My Twitter Feed

14 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

OMNES: Επιδότηση για Ουκρανούς -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

“Πλήττεται η Δημοκρατία μας” -

Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

«Aθλιότητα σε βάρος του Κιλκίς»

kilkisiakos-kerkidaΓια «αθλιότητα σε βάρος του Κιλκίς» εκ μέρους του Στ. Κοντονή, κάνει λόγο ο Γιώργος Γεωργαντάς, μ` αφορμή το έργο συντήρησης και αναβάθμισης των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου της πόλης.

Η σχετική ανακοίνωση του βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ, έχει ως εξής:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής επιφύλαξε για τους Κιλκισιώτες μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Τελείως αιφνιδιαστικά και αναιτιολόγητα στις 4/12/2015 υπέγραψε μία απόφαση για την οριστική διακοπή των εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς του έργου με τον τίτλο «Ε.Σ. Κιλκίς Συντήρηση και Αναβάθμιση των Υφιστάμενων Κερκίδων». Ειδικότερα, με την απόφασή του αυτή βάζει τέλος στις ελπίδες των Κιλκισιωτών ότι θα ολοκληρώνονταν το ημιτελές έργο στο Δημοτικό Στάδιο του Κιλκίς και θα παραδίδονταν οι κερκίδες και οι υπόλοιποι βοηθητικοί χώροι προς χρήση. Η αθλιότητα σε βάρος των Κιλκισιωτών δεν έγκειται στο γεγονός μόνο της οριστικής διακοπής των εργασιών σε ένα τέτοιο σημαντικό έργο αλλά κυρίως στον τρόπο με τον οποίο λήφθηκε αυτή η απόφαση και στα ψέματα και τις ανακρίβειες στα οποία αυτή βασίζεται.

georgantas-001Ειδικότερα, στην αιτιολόγηση της απόφασης στο σημείο -9- αναφέρεται « …. το έργο δεν είχε επαρκή χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων …». Το στοιχείο αυτό είναι ανακριβές καθώς στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το έτος 2015, το οποίο υπογράφηκε την 8-9-2015, προβλέπει πίστωση 300.000€ για το συγκεκριμένο έργο (απόφαση η οποία υπογράφηκε από τον  Υπουργό Οικονομικών κ. Νίκο Χριστοδουλάκη την 8-9-2015).

Όταν λοιπόν την 14/10/2015 επισκέφθηκαν τον Υφυπουργό ο Βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, με τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτριο Σισμανίδη, την Πρόεδρο του «Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών  Δήμου Κιλκίς»  Αικατερίνη Γιαννακούλα  και τον Αντιπρόεδρο του παραπάνω Οργανισμού Νίκο Σερασκέρη, προκειμένου να του ζητηθεί η άμεση έναρξη των εργασιών, έτσι ώστε να απορροφηθεί έγκαιρα η πίστωση των 300.000€, ο Υφυπουργός έδωσε μπροστά σε όλους τους παριστάμενους εντολή στην Αρμόδια Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις ενέργειες για την εκτέλεση του έργου προκειμένου αυτό να ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Με την παρέλευση λίγων εβδομάδων διαπιστώθηκε ότι καμία εξέλιξη δεν υπήρχε στο έργο και σε νέα συνάντηση με τον Υφυπουργό, την οποία ζήτησε ο Βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς  και στην οποία παραβρέθηκε και ο Βουλευτής Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης, ο κ. Κοντονής επικαλέσθηκε δυσκολίες στην ολοκλήρωση του έργου λόγω του μεγάλου κόστους αναφέροντας συγχρόνως ότι υπάρχει και μία μεγάλη οφειλή ύψους 250.000€ περίπου προς τον εργολάβο από παλαιότερες εργασίες του. Ο κ. Γεώργιος Γεωργαντάς του δήλωσε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει τέτοια οφειλή και  ότι είχε εσφαλμένη ενημέρωση. Ο ίδιος όμως επέμεινε λέγοντας ότι το μόνο το οποίο τελικά μπορεί να κάνει είναι να αποπληρώσει τον εργολάβο και στη συνέχεια ας αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου  ο Δήμος Κιλκίς. Φεύγοντας από την συνάντηση ο κ. Γεώργιος Γεωργαντάς ζήτησε από την κα Γιαννακούλα ενημέρωση για το οφειλόμενο υπόλοιπο του έργου και αυτή του επιβεβαίωσε  ότι ο εργολάβος δεν έχει κανένα οφειλόμενο υπόλοιπο από αυτό .

Στη συνέχεια χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση για τα δήθεν οφειλόμενα 250.000€ ο Υφυπουργός εξέδωσε την απόφαση για διακοπή των εργασιών βάζοντας άδοξο τέλος στο έργο καθώς όπως αναφέρει στο σημείο     -10- «… η Υπηρεσία μας δεν έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει περαιτέρω το έργο…».         

Μετά την εξέλιξη αυτή γίνεται αντιληπτό ότι μία τέτοια αντιθεσμική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και ο κ. Γεωργαντάς θα ζητήσει μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου απαντήσεις για τα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν ζητώντας ταυτόχρονα την αναθεώρηση της απόφασης.”

Σχολιάστε