My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

4,6 εκατ. για πράσινη ανάπτυξη

Με επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ η Alumil βαδίζει στο δρόμο της πράσινης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας αποτελώντας ένα ακόμη success story στη χώρα. 

Πρόσφατα, η εταιρεία επένδυσε 4,6 εκατομμύρια ευρώ για τη μείωση του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακος και τη δημιουργία νέας μονάδας φασματογραφικής διαλογής και επεξεργασίας σκραπ αλουμινίου, με σκοπό την παραγωγή «πράσινου αλουμινίου» μέσω μείωσης κατά 95% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακος, στις εγκαταστάσεις μας στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς.

Όπως αναφέρει η εταιρεία μιλώντας στο insider.gr, στόχος για τα επόμενα 3 χρόνια είναι το «πράσινο» αλουμίνιο, που παράγει η ALUMIL, να αποτελέσει το 70 % της συνολικής πρώτης ύλης που εισέρχεται στην παραγωγή.

«Ενστερνιζόμαστε πλήρως την άποψη ότι το μέλλον είναι πράσινο. Η πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε την ανάπτυξη προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον και την ενίσχυση του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας που εφαρμόζουμε στις παραγωγικές μας διαδικασίες. Θα συνεχίσουμε να έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, ευελπιστώντας σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον αειφορίας για τις επόμενες γενιές», σημειώνει η εταιρεία αναφερόμενη στην ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG.

Νέες επενδύσεις στα συστήματα για την προστασία της υγείας

Η πανδημία του COVID-19 έφερε πολλές ανακατατάξεις παγκοσμίως και άλλαξε τα δεδομένα σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Αναλύοντας την επίδραση που είχε η υγειονομική κρίση στη στρατηγική της, η Alumil σημειώνει ότι «ως μια πολυεθνική με παρουσία σε πάνω από 60 χώρες, χρειάστηκε να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της και να ανταπεξέλθει στις πρωτόγνωρες προκλήσεις που έφερε η γενικευμένη υγειονομική κρίση. Θεωρώ πως τηρουμένων των αναλογιών, η ALUMIL προσαρμόστηκε αμέσως στη νέα πραγματικότητα. Στηριζόμενοι σε ένα άρτιο επιχειρηματικό σχέδιο που βασίστηκε στα καινούργια δεδομένα, κατορθώσαμε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες και να μείνουμε σε πορεία επίτευξης των στόχων που είχαμε θέσει την προηγούμενη χρονιά. Σε αυτό το γεγονός συνετέλεσε η παρουσία μας σε έναν μεγάλο αριθμό χωρών σε όλες τις ηπείρους, που μας έδωσε μεγάλη ευελιξία, καθώς δεν είμαστε εξαρτημένοι μόνο από μια αγορά».

Επίσης, η εταιρεία βασίστηκε στην ανάπτυξη ενός ευρύτατου portfolio προϊόντων σε διαφορετικούς τομείς. «Με αφορμή τον COVID-19 και τους κινδύνους που η εξάπλωσή του ενέχει, η ALUMIL έχει επενδύσει στον τομέα συστημάτων για την προστασία της υγείας. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο Smart Gate και το STERILIA. Όσον αφορά στο Smart Gate, πρόκειται για μια προηγμένη συσκευή αυτόματης, από μεγάλη απόσταση,  θερμομέτρησης ταχείας διέλευσης. Η συσκευή που έχει ήδη μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι σχεδιασμένη ώστε να εγκαθίσταται σε χώρους συνάθροισης και συχνής διέλευσης ανθρώπων, ειδοποιώντας οπτικά και ηχητικά σε περιπτώσεις ατόμου με αυξημένη θερμοκρασία. Αντίστοιχα, το STERILIA Professional Air Purifier  είναι μια μοναδική, πιστοποιημένη συσκευή καθαρισμού του αέρα (μέχρι 900 m3/ώρα) και από τον Covid-19 (σκοτώνει το 75% σε 5’ και 99% σε 60’), με χρήση ειδικής πατενταρισμένης τεχνολογίας με ειδικά φίλτρα που σκοτώνουν  και κατακρατούν τον ιό, φωτοκατάλυση  με χρήση ενώσεων τιτανίου και λάμπες UV-C. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί και η δραστηριοποίηση της ALUMIL στον τομέα των ανθρακονημάτων για εφαρμογές στη αεροναυπηγική (UAVs), τη ναυτιλία και τη μηχανοκίνηση, ενώ ένας ακόμη κλάδος στον οποίο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση είναι αυτός των φωτοβολταϊκών συστημάτων και των προηγμένων συστημάτων στήριξής τους.

