ίδιο συνέβη και με άλλα νομοσχέδια που κληθήκαμε να ψηφίσουμε στην Ολομέλεια της Βουλής. Κύριε υπουργέ, είχατε υποσχεθεί και δεσμευτεί μάλιστα, πως θα φέρετε ένα φορολογικό σύστημα, απλό, δίκαιο και αναπτυξιακό. Εδώ μπαίνει το ερώτημα.

Αυτό είναι το φορολογικό σύστημα που μας είχατε υποσχεθεί;

Το σημερινό νομοσχέδιο θα μπορούσε κάποιος άνετα να του προσδώσει εισπρακτικό και τιμωρητικό χαρακτήρα.

Και αυτό το επικαλούμαι διότι σε όλα τα άρθρα και τις διατάξεις που περιλαμβάνει, γίνεται αναφορά, πόσα θα  πληρώσει ο πολίτης, πώς θα πληρώσει, το ύψος των προστίμων και πώς θα εισπραχτούν αυτά.

Κύριε Υπουργέ, ό,τι υπάρχει στην κατοχή ενός πολίτη το φορολογείτε.

Φορολογείτε τα πάντα, το μόνο που δεν κάνατε είναι, να αγγίξετε τους μεγάλους φοροφυγάδες και φοροκλέπτες, διότι αυτοί έχουν τον τρόπο και τη δυνατότητα να αποκρύπτουν εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία, διαμέσου εξωχώριων εταιρειών .

Και ενώ ανέχεστε όλα αυτά, επικεντρώνετε το ζήτημα της φοροδιαφυγής, κυρίως στα χαμηλά εισοδηματικά κοινωνικά στρώματα, δηλ στους μικρομαγαζάτορες, μισθωτούς και συνταξιούχους.

Μάλιστα για οφειλές ακόμη και χιλίων ευρώ, κινδυνεύουν με κατασχέσεις περιουσιακά στοιχεία πολιτών.

Επιβάλλετε τέτοιους φορολογικούς κανόνες, που ουσιαστικά τους εξοντώνετε και τους οδηγείτε στην καταστροφή, αφήνοντας παράλληλα αλώβητα τα μεγάλα κέρδη και εισοδήματα. Ενώ την ίδια στιγμή, δεν έχετε εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τις περιβόητες λίστες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Και μην μας πείτε πως η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να εντοπιστούν και να εισπραχθούν οι ανάλογοι φόροι, διότι δεν γίνεστε πειστικοί. Και αυτό, διότι δεν επιδεικνύετε το ανάλογο ενδιαφέρον προς αυτή τη κατεύθυνση, όπως δείχνετε υπερβάλλοντα ζήλο θα έλεγα, για την φορομπηχτική πολιτική σας στα μικρομεσαία εισοδήματα.

Για του λόγου το αληθές, επιβάλλετε τεκμήριο και δεν αναφέρομαι στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά σε πολίτες που ζουν κυρίως στην περιφέρεια και ενώ δεν παρουσιάζουν εισόδημα, εν τούτοις καλούνται να πληρώσουν φόρο, επειδή κατέχουν ένα σπίτι το οποίο απέκτησαν προ πολλών ετών και διαθέτουν ένα αυτοκίνητο, το οποίο επίσης απέκτησαν πριν πολλά χρόνια.

Ουσιαστικά τι τους λέτε; Πώς κακώς ζείτε αφού δεν δηλώνετε εισοδήματα.

Αυτής της κατηγορίας τους πολίτες τιμωρείτε, γιατί προφανώς τους θεωρείτε πως σας είναι βάρος επειδή ζούνε, ενώ θα έπρεπε να είχαν πεθάνει. Με την επιβολή φόρου και στην κατηγορία αυτή των πολιτών, προσπαθείτε να λύσετε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας;

Ή θεωρείτε πως θα λυθεί το πρόβλημα της χώρας με τις απολύσεις, από το Δημόσιο, από τους Δήμους και την Εκπαίδευση, κατ’ επιταγήν της Τρόικας βέβαια;

Αυτό είναι μόνο ένα δείγμα της ακολουθούμενης πολιτικής σας.

Μάλιστα έχω πληροφορηθεί πως κατετέθη τροπολογία από πλευράς του Υπ. Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ενταχθούν στη λίστα διαθεσιμότητας και εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακά που είχαν εξαιρεθεί σε προηγούμενο νομοσχέδιο. Και αυτό διότι δεν συμπληρώνεται ο αριθμός που είναι προαπαιτούμενος από πλευρά της Τρόικας για την εκταμίευση της δόσης.

Κύριοι της κυβέρνησης, όλοι οι οικονομικοί σας στόχοι και εκτιμήσεις που κάνετε, θα αποτυγχάνουν, θα πέσουν έξω, όσο θα ακολουθείτε αυτή την πολιτική. Δεν έχετε ίσως αντιληφθεί, πως οι πολίτες έτσι που τους καταντήσατε, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και επειδή συμβαίνει αυτό, έρχεστε και τους επιβάλλετε επιπλέον φόρους και αυξήσεις, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Κύριε Υπουργέ, η κυβέρνηση με την πολιτική και την τακτική που ακολουθεί, να είστε βέβαιοι πως σε λίγο καιρό, αντί να μαζεύετε φόρους, θα μαζεύετε πτώματα. Και αυτή δεν είναι μια φραστική υπερβολή, αλλά θα είναι μία πραγματικότητα δυστυχώς.

Είναι προφανές πως καταψηφίζω το νομοσχέδιο αυτό.»

 

 

Σχόλια
One Response to “«Αντί φόρους, θα μαζεύετε πτώματα»”
  1. Ο/Η anonumos λέει:

    ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΕΔΩ!!! ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΙΝΕΖΟΣ!!! ΑΝΤΕΕΕ

Σχολιάστε