My Twitter Feed

7 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τιμήθηκε η μνήμη του Γ. Πολυχρονίδη -

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Για υποκλοπές και τράπεζες -

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Κινητοποίηση για τις ελλείψεις -

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

SOS παραγωγών από Γουμένισσα -

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Φραγγίδης: Διαλύουν το ΕΣΥ -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

ΔΕΥΑΚ: Συμβασιοποίηση έργων -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Ενθουσιώδης υποδοχή σε Τσίπρα -

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

41 χρόνια χωρίς τον Jim Morrison

Στις 3 ιουλίου 1971, ο μεγαλύτερος, ίσως τραγουδιστής της ροκ, ο Jim Μοrrison, τραγουδιστής των Doors, βρέθηκε νεκρός στη μπανιέρα του, στο Παρίσι, με το αίμα να κυλάει αργά από τη μύτη του – αυτό τουλάχιστον, ισχυρίζεται η πιο γνωστή εκδοχή. Ήταν μόλις 27 ετών…

Επίσημη ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατό του δεν υπήρξε ποτέ, ενώ ο γιατρός που τον εξέτασε, μίλησε για ανακοπή. Όλος ο πλανήτης, όμως, γνώριζε ότι ο Morrison ήταν βουτηγμένος στο χαώδη κόσμο των ναρκωτικών…

Ο Morrison ήταν τραγουδιστής που μάγευε, ήταν ποιητής, που ουσιαστικά αναγνωρίστηκε μετά το θανατό του, ήταν συνθέτης, ήταν στιχουργός αλλά και ήταν στοιχειωμένος από τα παιδικά του χρόνια.

Είχε εμμονές, που τις έκανε τραγούδια, είχε αυτοκαταστροφικές τάσεις, που τον οδήγησαν στο θάνατο, είχε μια ζωή γεμάτη συγκινήσεις αλλά και ακρότητες.

Aποκαλούσε τον εαυτό του “βασιλιά σαύρα” και στις συνευλίες του πλάνευε το κοινό του, με το μοναδικό του λίκνισμα…Το κοινό τον προσκυνούσε και έπινε νερό στο όνομά του! Γι΄αυτό και άρχισαν να τον αποκαλούν “ο σμιλευτός θεός της ροκ”.

Bέβαια, ο Μorrison ήταν ένας άνθρωπος, που προφανώς δεν κατάλαβε ποτέ το μεγαλείο του, ή αν το κατάλαβε δεν τον ενδιέφερε!

Οι πολύχρονες καταχρήσεις και οι εμμονές, που είχε, τον κυνηγούσαν και του δημιουργούσαν παραισθήσεις.

Είναι ο μοναδικός star στην ιστορία, που έχει συλληφθεί δύο φορές επι σκηνής. Αυτό έγινε, γιατί λέγεται ότι έδειξε για δευτερόλεπτα τα γεννητικά του όργανα. Κάτι που δεν μπόρεσε να αποδεχθεί ποτέ.

O τραγουδιστής των Doors, γενικά ήταν άστατος. Άλλαζε τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα, παντρεύτηκε ένα βράδυ με κέλτικο γάμο κα μέχρι την ημέρα που πέθανε, εκκερεμούσαν εις βάρος του, 19 υποθέσεις πατρότητας, οι οποίες βέβαια, δεν αποδείχτηκαν ποτέ.

Τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής τους είχε αλλάξει. Είχε παχύνει, είχε αφεθεί και έφυγε για το Παρίσι, ενώ στο πλευρό του είχε τη γυναίκα που αγάπησε πολύ, την καλλονή Pamela Courson, η οποία επίσης βούλιαζε στα ναρκωτικά.

Αποφάσισε να πάει στο Παρίσι για να αφοσιωθεί στην ποίηση, αλλά ήταν αργά πια. Άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του ενώ κάποιοι άλλοι, ισχυρίζονται ότι πέθανε στην τουαλέτα ενός club.

Την αλήθεια δεν θα την μάθει κανείς.

Το γεγονός, ότι κανένας δεν τον είδε νεκρό, εκτός από την Pamela, που παραληρούσε, και τον γιατρό που κάλεσε καθώς και το γεγονός, ότι ενταφιάστηκε κρυφά, έχει δημιουργήσει πολλά σεναρια.

Ετάφη στο κοιμητήριο Pere Lachaise, δίπλα σε μεγάλους γάλλους ποιητές.Τη δεκαετία του ’90, κάποιος από την οικογένειά του, έβαλε μια ελληνική επιγραφή στον τάφο του. Αυτό συνέβη, γιατί ο Morrison λάτρευε τους αρχαίους έλληνες φιλόσοφους.

“Κατά τον δαίμονα εαυτού” σημαίνει ότι η ψυχή του έζησε όπως ακριβώς ήθελε.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι κάθε χρόνο, οι θαυμαστές του, ακόμα και άνθρωποι που γεννήθηκαν μέσα στις επόμενες δεκαετίες, πηγαίνουν στον τάφο του και κάνουν ολόκληρη ιεροτελεστία στη μνήμη του.

Ο Jim Morrison δίδαξε σε όλους τι σημαίνει καλό ροκ και πέρασε στην σφαίρα του μύθου, με μόλις 4 δίσκους! Αυτό, είναι σύμφωνα και με τους ειδικούς, το πιο δυνατό του σημείο!

Από enikos.gr

http://www.youtube.com/watch?v=Xo6Es-itLg0

Σχολιάστε