Όπως γίνεται αντιληπτό, παρά τη δυσμενή περίοδο που βιώνει η ανθρωπότητα, είμαστε πεπεισμένοι πως η εταιρεία μας έχει την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις και να συνεχίσει τις πολύπλευρες δραστηριότητές της «επιδιώκοντας την τελειότητα κάθε μέρα». Ακόμη, σε σχέση με την αναφορά σας στο Ταμείο Ανάκαμψης προς την ενίσχυση της βιώσιμης οικονομίας- θα ήθελα να τονίσω πως η ALUMIL εφαρμόζει σε κάθε στάδιο της παραγωγικής της διαδικασίας τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας και φροντίζει ακολουθώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος», αναφέρει η διοίκηση της επιχείρησης.

Επιβραβεύοντας την δημιουργικότητα

Πρόσφατα η Alumil προχώρησε στη διοργάνωση ενός διεθνούς διαγωνισμού υψηλών προδιαγραφών. «Με αίσθημα ευθύνης για την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, θέσαμε ως θέμα του «ArXellence 2» τον επανασχεδιασμό του δυτικού παράλιου μετώπου της Θεσσαλονίκης, μιας υποβαθμισμένης περιοχής της πόλης που είναι για χρόνια σε παρακμή. Ο στόχος μας ήταν να στρέψουμε το βλέμμα της διεθνούς αρχιτεκτονικής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη και να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα μελετών για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Επιχειρηματικού, Οικιστικού και Πολιτισμικού Κέντρου. Ουσιαστικά η ευρύτερη περιοχή μελέτης του “ArXellence 2” ξεκινάει από το εμπορικό κέντρο «ΛΙΜΑΝΙ» και συνεχίζει παράκτια προς τη δυτική είσοδο ακολουθώντας την οδό 26ης Οκτωβρίου. Σε αυτή την ενιαία έκταση περιλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός διατηρητέων οικοδομημάτων (αναφέρω ενδεικτικά το πρώην εργοστάσιο ζυθοποιίας ΦΙΞ και το Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης). Πρόκειται για την ιστορική περιοχή του «Μπεχτσινάρ», που φιλοξένησε στο παρελθόν σημαντικές εγκαταστάσεις βιομηχανίας αλλά και αναψυχής και συνδεόταν απευθείας με την υπόλοιπη πόλη μέσω τραμ. Επειδή με την πάροδο των δεκαετιών η περιοχή βίωσε μια γενικευμένη υποβάθμιση, θεωρήσαμε – αντιλαμβανόμενοι τη σημασία της για την πόλη – σημαντική την ανάδειξη του ζητήματος ώστε να επανεκκινήσουν οι συζητήσεις αναμόρφωσής της.

Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε και με το παραπάνω. Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό – που διενεργήθηκε με τη σφραγίδα της Διεθνούς Ενώσεως Αρχιτεκτόνων (UIA) και σύμφωνα με τα κριτήρια της UNESCO – ξεπέρασαν τις 1400 από 90 χώρες, ενώ οι τελικές μελέτες έφτασαν τις 173. Μετά την αξιολόγησή τους από τη διεθνή Κριτική Επιτροπή, αναδείχθηκαν 6 προτάσεις που ξεχώρισαν αποσπώντας τα αντίστοιχα βραβεία, καθώς και 4 προτάσεις που έλαβαν τιμητικούς επαίνους. Στις 23 Φεβρουαρίου διοργανώσαμε τη διαδικτυακή τελετή των Βραβείων την οποία και παρακολούθησαν περίπου 3.000 άτομα. Εκτός από την παρουσίαση των μελετών από τους αρχιτέκτονες που διακρίθηκαν, στην τελετή έλαβαν μέρος όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, όπως ο Υφυπουργός Εσωτερικών- υπεύθυνος για τα θέματα Μακεδονίας – Θράκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης. Όλοι τους μίλησαν με θερμά λόγια για τον διαγωνισμό και υπογράμμισαν την ανάγκη επανασχεδιασμού του δυτικού παράλιου μετώπου της Θεσσαλονίκης, ώστε να δοθεί ώθηση στη γενικότερη εξέλιξη της πόλης», σημειώνει σχετικά η εταιρεία.

Πηγή: www.insider.gr/

Σχολιάστε