My Twitter Feed

4 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μορρυλίων Πόλις: Η ταινία -

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Ρεκόρ 7ημέρου στα κρούσματα! -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Κλειστό τμήμα της 21ης Ιουνίου -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Οι επαφές Λυκουρέτζου σε Ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Βαρθολομαίος: Επίσκεψη στη ΠΕΚ -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Επίσκεψη Παπανδρέου στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Τους έπιασαν με 60 κιλά κάνναβη! -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Κρασιά ζυμωμένα με βραβεία! -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Click away Έλενα

Της Άντας Ψαρρά.


Ώστε έτσι, λοιπόν; Η Έλενα Ακρίτα είχε το θράσος να διαταράξει το Weekend της Αυλής, είχε το θράσος να αμφισβητήσει το εύοσμο Βασίλειο της Δανιμαρκίας, είχε τέλος το θράσος να θέλει να ακουστεί η παραφωνία της στα πέρατα της αυτοκρατορίας κόντρα στη θέληση και την εξουσία των τσάρων της Ψωροκώσταινας. Δεν υπήρχε λοιπόν άλλο περιθώριο, η λύση ήταν μία: click away!

Click away Έλενα και κάθε Έλενα που θα τολμήσει να αμφισβητήσει τον ευνοούμενο πρωθυπουργό της Αυλής κόντρα στη θέληση του εγχώριου μεγιστάνα της εξωχώριας σημαίας. Που -ακόμα χειρότερα- τολμάει να υπερασπιστεί το ενοίκιο του Αλέξη Τσίπρα και να στηλιτεύσει τη μεγάλη ιδιοκτησία του δανειολήπτη Κυριάκου Μητσοτάκη. Και σαν να μην έφτανε αυτό η Έλενα Ακρίτα έγραψε για μακιαβαλικές μεθόδους που θέλουν να στρέψουν την προσοχή των πολιτών στο ενοίκιο του πρώην πρωθυπουργού μακριά από τη ζοφερή πραγματικότητα: «Διότι τα έχουν κάνει μαντάρα, αγάπη μου. Το ένα λάθος μετά το άλλο, η μία γκάφα πάνω στην άλλη, φάσκουν και αντιφάσκουν και μας πάν’ από το κακό στο χειρότερο. Και μας πάν’ ποδηλατώντας. Ανέμελα. Ποδηλατούν στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη με εκατό νεκρούς την ημέρα […] ».

Πώς άραγε θα μπορούσε αυτό το κείμενο να σταθεί δίπλα στους «κυρίους της Αυλής»; Πώς θα μπορούσε να συνυπάρξει με την άποψη του ιδιοκτήτη, που μόλις δύο χρόνια πριν στο πάρτι των εφοπλιστών δήλωνε από μικροφώνου ότι «είναι ζήτημα μηνών, η χούντα του ΣΥΡΙΖΑ πέφτει. Δεν έχουμε κανένα θέμα»; Πώς θα μπορούσε να σταθεί όταν πριν από τις εκλογές ο Βαγγέλης Μαρινάκης συλλαβίζοντας το κείμενο της συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του Νίκου Χατζηνικολάου απαντούσε στο «δύσκολο» ερώτημα αν τον έχει καταβάλει ψυχικά η κόντρα του με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Οταν απαντώντας για τα δωράκια στη Ν.Δ. διαβεβαίωνε πως «τρεις υπολογιστές και δύο air condition ούτε χίλια ευρώ δώρισα δημοσίως στη Ν.Δ. Πειραιά»; Οταν έλεγε στον Αντώνη Σρόιτερ ότι: «Οταν μιλάει ο κ. Τσίπρας για κίτρινο Τύπο, ειδικά για το “Βήμα” και τα “Νέα”, πρέπει να πλένει το στόμα του»;

Και μην τολμήσει να πει κανείς ότι τα ΜΜΕ Μαρινάκη ευνοήθηκαν από τις απροκάλυπτες δωροδοκίες της λίστας Πέτσα. Μπορεί να έχουν φτάσει τα πράγματα σε σημείο φιλοκυβερνητικοί φανατικοί εκδότες/δημοσιογράφοι να απειλούν δικαστικούς, να επιβάλλουν άρση ασυλίας βουλευτών και να φοβερίζουν πολιτικούς και δημοσιογράφους, όμως όλα κι όλα! Τα ΜΜΕ Μαρινάκη δεν καταδέχτηκαν τα χρήματα της λίστας Πέτσα!

Κι αν ο κ. Μαρινάκης πολύ κακώς έχει ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη αυτό οφείλεται σε σκευωρίες και δόλιες μεθοδεύσεις. Οπως είχε πει στη συνέντευξή του: «Θα δούμε σε λίγο καιρό ποιοι δικαστές έχουν αναβαθμιστεί και ποιοι δεν έχουν»! Και το είδαμε κι εμείς αλλά το είδαν και οι δικαστές.

Άστραψε και βρόντηξε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με δεκατέσσερις λέξεις-καρφιά: «Η ΕΣΗΕΑ ζητεί από τη διεύθυνση της εφημερίδας να διασφαλίσει την ελευθερία της έκφρασης». Click away λοιπόν και στην Έλενα Ακρίτα, όπως άλλωστε προηγήθηκαν τα τελευταία χρόνια πιο αθόρυβα click away σε κειμενογράφους του πανίσχυρου συγκροτήματος. Η πλουραλιστική και ανεξάρτητη δημοσιογραφία με όλους τους κανόνες δεοντολογίας συμβαδίζει πλέον με το μοναδικό μήνυμα των καιρών: «μένει σπίτι»!

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε