My Twitter Feed

30 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζει δυναμικά ο Κυριακίδης -

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

“Όλοι στη κινητοποίηση για ΠΑΘΕ” -

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Ποια σχολεία θα έχουν γεύματα -

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Αντιπλημμυρικά στη λίμνη Δοϊράνη -

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Έρευνα για τουριστική ανάπτυξη -

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Οι προγραμματικές θέσεις Κ. Σιωνίδη -

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Το Κιλκίς στη μαγεία του Φεστιβάλ -

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Νέα διοίκηση στον Εμπορικό Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Eurobank: Βραβεία σε αριστούχους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Βέροιαη τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κιλκίς,  Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας,στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank,«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

vraveia-eurobahkΣε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 30 Οκτωβρίου 2015, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Για 13η χρονιά, η Eurobank, υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από την βράβευση πάνω από 14.800 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και διαχρονικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και ΚαμπανίαςΠαντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Τσότσος, ηΑντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για θέματαΕνέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών ΕλισσάβετΠαναγιωτίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, ηΑντιπεριφερειάρχηςΠιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιατζίδης, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης Γεώργιος Σοφιανίδης, ο Αντιδήμαρχος Νάουσας για θέματα Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Στέλιος Δάγκας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα, Στάθης Σαρηγιαννίδης, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης και Αθανάσιος Χειμώνας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βέροιας Ευγενία Ιακωβίδου, Διονύσιος Κουλουριώτης και Αντώνιος Μαρκουλής. Παρέστησαν επίσης ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Γκανάκας, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και ΚαμπανίαςΠαντελεήμων,σημειώνοντας ότι στην εκδήλωση αυτή βραβεύονται οι κόποι των παιδιών και η αριστεία, ενώ συνεχάρη τη Eurobank, που μέσω αυτής της Μεγάλης Στιγμής για την Παιδεία δίνει ένα σημαντικό κίνητρο στη νέα γενιά για περισσότερη γνώση και μόρφωση.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιατζίδης δήλωσε ότι η Τράπεζα με τον σημαντικό αυτό θεσμό επιβραβεύει τους άριστους, ενώ αποτελεί κίνητρο για εξέλιξη και έμπνευση για όλη την κοινωνία. Επίσης συνεχάρη τους μαθητές που πέτυχαν σε ένα δύσκολο περιβάλλον και αποτελούν ελπίδα και πίστη για ένα καλύτερο αύριο, τις οικογένειες και τους καθηγητές καθώς και την Τράπεζα για την προσφορά της στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Από την πλευρά του, οΑντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας υπεύθυνος Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Τσότσοςεξέφρασε συγχαρητήρια στη Eurobankπου εκφράζει το κοινωνικό της πρόσωπο με τη δράση αυτή, δίνοντας κίνητρο στους νέους για αγώνα και υποδηλώνοντας τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης, ενώ ευχήθηκε στους αριστούχους να χτίζουν πάντα σε στέρεες βάσεις.

Ακολούθως, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα τόνισε ότι μέσω του προγράμματος αυτού επιβραβεύονται οι κόποι και η επίμονη προσπάθεια των μαθητών για μάθηση και γνώση, στοιχεία απαραίτητα για το μέλλον της κοινωνίας μας.

Στη συνέχεια, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδουανέφερε ότι η δράση αυτή τηςEurobankδείχνει την κοινωνική ευαισθησία της Τράπεζας, ενώ προσφέρει χαρά και ηθική ικανοποίηση στους αριστούχους για τους κόπους τους, καθώς και στις οικογένειες και τους καθηγητές τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, απευθυνόμενος στους αριστούχους τους ευχήθηκε να ζήσουν τη φοιτητική τους ζωή με πάθος, έχοντας ως εφόδια την εργατικότητα, τη φιλομάθεια και τους υψηλούς στόχους και να κάνουν περήφανους τις οικογένειες και την κοινωνία.

Εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για θέματα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών ΕλισσάβετΠαναγιωτίδου σημείωσε ότι η βράβευση αυτή ανταμείβει τους κόπους και τις θυσίες των μαθητών που πέτυχαν σε ένα δύσκολο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, ενώ συνεχάρη τη Eurobank που έχει καθιερώσει αυτό τον θεσμό στο χώρο της εκπαίδευσης.

Τέλος, ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Γκανάκας, συνεχάρη τη Eurobank για την πρωτοβουλία αυτή, που στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προσφέρει στη νέα γενιά σημαντικά εφόδια στην Παιδεία, ενώ συνεχάρη τους αριστούχους για την επιτυχία τουςκαι τους ευχήθηκε να συνεχίσουν τον αγώνα ως η ελίτ του πνεύματος και της επιστήμης.

Χαιρετισμό απέστειλαν η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και ο Βουλευτής ΦλώριναςΓιάννης Αντωνιάδηςκαι ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ανανιάδης.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18. Συγκεκριμένα, στο Νομό Ημαθίας στο 3ο Γενικό Λύκειο Βέροιας,το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτρια Σοφία Ζαρέντη, στο Νομό Γρεβενών στο 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών, για δύο αριστούχες μαθήτριες, τις Ευαγγελία Βάιου και Φρειδερίκη Τζιώρα, στο Νομό Καστοριάς στο 3ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς, για τηΧριστίνα Παχή, στο Νομό Κοζάνης στο 3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης, για τηνΒασιλική Άννα Βαϊτσοπούλου, στο Νομό Κιλκίς στο Γενικό Λύκειο Χέρσου για τονΓεώργιο Τσικαλά, στο Νομό Πέλλαςστο Γενικό Λύκειο Σκύδρας “Γεώργιος Δήμου”για τον Θεόδωρο Διαμαντίδη, στο Νομό Πιερίας στο 4ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης, για τηνΑικατερίνη Στεργιούλα, καθώς και στο ΝομόΦλώρινας στο2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας για τηΔήμητρα Σελεμίδου.

Τέλος, στην ομιλία της, η Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Βορείου Ελλάδος, κα Ντίνα Παπαποστόλου τόνισε ότι «Το πρόγραμμα αυτό μέσα από την μακρόχρονη πορεία του αλλά και την μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζει έχει κατακτήσει κεντρική θέση στην κοινωνική δράση του Ομίλου μας. Κυρίως όμως έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση των τοπικών κοινωνιών και όλων όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από τα παιδιά που σήμερα βραβεύουμε, μαθαίνουμε και εμείς οι μεγαλύτεροι και παρακολουθώντας την πορεία τους διαπιστώνουμε πως η σημασία της προσπάθειας για την κατάκτηση της γνώσης, η σημασία της επιβράβευσης, η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή είναι αξίες που όχι μόνο παραμένουν διαχρονικές αλλά αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινητήριο δύναμη για τη νέα γενιά. Αντίστοιχα, και για εμάς στην Eurobank αυτές οι ίδιες αξίες είναι η δική μας πηγή έμπνευσης, γνώμονας της δικής μας καθημερινής προσπάθειας και αποτελούν πρότυπο της συνολικής μας παρουσίας.

Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, εμείς στη Eurobank πιστεύουμε ότι η συνέχιση και η υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα των δεσμεύσεών μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στη νέα γενιά που είναι το μέλλον και η προοπτική της».

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, έλαβαν οι εξής:

 1. Νικόλαος Αδαμίδης από το 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
 2. Κυριακή Αθανασίου από το Γενικό Λύκειο Μακροχωρίου Ημαθίας
 3. ΕυαγγελίαΒάιου από το 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών
 4. Βασιλική ΆνναΒαϊτσοπούλου από το 3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
 5. Ιάσων ΓεώργιοςΒελέντζας από το 1ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
 6. Νικόλαος – ΜάριοςΒλάχος από το Γενικό Λύκειο Σιάτιστας Κοζάνης
 7. ΙωάνναΓέρου από το 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας
 8. ΠαναγιώτηςΓεωργανάκης από το 4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
 9. ΕυαγγελίαΓιαγιά από το Γενικό Λύκειο Αιγινίου Πιερίας
 10. Θεοδώρα – ΧρυσήΓκιώση από το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών Πέλλας
 11. ΜιχαέλλαΓοτουχίδου από το 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών Πέλλας
 12. ΕυαγγελίαΓρηγορίου από το Γενικό Λύκειο Νεάπολης Κοζάνης
 13. ΦρειδερίκηΔάγγα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ειρηνούπολης Ημαθίας
 14. ΆνναΔήμκου από το 3ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών Πέλλας
 15. ΘεόδωροςΔιαμαντίδης από το Γενικό Λύκειο Σκύδρας Πέλλας “Γεώργιος Δήμου”
 16. Ανάργυρος ΦώτιοςΔιαμαντόπουλος από το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς
 17. ΙωάννηςΔόγκας από το Γενικό Λύκειο Κονταριώτισσας Πιερίας
 18. ΣοφίαΖαρέντη από το 3ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
 19. ΗλέκτραΘεοδωρίδου από το 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας Ημαθίας
 20. ΙωάννηςΚαλαφάτης από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Κατερίνης
 21. ΣάββαςΚαμένος από το Γενικό Λύκειο Κρύας Βρύσης Πέλλας
 22. ΖωήΚανάκη από το Γενικό Λύκειο Καλής Πέλλας
 23. ΦώτιοςΚανάκογλου από το Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου Πέλλας
 24. Κλεάνθης – ΕμμανουήλΚαραβαγγέλας από το Γενικό Λύκειο Βελβεντού Κοζάνης
 25. ΑρτέμιοςΚαραγιαννίδης από το 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς
 26. ΑθηνάΚαρατζέτζου από το 2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
 27. ΑπόστολοςΚόλκας από το 2ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
 28. ΕλευθέριοςΚοντοδίνας από το Γενικό Λύκειο Σερβίων Κοζάνης
 29. ΣπυρίδωνΚουλούκης από το Γενικό Λύκειο Πολυκάστρου Κιλκίς
 30. ΚωνσταντίνοςΛιάσης από το Γενικό Λύκειο Αμυνταίου Φλώρινας
 31. ΕλένηΜελετιάδου από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Γιαννιτσών Πέλλας
 32. ΆνναΜιχαηλίδου από το Γενικό Λύκειο Αριδαίας Πέλλας
 33. ΕυγενίαΜιχοπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας Ημαθίας
 34. ΦανήΜόκα από το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
 35. ΣταυρούλαΜπακάλη από το 1ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας
 36. ΜαρίαΜπακαλιού από το 1ο Γενικό Λύκειο Νάουσας
 37. ΕυδοξίαΜπαλή από το 2ο Γενικό Λύκειο Νάουσας
 38. ΜαγδαληνήΜπίζογλου από το Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού Καστοριάς
 39. ΆνναΝικολαΐδου από το 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
 40. ΜαρίαΞανθοπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
 41. ΑναστάσιοςΞενιτίδης από το 4ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
 42. ΝικόλαοςΟτουντζίδης από το 2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας
 43. ΕλένηΠαλάσκα από το 1ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών
 44. ΘεόδωροςΠαυλίδης από το 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
 45. ΧριστίναΠαχή από το 3ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς
 46. ΕυγενίαΡέππα από το Γενικό Λύκειο Λιτοχώρου Πιερίας
 47. ΒασιλικήΡουσοπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
 48. ΣάββαςΣεβασλίδης από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Τσοτυλίου Κοζάνης
 49. ΔήμητραΣελεμίδου από το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας
 50. ΣοφίαΣιώκα από το Γενικό Λύκειο Κάτω Μηλιάς Πιερίας
 51. ΑικατερίνηΣτεργιούλα από το 4ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
 52. ΦρειδερίκηΤζιώρα από το 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών
 53. ΆνναΤιμιάνη από το 2ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
 54. ΜατίναΤόλκου από το 2ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς
 55. ΓεώργιοςΤσικαλάς από το Γενικό Λύκειο Χέρσου Κιλκίς
 56. ΘεοχάρηςΤσίρης από το 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
 57. ΜαρίαΨαροδήμου από το 2ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

Δελτίο τύπου από Eurobank

Σχολιάστε