My Twitter Feed

17 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Κασσελάκη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Έντονο προεκλογικό τριήμερο -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κιλκίς: Αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

24ωρη απεργία στα νοσοκομεία -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Σπουδαία έκθεση του ΑΕΙ μας -

Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Παιονία: 2η φάση αδελφοποίησης -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑΟΚ: Σπουδαίο “διπλό” στο Αιγίνιο -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Sos μικρών αυτοαπασχολούμενων

“Ταφόπλακα” για την πλειοψηφία των μικρών αυτοαπασχολούμενων αποτελεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς, το ΔΣ του οποίου αποφάσισε μετά από συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου, να εκδώσει για το θέμα την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Το αποτέλεσμα ολόκληρης εκστρατεία προπαγάνδας όλους τους προηγούμενους μήνες με απανωτά δημοσιεύματα, προκειμένου να προκληθεί ο απαραίτητος «κοινωνικός αυτοματισμός», αποτυπώθηκε σε ένα φορολογικό νομοσχέδιο ταφόπλακα για την πλειοψηφία των συναδέλφων μικρών αυτοαπασχολούμενων.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση τριπλασιάζει τα βάρη (1102 ευρώ φόρος εισοδήματος και 488 τέλος επιτηδεύματος) για τους πιο αδύναμους επαγγελματίες. Από την μία μας λέει ότι θα χρησιμοποιήσει την νέα τεχνολογία και την τεχνική νοημοσύνη για να περιορίσει την φοροδιαφυγή και από την άλλη μας φορτώνει επιπλέον με οριζόντια χαράτσια μπει δεν μπει πελάτης στο μαγαζί!

Προκλητικά αναφέρει ότι δεν μπορεί ένας επαγγελματίας να έχει λιγότερο εισόδημα από τον κατώτατο μισθό ενός εργαζομένου, ενώ κάνει ότι ξεχνάει ότι τουλάχιστον ο εργαζόμενος έχει αφορολόγητο 9.000 ευρώ το χρόνο.

Αντί να επαναφέρει το αφορολόγητο για εξασφαλιστεί ένα ελάχιστο εισόδημα για εμάς

Αντί να βάλει «χέρι» στις ανεξέλικτες αυξήσεις στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες, τα ενοίκια που έχουν εξανεμίσει τα τελευταία δύο χρονιά το εισόδημα μας,

Αντί να πάρει έστω και ένα μέτρο για την διαγραφή των χρεών που κουβαλάμε ακόμα από τη 10ετή κρίση και την πολιτική των lockdowns την περίοδο του κορωνοιου έρχεται να «ξύσει» όπως λέει «τον πάτο του βαρελιού» και να οδηγήσει χιλιάδες βιοπαλαιστές επαγγελματίες σε νέα αδιέξοδα, χρέη και λουκέτα.

Η λεγόμενη «φορολογική δικαιοσύνη» κλείνει τα μάτια για άλλη μια φόρα στα μεγάλα ψάρια» της αγοράς. Αυτούς που συμβάλλον μόνο στο 5% των εσόδων του κράτους, το 0,2% των ΑΦΜ που χρωστάει 85δις ευρώ τα οποία θεωρούνται ανείσπρακτα, τις τράπεζες που απολαμβάνουν τον αναβαλλόμενο φόρο, τους καναλάρχες που απολαμβάνουν το ένα δωράκι μετά το άλλο, τους εφοπλιστές που φορολογούνται εθελοντικά……

Οι ίδιοι οι Υπουργοί της Κυβέρνησης αναφέρουν προκλητικά ότι τις πολυεθνικές δεν μπορούν να τις ελέγξουν ούτε ως προς τις αυξήσεις των τιμών, που μας έχουν τσακίσει ούτε ως προς τη φορολόγηση των απίστευτων κερδών που καταγράφουν.

Τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα (λόγω της ακρίβειας και των έμμεσων φόρων ΦΠΑ κτλ) αύξηση 154% κι όμως οι κοινωνικές δαπάνες για Υγεία, Παιδεία, προστασία από φυσικές καταστροφές παραμένουν στα τάρταρα.

Τώρα είναι η ώρα με το συλλογικό μας αγώνα να ματαιώσουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης.

