My Twitter Feed

2 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία” -

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

ΚΚΕ: Μέτρα για τις καταστροφές -

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Κιλτίδης: Είμαι όπως πάντα παρών -

Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Αγωνία των αγροτών μας -

Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ! -

Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Έφυγε νωρίς κι ο Γ. Λιαρετίδης -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Πρόταση μέτρων για πλημμύρες -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Κατεβαίνει στις εκλογές ο Σάββας -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

500 εργαζόμενοι του ΙΚΑ κινδυνεύουν με απόλυση

Πεντακόσιοι μόνιμοι υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, κινδυνεύουν να απολυθούν άμεσα μετά από απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματικό το άρθρο 12 του Νόμου 3899/2010, το οποίο αφορούσε το διορισμό τους.

Έτσι, μέσα στις συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης που επικρατούν στη χώρα μας, προωθείται η απόλυση των πρώτων μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ! Οι ίδιοι υπογραμμίζουν:

Είμαστε επιτυχόντες της προκήρυξης 9κ/2008 που αφορούσε θέσεις τακτικού προσωπικού στην Αγροτική και που τελικά τοποθετήθηκαν, με τον Ν.3899/2010 στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Η Οδύσσεια μας ξεκίνησε με την παράνομη άρνηση της Αγροτικής τράπεζας να προσλάβει το σύνολο των επιτυχόντων της προκήρυξης μας (9κ/2008). Τώρα για δεύτερη φορά βρισκόμαστε χωρίς τη δική μας ευθύνη, μετέωροι και όμηροι μιας παράλογης και άνισης μεταχείρισης από το ελληνικό κράτος.

Όλοι μαζί οι επιτυχόντες της 9κ/2008 πετύχαμε στην πιο Αξιοκρατική και Διάφανη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και το κράτος Δικαίου που ζούμε «μερίμνησε» έτσι ώστε μέρος των επιτυχόντων της ίδιας προκήρυξης του ΑΣΕΠ να δουλεύουν στην ΑΤΕ, ένα άλλο μέρος της ίδιας προκήρυξης (που προσληφθήκαμε 1 χρόνο αργότερα από το ΙΚΑ) να βρισκόμαστε πλέον ένα βήμα πριν την απόλυση(!) καθώς και μερικοί ακόμη από εμάς δεν προσελήφθησαν ποτέ . Πολλοί αφήσαμε τις δουλειές μας στον ιδιωτικό τομέα και τώρα είμαστε σε μια μετέωρη κατάσταση, χωρίς να γνωρίζουμε τι μας επιφυλάσσεται.

Από ώρα σε ώρα, αναμένεται η κοινοποίηση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου στη Διοίκηση του ΙΚΑ, κάτι που συνεπάγεται την αυτόματη απόλυσή μας. Θα αποτελούμε λοιπόν παρελθόν για έναν οργανισμό που πλήττεται από έλλειψη προσωπικού, καθώς οδηγούνται προς συνταξιοδότηση εκατοντάδες συνάδελφοι. Εμείς ως τώρα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας εδώ και ενάμιση χρόνο σε όλα τα τμήματα, και έχουμε εκπαιδευτεί προς τούτο μέσω ειδικών σεμιναρίων. Το μόνο μας σφάλμα είναι ότι κάναμε αίτηση για μια προκήρυξη, όπως φαίνεται φάντασμα, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Προσπαθούμε για το αυτονόητο:

Να προστατέψουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα στην εργασία δεδομένου ότι είμαστε επιτυχόντες ΑΣΕΠ του μοναδικού αξιόπιστου φορέα για επιλογή και διορισμό υπαλλήλων για τη στελέχωση του δημοσίου τομέα.

Σχόλια
One Response to “500 εργαζόμενοι του ΙΚΑ κινδυνεύουν με απόλυση”
  1. Ο/Η katia λέει:

    kurie georganta, kuria agahopoulou kai kurie parastatidi ti kanete gia auto???apodeikste oti exete logo logo iparksis sto elliniko koinovoulio. giati eilkrina den nomizw oti tha eperepe na uparxte afou stin ousia den ekprosopeite ton elliniko lao. idiatera eseis kurie georganta pou eiste vouleutis tis kuvernisis kai dikigoros , tha topotheteitheite epi tou thematos??? i alla logia na agapiomaste??eilikrina ntropi kai aisxos na apaksiwnetai ton thesmo tou asep. ammesi lusi. paizete me anhrwpines zwes kai den to exete sunidotopeiisei. aisxos!!!

Σχολιάστε