My Twitter Feed

11 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Kαταπάτηση ανθρωπίνων…

efimerida-syntakton

…δικαιωμάτων.

Της Εφημερίδας των Συντακτών (Κύριο άρθρο της 4.2.2013)

——————————————————————————————————————————————————————————————-Στα παλαιότερα των υποδημάτων της γράφει η τρικομματική μας κυβέρνηση τον νομικό πολιτισμό, η δε αστυνομία αναδεικνύεται σε άψογο επικοινωνιακό ειδήμονα κάνοντας επιλεκτική χρήση εικόνων όσων συλλαμβάνει.

Η δημοσίευση φωτογραφιών, στις οποίες διακρίνεται εμφανώς ότι οι συλληφθέντες νεαροί για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης έχουν υποστεί βασανιστήρια, αποδεικνύει ότι ο αυταρχισμός της κυβέρνησης, βίαιος και αποκρουστικός, δεν έχει όρια.

Στους νεαρούς ληστές βλέπει η κυβέρνηση τον «εχθρό» του πολιτεύματος και, αδιάντροπα, προβάλλει τα πρόσωπά τους στα τηλεοπτικά κανάλια, διαπομπεύοντάς τους και στιγματίζοντάς τους, προτού αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Ιδια η πρακτική της και με τους συλληφθέντες στις καταλήψεις και τις οροθετικές γυναίκες. Τελείως αντίθετη, όμως, με τους δράστες ρατσιστικών εγκλημάτων, αστυνομικούς που βασανίζουν κρατούμενους αλυσοδεμένους. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η αστυνομία δρα κατά πώς βολεύει τη «φιλοσοφία» του νόμου και της τάξης. Από τη μια διαπομπεύει όσους δεν συμφωνούν με τη νέα τάξη πραγμάτων ή όσους είναι ανίσχυροι να αντιδράσουν και από την άλλη προστατεύει τις εγκληματικές ενέργειες οργάνων της καθώς και μελών του ναζιστικού κόμματος, πλέον στη Βουλή, Χρυσή Αυγή. Μονάδες κρούσης της Χ.Α. επιτίθενται, κατά τα πρότυπα της αστυνομίας, σε χώρους καταλήψεων (ελεύθερους και κοινωνικούς), όπως στον «Ιστό» Χαϊδαρίου που στεγάζεται στο παλιό δημαρχείο και στη Βίλα Ζωγράφου. Ανάμεσά τους και η διαδήλωση των χρυσαυγιτών για τα Ιμια. Ποιος νομικός πολιτισμός και ποιο κράτος δικαίου και ποιο, τέλος, τεκμήριο αθωότητας. Και ας καταγγέλλουν οι νομικοί ότι «η ανθρώπινη αξιοπρέπεια υπερισχύει οποιασδήποτε αστυνομικής ή κατασταλτικής σκοπιμότητας, όσο σημαντική και αν είναι» και ότι, επίσης, «η επαναφορά των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης των κατηγορουμένων δεν έχει χώρο στην ελληνική δικαιοσύνη».

Οι τηλεοπτικοί αστέρες, ως φαίνεται, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ή δεν θέλουν να υπηρετήσουν τη σοβαρή δημοσιογραφία, αντάξια μιας ανεπτυγμένης, θεσμικής, χώρας. Αλλά μάλλον είναι αστεία η έκφραση… Προσβάλλοντας τη μνήμη ενός 15χρονου αγοριού, εν ψυχρώ δολοφονημένου από αστυνομικό όργανο, προσβάλλουν ολόκληρη την κοινωνία, αλλά προφανώς δεν τους καίγεται καρφί για το ήθος και τον πολιτισμό που εκπέμπουν οι τεθνεώτες στα μέλη της κοινωνίας. Οι βασανισμοί (η κακοποίηση του «ισχυρού» εναντίον του ανίσχυρου) είναι χαρακτηριστικό ανανδρίας. Αυτή η ανανδρία χαρακτηρίζει την ελληνική αστυνομία; Θα ήταν θλιβερή μια καταφατική απάντηση. Υπάρχουν και εχέφρονες στους διωκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι, όμως, πρέπει να προωθήσουν άμεσα την εκπαίδευση των, νεαρών κυρίως, αστυνομικών. Διαφορετικά δεν θα σταματήσει ο κατήφορος του αυταρχισμού της κυβέρνησης.