Όλοι μια γροθιά να αποκρούσουμε την νέα επίθεση κυβέρνησης, να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματα μας.

  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα για το φορολογικό

  • Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου για τους μη μισθωτούς στα 12.000 ευρώ (όπως ήταν πριν την κρίση), προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη, με μείωση στα χαμηλά εισοδήματα και αύξηση ως το 45% για το μεγάλο κεφάλαιο

  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, που ήδη είχατε υποσχεθεί να καταργηθεί προεκλογικά. Καμία αναμονή μέχρι το 2025. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

  • Ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός. Μείωση της προμήθειας των τραπεζών στις τραπεζικές συναλλαγές.

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς καλεί όλα τα επαγγελματικά σωματεία της πόλης του Κιλκίς και αυτά της Παιονίας μαζί και τα μέλη τους σε σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης απέναντι στο φορολογικό νομοσχέδιο καθώς και σε καθορισμό κοινού πλαίσιο πάλης απέναντι σε όλα τα κοινά και κλαδικά προβλήματα που απασχολούν τους μικρούς επαγγελματίες. Η ισχύς εν τη ενώσει!

Καταδικάζει απερίφραστα την μη εκτέλεση των σχολικών δρομολογίων και στηρίζει το ψήφισμα της Ένωσης Γονέων δήμου Κιλκίς το οποίο ακολουθεί:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στηρίζει τον αγώνα των γονιών και των μαθητών του Κιλκίς οι οποίοι διεκδικούν να λυθεί άμεσα το ζήτημα με τη διακοπή των σχολικών μεταφορών, ώστε οι μαθητές να πηγαίνουν απρόσκοπτα και με ασφάλεια στο σχολείο και να μην χαθεί ούτε μία ώρα μαθήματος.

Θεωρούμε αδιανόητο το 2023 να μην μπορεί να εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο. Το ζήτημα δεν είναι μόνο τεχνικό – οικονομικό, αλλά αφορά συνολικά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μαθητές που δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο και χάνουν μαθήματα. Μαθητές που βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο (νήπια / Α’ δημοτικού / Α’ γυμνασίου) και σταμάτησε απότομα και απροειδοποίητα η περίοδος προσαρμογής τους στο νέο σχολικό περιβάλλον. Μαθητές Λυκείου που προετοιμάζονται για εξετάσεις και «μένουν πίσω». Όλα αυτά προκαλούν μαθησιακές και ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις. Ανάλογες είναι οι επιπτώσεις και στον επαγγελματικό και οικογενειακό προγραμματισμό των γονιών, όπου – όσοι τα καταφέρνουν – αναγκάζονται να λείψουν από την εργασία τους για να μεταφέρουν τα παιδιά τους ενώ επιβαρύνονται οι ίδιοι το κόστος.

Αν περιμένουμε να τηρηθούν οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα με βάση τον υφιστάμενο νομικό καθεστώς, υπάρχει κίνδυνος να «χαθούν» ακόμα 3 εβδομάδες αν όχι παραπάνω.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε:

Να δοθεί σήμερα λύση από την Κυβέρνηση και να εξασφαλιστεί η μεταφορά για όλα παιδιά του Κιλκίς, ακόμα και των πιο απομακρυσμένων χωριών, ακόμα και ενός παιδιού που επιθυμεί να παρακολουθήσει το ολοήμερο πρόγραμμα και σήμερα δεν του δίνεται η δυνατότητα.

Να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών ανεξάρτητα από το μέσο που θα χρησιμοποιούν, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Ο Δήμος Κιλκίς θα αξιοποιήσει οχήματα που έχει στη διάθεσή του για τη μεταφορά όσων περισσότερων μαθητών είναι δυνατόν.

Να μην προσμετρηθεί καμία απουσία μαθητή η οποία οφείλεται στην έλλειψη σχολικών λεωφορείων.

Για να υπάρξει οριστική λύση στο ζήτημα των σχολικών μεταφορών ζητάμε από την Κυβέρνηση να ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος κρατικός φορέας για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδηγούς και απευθείας κρατική χρηματοδότηση για όλα τα παιδιά.»

Σχολιάστε