My Twitter Feed

28 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στάση εργασίας των φαρμακοποιών -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Σωματεία: Όλοι στην 24ωρη απεργία -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Κάλεσμα για τη γενική απεργία -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Μεγάλη συγκέντρωση σε Ευζώνους -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Ελεύθεροι οι 5 των “μεταφορών” -

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΛΜΕ:Όλοι απεργία/συλλαλητήριο -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Κίνδυνος για τα κέντρα πρόληψης -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Καθημερινά διαμαρτυρία αγροτών -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

SOS για πρόσφυγες Ειδομένης

Να ευαισθητοποιηθούν όλες οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες εντός και εκτός συνόρων και να δοθεί η δέουσα δημοσιότητα και προσοχή σε ένα θέμα που θα απασχολήσει για καιρό την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, ζητήθηκε απ` την ευρεία και κατεπείγουσα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας με θέμα το «Μεταναστευτικό» και την αντιμετώπιση της κατάσταση στην περιοχή Ειδομένης και Ευζώνων λόγω των ανεξέλεγκτων προσφυγικών κυμάτων.

prosfyges3Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Παιονίας, Χρ. Γκουντενούδη και του ενεργού δημότη –  εθελοντή, Βασίλη Τσαρτσάνη, συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων όπως η καθαριότητα και η δημόσια υγεία, η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των προσφύγων και η αδυναμία περίθαλψης τόσο μεγάλου πληθυσμού ανθρώπων.

Οι μετέχοντες τόνισαν πως «το μεταναστευτικό» χρήζει μιας συνολικής αντιμετώπισης και σχεδιασμού από την Πολιτεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταλήγοντας στην έγκριση ψηφίσματος, που παρατίθεται παρακάτω.

Πλην των προαναφερθέντων, το παρόν έδωσαν οι βουλευτές Θ. Παραστατίδης και Γ. Γεωργαντά, ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κ.Μ., κ. Κυρίζογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, κ. Βεργίδης, συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους, κ. Καραμισάκη και κ. Θωμαΐδη, καθώς και η διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Κιλκίς, κ. Ζαρδαβά, ο Γεν. Αστ. Δ/ντης Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγος Μπαντουβάκης,  ο Αστ. Δ/ντής Κιλκίς, κ. Μπόλος και ο Διοικητής της Π.Υ. Γουμένισσας, κ. Γκαντίδης.

Από πλευράς Δήμου Παιονίας παρόντες ήταν οι πρόεδροι Τ.Κ. Ευζώνων και Ειδομένης, κος Τσανικίδης και κα Σουπλή αντίστοιχα, οι Αντιδήμαρχοι Παιονίας, κοι Αδαμόπουλος και Μεμετζής, οι Δημ. Σύμβουλοι, κοι Σιωνίδης, Συμεωνίδης και Φράγκος.

Καθοριστική ήταν η παρουσία των εκπροσώπων Γιατρών Χωρίς Σύνορα, των Μ.Κ.Ο. PRAXIS, ΑΡΣΙΣ και Solidarity Now, καθώς προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους μετανάστες και ανέλυσαν τα δεινά που βιώνουν καθημερινά οι πρόσφυγες λόγω της μαφίας που δρα ανεξέλεγκτη στη γείτονα χώρα της Π.Γ.Δ.Μ.

Το ψήφισμα

“Σήμερα με το παρόν αποδεχόμαστε οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με τη Διοίκηση των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής, καθώς και τις Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται στην Ειδομένη του Δήμου Παιονίας, να συνδράμουμε για την άμεση ανακούφιση και περίθαλψη των προσφύγων που εισέρχονται και εξέρχονται των συνόρων μέσω της Παιονίας.

Ταυτόχρονα, οι Βουλευτές του Νομού δεσμευόμαστε να μεριμνήσουμε για την άμεση δημοσιοποίηση και διεθνοποίηση του προβλήματος με σκοπό την λήψη αποφάσεων από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αιτούμαστε από την Πολιτεία και τις αρμόδιες Κεντρικές Αρχές να έχουμε πλήρη και άμεση ενημέρωση για τα μεταναστευτικά ρεύματα με επαρκή διάχυση πληροφοριών ώστε ο κάθε φορέας από την πλευρά του να μπορεί να προσφύγει σε ενέργειες και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την υποδοχή των προσφύγων.

Τέλος, αποφασίζουμε να καταθέσουμε πρόταση προς το αρμόδιο Υπουργείο σχετική με την κατάρτιση στρατηγικού επιχειρησιακού σχεδίου επίλυσης των άμεσων αναγκών, που ενδέχεται να προκύψουν στο εγγύς μέλλον από τα κύματα προσφύγων προς την περιοχή μας και συνολικά τη χώρα μας.”

 

Σχολιάστε