Σχόλια
One Response to “Kαταπάτηση ανθρωπίνων…”
 1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

  “Η εποχή του θερισμού”, είναι ο τίτλος μιάς ταινίας Ρωσικής παραγωγής του 2003. Δεν θα μιλήσω φυσικά για την ταινία εδώ. Απλά δανείζομαι τον τίτλο.
  Ζούμε και θα ζούμε για άγνωστο ακόμη καιρό την εποχή του “θερισμού” απο την νέα γενιά, ύστερα απο την περίοδο της “σποράς και της ωρίμανσης” της προηγούμενης. Τίποτα απ’ όσα συμβαίνουν σήμερα και όσα θα συμβούν στο εξής δεν είναι τυχαία. Είναι η φυσική συνέχεια των πραγμάτων. Ας αναλογιστούμε δίχως φόβο και πάθος και χωρίς την επιφανειακότητα των αφορισμών, τί ήταν αυτή η “σπορά και η ωρίμανση” της προηγούμενης γενιάς. Ο “σπόρος” λοιπόν που επιλέχθηκε βιαστικά μέσα στην ευφορία της μεταπολιτευτικής περιόδου και φυτεύτηκε στην ελληνική κοινωνία είχε άκρως μολυσματικό DNA. Η ακόρεστη δίψα για εξουσία δεν οδήγησε την χώρα σε λεωφόρους, αλλά σε μονοπάτια επικίνδυνα βασισμένα στις πελατειακές σχέσεις, στην υπανάπτυξη των παραγωγικών κλάδων, στον αλόγιστο δανεισμό για μιά πλασματική ευημερία με αντιπαροχή τις ψήφους, γαλουχώντας έτσι την νέα γενιά στην ευκολία και στην γλυκιά ζωή (dolce vita), με μόνο σκοπό τον διορισμό στο Δημόσιο χωρίς αξιοκρατία, χωρίς κίνητρα για την ανάπτυξη όλων των βαθμίδων της παραγωγής, ωστε η οικονομία να βασίζεται σε γερά θεμέλια που θα εξασφάλιζαν το βιοτικό επίπεδο, αλλά και την εθνική κυριαρχία. Οι νέοι είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα-παρακμή της πατρίδας και καλούνται τώρα να θερίσουν τον σάπιο καρπό του μολυσμένου σπόρου που οι πατεράδες τους επέλεξαν να σπείρουν, ζητώντας τους δηλαδή να ξεχάσουν εν μία νυκτί τον τρόπο ζωής που τους έμαθαν. Τί απερισκεψία, τί κυνισμός, τί προσβολή, τί πρόκληση απο μέρους εκείνων που ευθύνονται, να ξεσπούν σε νέους ανθρώπους που μέσα στην απελπισία τους αντιδρούν με βία στην βία μιας απόλυτα ανελέητης-αυταρχικής εξουσίας. Και τους ονομάζουν “τρομοκράτες” και τους περιφέρουν στα κανάλια, βορά του τηλεθεάμονος κοινού, που “γερασμένο και αλλήθωρο”, δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποιοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες της κοινωνίας. Οι νέοι που δεν αποδέχονται να θερίσουν αυτόν τον σάπιο καρπό και αντιδρούν, ξαφνικά βαφτίζονται ένοχοι, βασανίζονται σωματικά και ψυχικά, μόνο και μόνο γιατί έτσι βολεύει την κυβερνητική ολιγαρχία και την προπαγάνδα της, μέσω των πουλημένων καναλιών και εφημερίδων.

  “Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε.
  Υποταχτήκαμε και βρήκαμε στάχτη.
  Μένει να ξαναβρούμε την ζωή μας,
  τώρα που δεν έχουμε τίποτα…”

  Γ. Σεφέρης.

Σχολιάστε