My Twitter Feed

27 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φωτιά σε δασική περιοχή του Φανού -

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Τρίτοι χειρότεροι στα εμβόλια! -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Διυλιστήρια νερού στο Δήμο Κιλκίς -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι κούκλες ξανάρχονται στο Κιλκίς -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Ζεστάθηκαν οι σχέσεις τους! -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Επίσκεψη Μ. Ξενογιαννακοπούλου -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Με 56 καθηγητές λιγότερους -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Ξεκίνησε το έργο της υδροδότησης -

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

9ο Δημοτικό: Εξ αποστάσεως συνεντεύξεις

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας της ΣΤ΄ δημοτικού οι δάσκαλοι των τάξεων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς μαζί με τους μαθητές οργάνωσαν και πραγματοποίησαν εξ αποστάσεως συνεντεύξεις με πρόσωπα του ενδιαφέροντός τους.

Ξεκινήσαμε με την 1η συνέντευξη που έγινε με τον εκπαιδευτή ΙΕΚ δημοσιογραφίας, δημοσιογράφο καθώς και διευθυντή του Status FM κ. Βενιέρη Δημήτρη. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν, να σχολιάσουν αλλά και να μάθουν τα μυστικά της δημοσιογραφίας ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν όσο το δυνατόν καλύτερα στις επόμενες συνεντεύξεις.

Η 2η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με 2 αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού (εκ των οποίων ο ένας υπηρετεί σε φρεγάτα). Με τις στοχευμένες ερωτήσεις των μαθητών/τριών μάθαμε πώς παίρνουν τα ονόματά τους τα πολεμικά μας πλοία (πρόσφατο παράδειγμα το όνομα νέας πυραυλακάτου από τον υποπλοίαρχο Καραθανάση, καθώς και τις επόμενες δύο που θα ονοματοδοτηθούν με το όνομα του υποπλοίαρχου Βλαχάκου και του αρχικελευστή Γιαλοψού, που ήταν όλοι ήρωες των Ιμίων). Μάθαμε επίσης πώς προέκυψε και το κυκλικό σήμα που υπάρχει στο μπράτσο της στολής τους (το μάτι του Νέλσωνα) όπως και πολλές άλλες σημαντικές πληροφορίες.

Η σειρά συνεντεύξεων συνεχίστηκε με την 3η συνέντευξη με πρώην διεθνή παίκτρια καλαθοσφαίρισης, κορυφαία ελληνίδα παίκτρια όλων των εποχών με πληθώρα διακρίσεων, καθώς έχει παίξει και στο WNBA (η αντίστοιχη γυναικεία οργάνωση του NBA) την κ. Εβίνα Μάλτση. Μάθαμε για την καριέρα της και πώς κατάφερε να πραγματοποιήσει τους στόχους της. Καταλήξαμε ότι για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου χρειάζεται προσπάθεια, υπομονή και επιμονή και ότι χωρίς κόπο και χωρίς αγώνα τίποτα δεν μπορείς να καταφέρεις.

Οι συνεντεύξεις ολοκληρώθηκαν με την 4η συνέντευξη, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων (1821-2021) από την Ελληνική Επανάσταση, με καλεσμένο τον απόγονο του Νικηταρά (Τουρκοφάγο) κ. Στέφανο-Νικήτα Σταματελόπουλο. Αν και πολιτικός μηχανικός και όχι ιστορικός, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών μας. Μας μίλησε για άγνωστες πτυχές και για αδημοσίευτα γεγονότα της ζωής του Νικηταρά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εικόνα του βρισκόταν δίπλα στην εικόνα της Παναγίας σε εκκλησία της Σμύρνης λόγω του ότι τον είχαν σαν ιερό πρόσωπο. Επίσης όταν οι Τούρκοι ήθελαν να ορκιστούν ανέφεραν: «να με σκοτώσει το σπαθί του Νικηταρά», που δείχνει το δέος και τον τρόμο που είχαν γι’ αυτόν. Επίσης στη μάχη των Δερβενακίων λόγω αριθμητικής υπεροχής των Οθωμανικών στρατευμάτων του Δράμαλη, ο Νικηταράς με έξυπνες κινήσεις (1η έβαλε μια λευκοντυμένη κοπέλα ψηλά σε ένα βράχο για να εκμεταλλευτεί τις προκαταλήψεις των Οθωμανών και να τους αναγκάσει να αλλάξουν πορεία και 2η χρησιμοποίησε δύο ζώα ζωσμένα με πυρομαχικά) οδήγησε τα στρατεύματα των Οθωμανών κατευθείαν πάνω στις θέσεις του, έχοντάς τους αναγκάσει να ακολουθήσουν μια πορεία σχήματος Π.

Τα παιδιά συμμετείχαν στις συνεντεύξεις με πολύ ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, και κατά γενική ομολογία ήταν μια δράση που θα τους μείνει αξέχαστη.

Δελτίο τύπου από 9ο Δημοτικό Κιλκίς

Σχολιάστε