My Twitter Feed

25 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έπιασαν 63χρονο για «οπλοστάσιο» -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Εγκρίθηκαν τα ολιγομελή σε ΕΠΑΛ -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Διαφωνία με διευθυντή Β/βάθμιας -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

24ωρη απεργία γιατρών του ΕΣΥ -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

Δύσκολες μέρες για τη καθαρίστρια -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

Προς κατάληψη όλων των σχολείων; -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

Πυρ ομαδόν κατά Ανδρίτσου! -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

Αυτοψία των έργων στη Δοϊράνη -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Doppler: Προς επέκταση σε Κίνα!

Προϋποθέσεις παραγωγικής και εμπορικής επέκτασης στην κινεζική αγορά δημιούργησε στη διάρκεια του 2017 η εταιρεία κατασκευής ανελκυστήρων ΝΤΟΠΛΕΡ, που εδρεύει στο Πολύκαστρο.

Η επέκταση επιχειρείται μέσω της κοινοπρακτικής εταιρείας ανελκυστήρων και άλλων ανυψωτικών μηχανημάτων Sichuan Express Elevator, στην οποία παραχωρήθηκαν τα δικαιώματα χρήσης του σήματος «Doppler». Η νέα βιομηχανική και εμπορική εταιρεία φέρει την ονομασία DopplerElevatorCo, στην οποία η ΝΤΟΠΛΕΡ κατέχει μερίδιο 10%.

Εξ` άλλου, η ελληνική βιομηχανία συνέχισε το 2017 τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα παραγωγής νέων οικιακών ανελκυστήρων.

Στο μεταξύ, συμφωνία με τους πιστωτές της για μακροπρόθεσμο διακανονισμό του υπολοίπου των ληξιπρόθεσμων δανειακών οφειλών της που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην πρόσφατη ρύθμιση επιμήκυνσης της αποπληρωμής του μεγαλύτερου μέρους τους σε περίοδο δέκα ετών, αναμένει η μακεδονική βιομηχανία ανελκυστήρων Ντόπλερ.

Συγχρόνως, η βαρυνόμενη με υψηλό δανεισμό εταιρεία εκφράζει την πεποίθησή της ότι είναι ικανή εντός του 2018 να αυξήσει τη δυναμική της επιχειρηματικής της δραστηριότητας και τις εξαγωγές της, δίνοντας έμφαση στον έλεγχο του κόστους παραγωγής και τη διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους, ώστε να τερματίσει την συνεχιζόμενη από το 2009, χωρίς διακοπή, καταγραφή ζημιογόνων τελικών αποτελεσμάτων σε ενοποιημένη βάση.

Οι δραστηριότητες της βιομηχανίας το 2017 επλήγησαν από πυρκαϊά που ξέσπασε τον περασμένο Ιούλιο σε εξωτερική αποθήκη του εργοστασίου της στο Πολύκαστρο του νομού Κιλκίς και προκάλεσε ζημιές 2,37 εκατ. ευρώ λόγω καταστροφής αποθεμάτων και 0,65 εκατ. ευρώ λόγω καταστροφής πάγιου εξοπλισμού. Εναντι αυτών η επιχείρηση έλαβε ασφαλιστική αποζημίωση ποσού 1,865 εκατ. ευρώ για τα αποθέματα και 0,635 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό. Για τους λόγους αυτούς επιβάρυνε τα οικονομικά της αποτελέσματα, στα οποία ενσωματώθηκε η ασφαλιστική αποζημίωση, με ζημιές 0,50 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί κυρίως σε υποασφάλιση των κατεστραμμένων αποθεμάτων της.

