My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Serial killers στις ΜΕΘ

…(Μονάδες Επιστημονικής Φαντασίας).

Του Στέλιου Κούλογλου.


Στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία, απαντώντας στον Α.Τσίπρα, ο Κ. Μητσοτάκης στην αρχή απέφυγε να πει πόσες ΜΕΘ υπάρχουν: «Δεν θέλω να θυμίσω πόσες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μας παραδώσατε». Aλλά στη συνέχεια της συζήτησης δεν κρατήθηκε: «Μας παραδώσατε 567 κρεβάτια, τα λιγότερα σε όλη την Ευρώπη. Και έρχεστε και μας κουνάτε το δάχτυλο όταν εμείς τα διπλασιάσαμε».

Πολλαπλασιάζοντας το 567 επί 2, μας κάνει 1134. Γιατί και στο προηγούμενο κύμα της άνοιξης και στο τωρινό, οι ΜΕΘ αρχίζουν να φρακάρουν όταν οι διασωληνωμένοι φτάνουν στους 600; Διότι η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, υπήρχαν τις προάλλες 714 διασωληνωμένοι. Εκτός ΜΕΘ, σε λίστα αναμονής, ήταν 154 διασωληνωμένοι. Γιατί δεν τους έβαλαν στις 500 ΜΕΘ που περισσεύουν, σύμφωνα με την αριθμητική Μητσοτάκη; Διότι ο πρωθυπουργός ψεύδεται ασύστολα.

Στην Ελλάδα, το ακρωνύμιο ΜΕΘ πρέπει κανονικά να παραπέμπει σε Μονάδες Επιστημονικής Φαντασίας . Ας δούμε τη δραματική έκκληση που έκανε στο Kontra, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Π. Παπανικολάου: «Στις 27 Νοεμβρίου, ο κ. Πλεύρης με γραπτή ανακοίνωση – απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ, είπε μεταξύ άλλων ότι δήθεν “λειτουργούν στο ΕΣΥ πλήρως 1.300 κλίνες ΜΕΘ” και ότι επιπρόσθετα, εκτός από αυτές, έχει δεσμεύσει δήθεν και όλες τις κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, που είναι τουλάχιστον 350. Άρα, 1.650 σύνολο, αυτό λέει ο κ. Πλεύρης. Ο αριθμός των ΜΕΘ που αναφέρει είναι ένα χυδαίο, φουσκωμένο ψέμα».

Αυτό δεν προκαλεί καμία εντύπωση: ο κ. Πλεύρης διορίστηκε ακριβώς για να κάνει αυτή τη δουλειά.

Τι μέλλον μας επιφυλάσσει αυτή η κυβέρνηση αδίστακτων απατεώνων; Στο παρακάτω διάγραμμα παρουσιάζεται η χρονική εξέλιξη των κλινών εντατικής θεραπείας που καταλήφθηκαν από ασθενείς του κορονοϊού το τελευταίο εξάμηνο.

Η ανάλυση έχει γίνει από το Μενέλαο Σινάνο, συνεργάτη του tvxs και ειδικό στην στατιστική ανάλυση φαινομένων που εξελίσσονται στο χρόνο. Παρουσιάζονται δύο σενάρια για την πορεία του φαινομένου κατά το μήνα Δεκέμβριο. Έχουμε μεγάλες πιθανότητες να περάσουμε τις 800 κλίνες στα μέσα Δεκεμβρίου και να υποχωρήσουμε στις 700 κλίνες αρχές Ιανουαρίου.

Στην ερώτηση που του έκανα, εάν η πράσινη γραμμή είναι το καλό σενάριο και η κόκκινη το κακό, πήρα την απάντηση ότι και οι δύο γραμμές εκφράζουν δύο όψεις του καλού σεναρίου…..

Μικρότερη πιθανότητα όμως έχει και ένα σενάριο, που αρχές Ιανουαρίου θα χρειαζόμαστε πάνω από 900 κλίνες ΜΕΘ…..

Είναι προφανές ότι με βάση αυτές τις προβλέψεις πάμε για εκατόμβες νεκρών, γιατί με πάνω από 600 διασωληνώσεις, το σύστημα καταρρέει. Ίσως και με λιγότερες από τόσες, υποστήριξε ο κ. Παπανικολάου: «Υποθέτουμε ότι αυτοί που λέει το υπουργείο πως νοσηλεύονται εντός ΜΕΘ, είναι εντός κανονικών ΜΕΘ, που δεν είναι: στη Θεσσαλονίκη κυρίως πολλοί από αυτούς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ -μαϊμού».

Από το διαθέσιμο αριθμό, πρέπει να αφαιρέσουμε καμιά πενηνταριά ΜΕΘ- καβάτζες: «Οι κλίνες ΜΕΘ για covid-19 είναι 647, αλλά μέσα είναι 600 ασθενείς. Οι 47 κλίνες είναι κενές. Γιατί είναι κενές, ενώ έχουμε 114 ασθενείς εκτός; Τις κρατάνε για ειδικές περιπτώσεις, μητροπολίτες, πολιτικούς», εξήγησε ο ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών.

Από τους 114 ασθενείς που είναι εκτός, λίγοι θα τη γλυτώσουν. Ο θεωρητικός της ανθρωποθυσίας είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλη: «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη».

Υπάρχουν όχι ενδείξεις απλώς, αλλά επιστημονικές αποδείξεις. Δεν νοείται ιατρική φροντίδα διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, αλλά το 80% των ασθενών με covid-19, πεθαίνει εκτός Εντατικής. Θα έπρεπε και μόνο με αυτό το στοιχείο να παρέμβει η Δικαιοσύνη. Σχεδόν ο ένας στους πέντε ασθενείς, διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ, γιατί δεν υπάρχουν αρκετές.

Με φόντο την υποστελέχωση των νοσοκομείων, τις κακές συνθήκες που επικρατούν μέσα και έξω από τις ΜΕΘ, παρά τις προσπάθειες των εξαντλημένων και αποδεκατισμένων υγειονομικών, στην Ελλάδα διεξάγεται ένα διαρκές έγκλημα με εκατόμβες νεκρών. Μέχρι τα Χριστούγεννα ή το τέλος του χρόνου, θα φτάσουμε ακόμα και τους 21.000 νεκρούς, είπε προχθές στα μούτρα του Σκάι, ο διεθνούς φήμηας καθηγητής- ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

Τη Δευτέρα καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων θανάτων για το 2021 και ο δεύτερος από την αρχή της πανδημίας. Οι νεκροί έφτασαν τους 121. Πρόκειται για κρατικές δολοφονίες με κυβερνητική ευθύνη. Αλλά για άγνωστους λόγους, πολιτικής αβρότητας, ορθότητας ή ανικανότητας, οι serial killers δεν ελέγχονται και τη βγάζουν καθαρή.

«Να μας πουν οι κ.κ. Πλεύρης και Γκάγκα πόσοι από αυτούς τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν πέθαναν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Δεν μας το έχουν πει ποτέ. Αυτό πρέπει να ρωτάνε κάθε απόγευμα με τη μεγαλύτερη επιμονή, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης», κατέληξε ο κ. Παπανικολάου.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε