My Twitter Feed

19 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Πόλεμος» κατά αγριογούρουνων! -

Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Δ. Παυλίδης: Η εμπειρία μου στη Κολομβία -

Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Κουκάκης: Σφήνα στους μεγάλους -

Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

“Συνεχίζεται η εκδικητικότητα” -

Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Πτώση αλλά ανησυχία για το μέλλον -

Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

4ος στο κόσμο ο Δημήτρης Παυλίδης! -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

“Ξεπέρασαν κάθε όριο ευτελισμού” -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Γ. Κορακίδης: Πρώτος σε όλο το κόσμο! -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Eκδήλωση αγάπης του Φιλόπτωχου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 24 Ιανουαρίου, η εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου (Γ.Φ.Τ.) της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου στο κέντρο εστίασης «Κτήμα των Ευχών Κιλκίς, το οποίο γέμισε με ένα δυνατό μήνυμα αγάπης, ενότητας και πίστης απέναντι στις δυσκολίες και στα προβλήματα που βιώνουν εκατοντάδες συνάνθρωποι μας.

emmanouilΤην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, χαιρέτησαν, ο βουλευτής Γεώργιος Γεωργαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης,  ο αντιδήμαρχος Δημήτριος Τσαντάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Τσογγίδης κι η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μαρία Τσοπούλου, οι οποίοι τόνισαν ότι «η Εκκλησία διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στις δυσκολίες πολλών συνανθρώπων μας με αγάπη και αλληλεγγύη και οφείλουμε να στηρίζουμε με πράξεις το πολυσχιδές έργο της». Παρέστησαν επίσης η Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών Σταθμών Κατερίνα Ζιούτα και η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών ο “Άγιος Ευγένιος” Γεωργία Κολεσιώτου.

Ο μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ, εξέφρασε την χαρά του για την μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση, τονίζοντας: «Γνωρίζουμε τον σκοπό της Εκκλησίας μας, που είναι αγιαστικός, λυτρωτικός, σωστικός και μέσα σε αυτά ως επέκταση και φιλανθρωπικός. Να αγαπάμε τον συνάνθρωπο μας, όχι ως ξερά λόγια, αλλά ως να αγαπάμε αληθινά τον ίδιο τον Χριστό. Αγαπώντας τον συνάνθρωπό μας, αγαπάμε τον ίδιο τον Χριστό, γι’ αυτό σωτηρία και φιλανθρωπία συνδέονται».

Ευχαρίστησε δε, φορείς και πολίτες για την έμπρακτη υποστήριξη τους, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τη βοήθεια της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους που στέκεται αρωγός στις δράσεις της Μητροπόλεως.

Αναφέρθηκε επίσης στις δραστηριότητες του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου όπως τις διανομές δεμάτων τροφίμων, τις ποικίλες παρεμβάσεις σε αδύναμους αδελφούς και την στήριξη ανθρώπων που πάσχουν. Να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί σε ένα 12χρονο παιδί προκειμένου να εγχειριστεί για να αποκατασταθεί η υγεία του.

synestiasiΤην εκδήλωση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου λάμπρυναν με τους παραδοσιακούς χορούς τους, η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς οι “Αργοναύτες” και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων ο “Φλάμπουρας” ενώ όμορφες μελωδίες “σκόρπισε” η μικτή παιδική χορωδία του Πολυάνειου Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση της κας. Καββαδίας, συνοδεία πιάνου της κας. Χοστελίδου ενώ ακολούθησε πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα από τοπικούς καλλιτέχνες.

Νωρίτερα ο σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα όλων των ιερέων και των πρεσβυτέρων της Ιεράς Μητροπόλεως ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ι. Μητροπόλεως, Χρήστος Καναρόπουλος.

Σχολιάστε