My Twitter Feed

16 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στη ΚΕ Τονικίδης – Αγαθοπούλου -

Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Διπλασίασε τα μέλη του -

Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

“Ξεκινά νέος νικηφόρος αγώνας” -

Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Σε απόγνωση οι πρατηριούχοι! -

Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Κιλκίς: Ορκωμοσία πτυχιούχων του ΑΕΙ -

Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Κόντρα Φρεγγίδου – Αναστασιάδη -

Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Ιός: Πάμε για μονοψήφια νούμερα! -

Κυριακή, 15 Μαΐου, 2022

Σφοδρές επικρίσεις από Φρεγγίδου -

Κυριακή, 15 Μαΐου, 2022

“N`αλλάξουμε έναν κόσμο”

Η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, απαντά σε ερωτήσεις της ΑΥΓΗΣ, για το Κιλκίς, τα πρώτα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και για το έργο της στο Κοινοβούλιο:

agathopoulou-eirini-001– Ποιο είναι το πολιτικό κλίμα και τα μηνύματα που λαμβάνετε στην περιοχή σας; Ποιες προτεραιότητες βάζετε ως υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Τόσο στην πόλη του Κιλκίς όσο και στα χωριά μας είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι ο κόσμος μας πλησιάζει με χαμόγελα και προσμονή, με όρεξη να δουλέψει και να συνταχθεί στον εκλογικό αγώνα και στο δύσκολο έργο που θα ακολουθήσει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συμπολίτες μας αντιδρούν πλέον σθεναρά και απομονώνουν εκλογικές συμπεριφορές που συνίστανται σε πελατειακές σχέσεις. Εξάλλου, το ήθος κι οι αξίες της Αριστεράς δεν συνάδουν με τέτοια φαινόμενα.

Εκπροσωπούμε το νέο και έχουμε εργαστεί τα τελευταία χρόνια μαζί με τους ανθρώπους του τόπου μας για τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των παιδιών μας και την αναβάθμιση του ΤΕΙ μας, για την ανάδειξη των προβλημάτων του ερασιτεχνικού και σωματειακού αθλητισμού μας, για τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, ενάντια στη συρρίκνωση των κοινωνικών δομών και του κοινωνικού κράτους, ενάντια στην εργασιακή εξαθλίωση, ενάντια στην υποχρηματοδότηση και την απαξίωση των μονάδων υγείας, ενάντια στο ξεπούλημα του φυσικού μας πλούτου σε χρυσοθήρες και τη συνακόλουθη υποβάθμιση του περιβάλλοντός μας, ενάντια στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των μεταναστών/προσφύγων πολέμου που αναζητούν και στον τόπο μας την ασφάλεια της αιώνιας αξίας της φιλοξενίας. Εργαζόμαστε όλοι μαζί για να πετύχουμε τα παραπάνω κι ακόμη περισσότερα. Στο Κιλκίς «το μέλλον ξεκίνησε»!

– Ποια πρέπει να είναι τα πρώτα μέτρα και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν θα μπορούσαν τα πρώτα, τα άμεσα μέτρα μιας κυβέρνησης της Αριστεράς να είναι άλλα από την αποκατάσταση των αδικιών που επέφεραν κι εμπέδωσαν ως πραγματικότητα στην ελληνική κοινωνία η κρίση και οι συνακόλουθες μνημονιακές πολιτικές. Αλλάζουμε άρδην κατεύθυνση: στον αντίποδα της πολιτικής που βάζει τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους, στην πολιτική που απαξιώνει την ίδια την ανθρώπινη ζωή, καθιστώντας την παίγνιο στα χέρια της κεφαλαιακής συγκέντρωσης, εμείς βάζουμε τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη!

Αυτό αντανακλάται άριστα, κατά τη γνώμη μου, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, θεωρώ πως πλάι σε αυτά τα πρώτα μέτρα χρειάζεται να εργαστούμε όλοι/ες μαζί προς την κατεύθυνση της επανάκτησης κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων που θα οχυρώσουν τις προσπάθειές μας για κατάκτηση της ελευθερίας, της ισότητας και της αξιοπρέπειας. Είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν, ώστε χρειάζεται ψυχραιμία, καλός σχεδιασμός και μεθοδικότητα. Είμαι πεπεισμένη ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα το καταφέρει. Έχουμε, άλλωστε, έναν κόσμο ν’ αλλάξουμε!

– Ποια είναι η αποτίμησή σας για το έργο σας τόσο στη Βουλή όσο και στους τομείς ευθύνης σας στο κόμμα;

Προανέφερα τους βασικούς άξονες στους οποίους προσανατολίστηκε, παρακολουθώντας τις ανάγκες, η δράση μου σε τοπικό επίπεδο. Πέραν τούτων, σε κεντρικό επίπεδο η συμμετοχή μου στην ΕΕΚΕ Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και η ενασχόλησή μου ιδιαίτερα με το ζήτημα του φαρμάκου συνιστούν, θεωρώ, τη βασική μου συνεισφορά. Με τους συντρόφους/ισσες της ΕΕΚΕ και του Τμήματος Υγείας είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία και από τη θέση αυτή τους ευχαριστώ θερμά.

Πλάι σ’ αυτό θα προσέθετα την κοινοβουλευτική δραστηριότητά μου στο πλαίσιο της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας. Κι εδώ ισχύει το ίδιο. Επίσης, η ανάδειξη των προβλημάτων του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα σε έναν νομό που βασίζεται πρωτίστως στην αγροτική παραγωγή και η μεταφορά τους στο Κοινοβούλιο αποτέλεσε σημαντικό μέρος της δουλειάς μας.

Η κοινοβουλευτική ενεργοποίηση δεν είναι άνευ σημασίας, ιδίως όταν έχει κανείς απέναντί του μία συντηρητική και νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση, η οποία μάλιστα πνέει τα λοίσθια και προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή καταστρατηγώντας τους νόμους και το Σύνταγμα. Σημαντικότερο όμως όλων έχει υπάρξει για μένα η καθημερινή επαφή μου με τους ανθρώπους, με τον κόσμο της εργασίας, με τον κόσμο που καταπιέζεται κι εξεγείρεται, με τη νεολαία που διεκδικεί. Στα κινήματα, στον δρόμο και στους τόπους του αγώνα. Όπου ο αλληλοσεβασμός και η συνεργασία δεν έχει προαπαιτούμενα, έχει μόνο έναν κοινό στόχο στη βάση των αρχών της συντροφικότητας και της αξιοπρέπειας. Εκεί κανείς βιώνει τις μεγαλύτερες συγκινήσεις, εκεί νιώθει τη δύναμη και την ευγνωμοσύνη.

Σχολιάστε