My Twitter Feed

29 Ιανουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αλλαγές προσώπων στο Δήμο Κιλκίς -

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Δ. Κιλκίς: Απογραφή στο Συνεδριακό -

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Τα δωρεάν τεστ στο νομό Κιλκίς -

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Νέο όχημα για τη Πυροσβεστική -

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Aντιπλημμυρικά στον Άγιο Πέτρο -

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων -

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

ΔΣ Παιονίας στις 31 Ιανουαρίου -

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Παύονται οι ανταποκριτές του ΟΓΑ -

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

O ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο σχολείο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση της θεματικής Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς με τίτλο «γονείς και εκπαιδευτικοί, ασπίδα για το δημόσιο σχολείο».

Το πλαίσιο της συζήτησης τέθηκε από τον βασικό εισηγητή, Γ. Αγγελόπουλο, πρώην ΓΓ  του Υπ. Παιδείας, ενώ οι συμμετέχοντες κατέθεσαν τον προβληματισμό τους στα επιμέρους στοιχεία του νομοσχεδίου, το οποίο διαπνέεται από πλήθος αρνητικών ρυθμίσεων, όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ενδεικτικά τις ακόλουθες:

  • Διαγωγή: Αναχρονισμός και επικίνδυνη οπισθοδρόμηση η επαναφορά της αναγραφής της στα απολυτήρια, δημιουργεί συνθήκες στιγματισμού των αποφοίτων στο διηνεκές. Η διαγωγή συνοδεύει τον πρώην μαθητή σε όλη του τη ζωή.
  •  Νηπιαγωγεία: Το νομοσχέδιο διασπά τον ενιαίο τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου. Οι πρόεδροι 28 Παιδαγωγικών Τμημάτων της χώρας, το επικρίνουν ομόφωνα για «σχολειοποίηση» του Νηπιαγωγείου που δημιουργεί πλείστα όσα μαθησιακά και λειτουργικά προβλήματα.
  •  Δημοτικά: Το νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα των δημοτικών στα 25 (όπως και στα νηπιαγωγεία), από 22 που είχε καθιερώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται.
  •  Γυμνάσια: Με το νομοσχέδιο αυξάνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα από 4 σε 7 και μειώνεται η διάρκεια του σχολικού έτους. Επιστρέφουν οι εξετάσεις μετεξεταστέων τον Σεπτέμβριο.
  •  Λύκεια: Επαναφορά της περιβόητης Τράπεζας Θεμάτων, που όταν εφαρμόστηκε, μαζί με άλλες δυσμενείς ρυθμίσεις οι οποίες κι αυτές εν μέρει επανέρχονται, εκτόξευσε τη σχολική αποτυχία από το 4% στο 23%. Καθιερώνεται μάλιστα σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, ώστε, τα παιδιά να υποχρεωθούν να παρακολουθούν, τουλάχιστον, από την Α΄ λυκείου, φροντιστήριο και να οδηγούνται, μέσω της αυξημένης αποτυχίας, και πάλι στις φιλικές ιδιωτικές δομές κατάρτισης.

 Χαιρετισμό απηύθυνε η βουλεύτρια του νομού, Ειρ. Αγαθοπούλου, μεταφέροντας το κλίμα της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Απαντήσεις σε εξειδικευμένα ερωτήματα των συμμετεχόντων έδωσε ο προϊστάμενος Α/θμιας Αρ. Παπαδόπουλος.

Με αφορμή τη συζήτηση, η Θεματική του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει και τα εξής:

«Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκε η διαδικασία νομοθέτησης στο ότι η Υπουργός δεν έλαβε υπόψη της τις χιλιάδες αρνητικές παρατηρήσεις στη Διαβούλευση, οι περισσότερες τεκμηριωμένες. Δεν έλαβε υπόψη της τι είπαν οι φορείς των εκπαιδευτικών στη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Δεν κατόρθωσε να πετύχει την ελάχιστη συναίνεση στο Κοινοβούλιο.

Όσον αφορά στη φιλοσοφία, το νομοσχέδιο αυτό δείχνει ότι στην εκπαίδευση και στο μέλλον της νέας γενιάς συγκρούονται δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια. Ο αποκλεισμός συγκρούεται με τη συμπερίληψη. Η γιγάντωση των ανισοτήτων με το σχολείο ισότητας και ποιότητας. Τα άριστα σχολεία για τους υποτιθέμενους άριστους με τα άριστα σχολεία για όλους. Ο ανταγωνισμός με τη συνεργατικότητα. Το αυταρχικό μοντέλο της διαγωγής και της τιμωρίας με ένα δημοκρατικό σχολείο που προετοιμάζει συνειδητούς και υπεύθυνους πολίτες.

Θυμίζουμε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στις 8 Ιουνίου 2015, δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που επανέφερε στην εκπαίδευση τους 2.700 εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ που είχαν κριθεί διαθέσιμοι για απόλυση το 2013 από τον κ. Αρβανιτόπουλο και τον κ. Μητσοτάκη, υπουργό, τότε, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην κυβέρνηση Σαμαρά, μια από τις πιο ντροπιαστικές σελίδες για τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Μια σελίδα που προτιμάει να μην τη θυμάται και να μην τη θυμίζει.»

Πηγή: Δελτίο τύπου από ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Σχολιάστε