My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Καλά που έχουμε και τα κρασιά μας! -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

“Η ΕΕ να στηρίξει τους αγρότες” -

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Από το Κιλκίς στο Μίτσιγκαν -

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο -

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Μάλγαρης: “Παρών” για Δήμο Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Μονάδα λυματολάσπης με 6,8 εκατ. -

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Για εκσυγχρονισμό της ύδρευσης -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Απαξίωση της Ειδικής Αγωγής -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Eθελοντές καλούν Κιλκισιώτες παραγωγούς

ethelontiki-omada-paioniasΠρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους Κιλκισιώτες παραγωγούς, για την πραγματοποίηση των επόμενων δράσεων «Χωρίς Μεσάζοντες» στο νομό, απευθύνει η Εθελοντική Ομάδα Παιονίας, η οποία συντονίζει πλέον τη δράση της με την αντίστοιχη νεοσύστατη του Κιλκίς.

Οι εθελοντές καλούν τους παραγωγούς ν` αποστείλουν τις προσφορές τους στο email της ιστοσελίδας info@paiones.gr, με απώτερο στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας και η ενίσχυση των ντόπιων παραγωγών.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Η Εθελοντική Ομάδα Παιονίας, μέλος του Πανελλαδικού δικτύου ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ,  δραστηριοποιείται εδώ και σχεδόν ένα(1) χρόνο στη περιοχή του Δήμου Παιονίας Κιλκίς με διανομές προϊόντων. Εκατοντάδες πολίτες της Παιονίας έχουν αγοράσει απ’ ευθείας από παραγωγούς, άριστης ποιότητας ελληνικά προϊόντα, έως και 100% φθηνότερα από τις τιμές που πουλιούνται τα αντίστοιχα στις λαϊκές αγορές και στα super market.

Η τιμή πώλησης ενός προϊόντος δεν είναι το μόνο κριτήριο για να επιλέξουμε έναν παραγωγό. Απαιτείται να συνοδεύεται από χημικές αναλύσεις, ότι δεν έχει ίχνη φυτοφαρμάκων. Στη συνέχεια αποστέλλουμε σε εργαστήριο για ανάλυση τυχαίο δείγμα που επιλέγουμε από το φορτηγό την ημέρα της διανομής, ώστε να επαληθεύσουμε τις αναλύσεις τους παραγωγού.  Ο παραγωγός υπογράφει συμφωνητικό με τους όρους πώλησης όπου δηλώνει ότι εγγυάται την άριστη ποιότητα του προίόντος και υποχρεούται να αντικαταστήσει τις ποσότητες εκείνες που δεν ανταποκρίνονται στους όρους πώλησης. Τέλος ο παραγωγός είναι υποχρεωμένος να κατέχει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την νόμιμη πώληση(δελτίο αποστολής, αποδείξεις λιανικής πώλησης, άδεια παραγωγού).

Πρώτιστο μέλημά μας είναι η επιλογή παραγωγών από την περιοχή της Παιονίας και του νομού Κιλκίς. Μ’ αυτό τον τρόπο ενισχύουμε τους τοπικούς παραγωγούς και την τοπική οικονομία.

Έτσι μέχρι στιγμής, έχουμε επιλέξει την διάθεση μελιού από την Αξιούπολη Κιλκίς, Αμύγδαλα Ποντοηράκλειας, Κάστανα Γρίβας και Αλεύρι από την ΕΑΣ Κιλκίς.

Ορισμένες επιτυχίες της Ομάδας μας και γενικότερα του κινήματος ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ:

α) Η Εθελοντική Ομάδα δράσης Ν.Πιερίας προτίμησε την ΕΑΣ Κιλκίς και διέθεσε 102 τόνους αλεύρι τον Μάρτιο του 2012. Η συνέχεια γνωστή, στο Πολύκαστρο στις 7 Απριλίου 2012  διατέθηκαν 32 τόνοι και ακολούθησαν Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κοζάνη μέχρι και Ναύπλιο. Επιπλέον «βρήκε» ξαφνικά και θέση στα ράφια τοπικού super market του Νομού μας το αλεύρι της ΕΑΣ σε πολύ ανταγωνιστική τιμή!

β) Η διάθεση καστάνων Γρίβας έγινε το έναυσμα προκειμένου οι παραγωγοί Γρίβας να ενωθούν και συγκροτήσουν Ομάδα Παραγωγών.

γ) Η διάθεση για πρώτη φορά αμύγδαλων Ποντοηράκλειας από παραγωγό στο Πολύκαστρο, ήταν η αρχή. Ο ίδιος παραγωγός έδωσε αμύγδαλα και στη Θεσσαλονίκη σε αντίστοιχη διανομή προϊόντων ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, και συνεχίζει με μεγαλύτερη όρεξη για την νέα χρονιά γνωρίζοντας ότι υπάρχει τρόπος πλέον να μη τον εκμεταλλεύονται οι Έμποροι και οι Μεσάζοντες.

δ) Το μέλι Αξιούπολης «Πάικο» έγινε γνωστό, μέσω της Εθελοντικής Ομάδας μας. Δεκάδες συμπολίτες μας αγόρασαν εξαιρετικό μέλι από τις πλαγιές του Πάικου σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

ε) Η Ομάδα μας, παροτρύνει παραγωγούς τους Κιλκίς να καλλιεργήσουν και να διαθέσουν τα προϊόντα τους μέσω της Ομάδα μας. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ήδη εδώ στην Παιονία καλλιεργούνται όσπρια(φακές, ρεβύθια και φασόλια). Έτσι το επόμενο φθινόπωρο οι πολίτες του Κιλκίς θα καταναλώσουν  όσπρια από τον τόπο τους.

Απευθύνουμε λοιπόν, ανοικτή πρόκληση ενδιαφέροντος προς τους ντόπιους παραγωγούς τους Κιλκίς για την πραγματοποίηση των επόμενων δράσεων «Χωρίς Μεσάζοντες» στο νομό Κιλκίς να μας αποστείλουν τις προσφορές τους στο email της σελίδας μας: info@paiones.gr.

Η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στις δέκα  διανομές που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Μάρτιο του 2012 και μέχρι σήμερα, δίνει στους εθελοντές της Παιονίας και του Κιλκίς την ώθηση να οργανώσουν νέες μαζικές διανομές για τους συνδημότες τους.

«Παράλληλα με τη στήριξη των νοικοκυριών και την προμήθεια βασικών ειδών διατροφής, άριστης ποιότητας, σε χαμηλό κόστος, στόχος μας είναι η τόνωση της τοπικής οικονομίας και η ενίσχυση των ντόπιων παραγωγών. Για τον λόγο αυτό αναζητούμε γεωργούς από το Κιλκίς», δηλώνουν τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδα Παιονίας Ν. Κιλκίς.

Στις προσφορές τους θα πρέπει να αναφέρονται τα εξής στοιχεία:

  • τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων
  • η τιμή ανά κιλό
  • η παρεχόμενη συσκευασία των προϊόντων
  • η διαθέσιμη ποσότητα και
  • τηλέφωνο επικοινωνίας.”
Σχολιάστε