Η εταιρεία κατασκευής ανελκυστήρων ΝΤΟΠΛΕΡ ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2000. Εδρεύει στο Πολύαστρο Κιλκίς, όπου και διαθέτει μεγάλη βιομηχανική μονάδα. Λειτουργεί υποκατάστημα στην Αθήνα και διατηρεί γραφείο πωλήσεων στη Γερμανία. Διοχετεύει ακόμη και το 90% της παραγωγής της σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Εγκαινίασε τις εξαγωγές της το 2003 και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις σε περισσότερες από 60 χώρες. Κυριότερες εξαγωγικές αγορές της είναι αυτές της Ρωσίας και των χωρών της Μέσης Ανατολής. Εχει δημιουργήσει δίκτυο εμπορικών κατά βάση θυγατρικών εταιρειών στις χώρες Αλβανία, Βουλγαρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Ιταλία, Κίνα, Κύπρος, Ρουμανία και Σερβία. Χρησιμοποιεί το διακριτικό σήμα «Doppler Lift Manufacturers». Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Επίσης, είναι εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Ασχολείται με τη σχεδίαση, παραγωγή, εγκατάσταση και συντήρηση ανελκυστήρων και εξαρτημάτων ανελκυστήρων, καθώς και άλλων ειδών μηχανολογικών εξαρτημάτων και κατασκευών, συμπεριλαμβανομένων φωτοβολταϊκών συστημάτων. Επίσης, αναλαμβάνει την εκπόνηση μηχανολογικών μελετών. Ακόμη, έχει αντικείμενο την παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας.

Προωθεί την είσοδό της στις αγορές των πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας και των αντλιών θερμότητας. Συγχρόνως, επιδιώκει την απόκτηση μεριδίου στην αγορά συστημάτων αποθήκευσης αυτοκινήτων και κυλιόμενων σκαλών.

Οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου ΝΤΟΠΛΕΡ τη χρονική περίοδο 2007-2017, δηλαδή στο διάστημα των έντεκα αυτών ετών για τα οποία η επιχείρηση έχει συντάξει ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, ήταν ύψους 198,1 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά αποτελέσματά του προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ήταν κέρδη 14,75 εκατ. ευρώ, ίσα προς το 7,4% των πωλήσεων και το 4,3% του μέσου όρου των απασχολουμένων κεφαλαίων της περιόδου. Κατά την ίδια περίοδο, το συνολικό αποτέλεσμά του προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ήταν ζημιές 3,5 εκατ. ευρώ, ίσες προς το 1,8% των πωλήσεων. Το αποτέλεσμα των μετόχων της εταιρείας μετά την πρόβλεψη για φόρους και την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας ήταν ζημιές επίσης 3,5 εκατ. ευρώ, ίσες προς το 6,5% του μέσου όρου των ιδίων κεφαλαίων της. Ωστόσο, το αποτέλεσμα του ομίλου προ φόρων και αποσβέσεων τα έντεκα αυτά χρόνια ήταν κέρδη ύψους 1,45 εκατ. ευρώ.

Η μητρική εταιρεία έχει πρόεδρο τον ιδρυτή και μεγαλομέτοχό της Στ. Λ. Σταυρόπουλο και αντιπρόεδρο τον Ιω. Δ. Βαγγελάτο. Μεγαλύτεροι μέτοχοί της στις 31.12.2017, με μερίδια άνω του 5%, ήταν ο Στ. Λ. Σταυρόπουλος με 61,03%, η Αθανασία Σταυροπούλου με 6,55% και το Zaitech Fund με 11,75%.

Στα τέλη του 2017 απασχολούσε 187 εργαζόμενους, έναντι 182 τα τέλη του 2016. Διέθεσε το 2017 για μισθούς και ημερομίσθια του διευθυντικού, διοικητικού και εργατοϋπαλληλικού προσωπικού, καθώς και για συναφείς παροχές, ασφαλιστικές εισφορές και αποζημιώσεις 3,21 εκατ. ευρώ, έναντι 3,15 εκατ. ευρώ τη χρήση 2016.

Η εταιρεία δηλώνει ικανή να διευρύνει την εξαγωγική της δραστηριότητα, προχωρώντας για τον σκοπό αυτό και στην ίδρυση νέων θυγατρικών εταιρειών σε τρίτες χώρες.

Πηγή: inr.gr

Σχολιάστε