My Twitter Feed

27 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ελεύθεροι οι 5 των “μεταφορών” -

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΛΜΕ:Όλοι απεργία/συλλαλητήριο -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Κίνδυνος για τα κέντρα πρόληψης -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Καθημερινά διαμαρτυρία αγροτών -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Παραστατίδης για N/Σ Φλωρίδη -

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΛΑΣ: Πως δρούσε το κύκλωμα -

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Πάντα στον αγώνα οι αγρότες μας -

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Συλλήψεις για κύκλωμα με άδειες -

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

48 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

*Εγκαίνια νέων γραφείων της ΝΕ

Με αφορμή την 48η επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώσεις εξέδωσαν ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης και η ΝΕ Κιλκίς του κόμματος.

Ο Γ. Φραγγίδης:

Σαν σήμερα πριν 48 χρόνια, ιδρύθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ένωσε όλους τους Έλληνες και πρωτοστάτησε στην εδραίωση της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της εθνικής ανεξαρτησίας. Αγωνίστηκε για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την ισότητα, την ελευθερία του λόγου, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στο δημόσιο βίο. Παράλληλα, σηματοδότησε μια νέα εποχή κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας των πολλών, έδωσε έμφαση στην υγεία, στην παιδεία και στην αξιοπρεπή εργασία, έδωσε όραμα και ελπίδα στον Έλληνα.

Το ΠΑΣΟΚ εμπέδωσε την εθνική συμφιλίωση και έδωσε στους Έλληνες που ζούσαν στον αποκλεισμό  τη δυνατότητα μιας κανονικής ζωής. Έθεσε στο επίκεντρο το κοινωνικό κράτος, έβαλε τις βάσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Σήμερα, με οδηγό τις διαχρονικές αξίες και αρχές του ΠΑΣΟΚ, η παράταξή μας πορεύεται ενωμένη, με μπροστάρηδες τους νέους μας, με εποικοδομητικές προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας, όπως η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση, η κλιματική κρίση, το στεγαστικό. Κυρίως, πορεύεται με δημοκρατικές λειτουργίες και ενάντια σε ό,τι κλονίζει τους θεσμούς και τη δημοκρατία μας. Κάτι που, δυστυχώς, δεν πράττει στις μέρες μας η παρούσα κυβέρνηση, ακολουθώντας πρακτικές που θυμίζουν παλιές εποχές άκρας συντήρησης.

Η 3η Σεπτέμβρη είναι μια ιστορική μέρα για τη χώρα μας, γιατί αποτελεί επίσης επέτειο της κατάρτισης του πρώτου Συντάγματος της Ελλάδας. Η ημέρα αυτή με τις δύο επετείους, μας υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία εδραιώνεται μόνο όταν οι πολίτες είναι ενεργοί και αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία.

Η ΝΕ Κιλκίς:

Συμπληρώνονται σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου 2022, σαράντα οκτώ έτη από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ.

Σαράντα οκτώ έτη από την ημέρα που το όραμα του αείμνηστου ηγέτη, Ανδρέα Παπανδρέου, πήρε σάρκα και οστά.

Σαράντα οκτώ έτη από την ημέρα που πρωτοεντάχθηκαν στο πολιτικό σκηνικό θεμελιώδεις αρχές και επιδιώξεις, όπως Λαϊκή Κυριαρχία, Δημοκρατία, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ισότητα Δύο Φύλων, Εθνική Ανεξαρτησία, Ισοπολιτεία, Ισονομία, Κοινωνική Απελευθέρωση.

Σε μία κρίσιμη καμπή της ιστορίας, τότε, όπως και τώρα, με εμπνευστή τον Ανδρέα Παπανδρέου και στο πλευρό του το σύνολο του Ελληνικού λαού, η Ελλάδα πήρε βαθιές ανάσες, αποτίναξε τις εξαρτήσεις που την κρατούσαν στο σκοτάδι του συντηρητισμού και της οπισθοδρόμησης και ξεκίνησε τον δύσκολο δρόμο για την εμπέδωση της Δημοκρατίας και τη νοηματοδότηση των αγώνων του Λαού.

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πιστή στις ιδρυτικές διακηρύξεις του Κινήματος, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς στηρίζει τον αγώνα της παράταξης, σήμερα, για μια Ελλάδα με πρωταγωνιστή το Λαό της.

Με σύνθημα τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη, προχωράμε μπροστά. Γράφουμε το μέλλον.

«Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε

μπήκαμε μές στα όλα και περάσαμε

Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα

παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα!»

Εγκαίνια γραφείων

Εκδήλωση γνωριμίας με τα μέλη της νεοσύστατης Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς και των Δημοτικών Οργανώσεων Κιλκίς και Παιονίας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, στις 8 μμ, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κιλκίς, επί των οδών 21ης Ιουνίου και Πόντου 1 γωνία.

“Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει, μετά από πολλά χρόνια, το δικό του σπίτι στο Κιλκίς και προσκαλεί όλους, μέλη και φίλους να το γιορτάσουμε παρέα. Όλοι μαζί, μία βραδιά με καλή διάθεση, εδέσματα, ποτά και πολλή μουσική. Όλοι μαζί, για τα καλύτερα που έρχονται”, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση της ΝΕ.

Σχολιάστε