My Twitter Feed

18 Ιουνίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

TV και για τα 31 “λευκά” χωριά -

Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Ατέρμων: Συνεργασία με Βαλένθια! -

Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Συλλαλητήριο κατά “αντεργατικού ν/σ” -

Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Κιλκίς: Ένταξη δυο νέων σχολείων -

Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Συνεργασία για ένταξη έργων -

Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

“Πρωτοφανής λαθροχειρία στο ΔΣ” -

Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Καταγραφή προβλημάτων Παιονίας -

Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Νομιμοποίηση κατάργησης 8ωρου -

Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

40 χρόνια Μουσικός Σύλλογος

Η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς , το μεσημέρι της Κυριακής, 20 Ιανουαρίου 2019, στην αίθουσα του οικογενειακού κέντρου «Κτήμα των Ευχών», έκοψε την βασιλόπιτα και γιόρτασε τα σαράντα χρόνια (1978-2018) συνεχούς και πετυχημένης λειτουργίας της, παρουσία χορωδών και φίλων.

Η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Σταυρούλα Γιοβανούδη, αφού χαιρέτησε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, ανάφερε μεταξύ άλλων:

Η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς ιδρύθηκε το 1978 από μια ομάδα καλλίφωνων συμπολιτών μας, με σκοπό την καλλιέργεια και την προβολή της χορωδιακής μουσικής.

Συμμετείχε όλο αυτό το διάστημα σε εκατοντάδες πολιτιστικές και επετειακές εκδηλώσεις. Έδωσε με μεγάλη επιτυχία συναυλίες στην πόλη μας αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού, αποσπώντας πάντοτε τιμητικές διακρίσεις και προβάλλοντας παράλληλα την μικρή, ακριτική μας πόλη.

Κάθε χρόνο διοργανώνει ο σύλλογος χορωδιακό Φεστιβάλ με συμμετοχή και άλλων χορωδιών. Οι επισκέπτες χορωδοί γνωρίζουν την ιστορία της πόλης μας, τον πολιτισμό, τα αξιοθέατα και την υπέροχη φιλοξενία των κατοίκων της. Επιστρέφουν στον τόπο τους με τις καλλίτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις.

Ίσως πείτε, τί αξιόλογο έχει το Κιλκίς για να συγκινήσει και να προσελκύσει τον επισκέπτη. Έχει φίλοι μας να δείξει πολλά, σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, φτάνει μόνο να τα προβάλλουμε σωστά. Αυτό φίλοι μας εμείς το πετύχαμε και νοιώθουμε υπερήφανοι.

Επίσης κάθε χρόνο, στα Ελευθέρια της πόλης μας, η χορωδία διοργανώνει με μεγάλη απήχηση στο φιλόμουσο κοινό συναυλία-αφιέρωμα σε γνωστούς , καταξιωμένους Έλληνες ποιητές, στιχουργούς, τραγουδιστές και συνθέτες.

Για όλα αυτά τα χρόνια ευχαριστούμε θερμά τους τοπικούς άρχοντες για την αμέριστη συμπαράσταση τους, στήριξαν, τίμησαν και τιμούν το έργο μας .

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το εργατικό κέντρο Κιλκίς για την παραχώρηση αίθουσας στην οποία στεγάζεται η χορωδία εδώ και είκοσι χρόνια, ύστερα από την ευγενική μεσολάβηση του επίτιμου προέδρου κυρίου Δημήτρη Βουλγαράκη.

Τέλος ευχαριστούμε και όλου ς εσάς φίλες και φίλοι που πάντοτε μας τιμάτε με την παρουσία σας, την αγάπη και την εκτίμησή σας.

Η γραμματέας του συλλόγου κυρία Μαρία Τσιρέλη, σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, παρουσίασε το βιογραφικό της χορωδίας και κάλεσε τα ιστορικά και ιδρυτικά μέλη της, την Ελένη Ασλανίδου, την Γενοβέφα (Βέφα) Φασιάδου, τον Σταύρο Ελευθεριάδη, τον Νίκο Σερασκέρη, τον Αλέξανδρο (Αλέκο) Τεβρεντζίδη, που με υπευθυνότητα και συνέπεια, επί σαράντα χρόνια προσφέρουν ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους, να παραλάβουν τις τιμητικές τους πλακέτες.

Πλακέτες απονεμήθηκαν και στο Σταύρο Πάκα, που την παρέλαβε η κόρη του Καλλισθένη, πρόεδρο της χορωδίας από το 1992 μέχρι το 1994, καθώς και στο Θανάση Νούρτση, γραμματέα της χορωδίας για δέκα έξι χρόνια.

Λόγια συγκίνησης ακούσθηκαν από τους τιμηθέντες, με πρωτοστατούντα τον αειθαλή Σταύρο Ελευθεριάδη. Χαιρετισμό και ευχαριστίες έστειλε και ο κύριος Σταύρος Πάκας,

Κάποιοι δεν μπόρεσαν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, παρά μόνο με λυγμούς συγκίνησης.

Η απονομή έγινε από τον φίλο της χορωδίας, αντιδήμαρχο πολιτισμού κύριο Δημήτρη Τσαντάκη, από τον επίτιμο πρόεδρο του Εργατικού κέντρου Κιλκίς κύριο Δημήτρη Βουλγαράκη και από τον πρόεδρο συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων κύριο Στράτο Ξηρουδάκη.

Τυχερός της βραδιάς ο χορωδός Γρηγόρης Τριανταφυλλίδης, που κέρδισε το ταξίδι για τη Θήβα και άλλοι πέντε που κέρδισαν το γούρι της χρονιάς.

Το γλέντι που ακολούθησε, με καλό φαΐ και πολύ κρασί, κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα.

Η ορχήστρα του Γιώργου Γεωργού, που αδελφοποιήθηκε με την χορωδία, εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας μαζί της τον Δημήτρη Στεφανίδη στα πλήκτρα, τον Κυριάκο Τάντζη στο τραγούδι και τον Γρηγόρη Αμοιρίδη στη λύρα, πρόσφερε γλυκιές και χορευτικές μελωδίες. Συνόδευσε και τους καλλίφωνους χορωδούς, τον Τριαντάφυλλο, τον Γιάννη, τον Γρηγόρη, τον Νίκο, τον Αποστόλη, τον Βασίλη και τον Μπάμπη, που έστησαν μια δικιά τους ανεπανάληπτη παράσταση, με πολλές εκπλήξεις.

Ευχή όλων ήταν να γιορτάσει η Χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, «πολλές επόμενες επετειακές δεκαετίες».

Υπόσχεση των χορωδών είναι ότι η ευχή θα γίνει πραγματικότητα.

Πολλές ευχαριστίες στη διεύθυνση και το προσωπικό του Κτήματος των ευχών.

Ιδιαίτερες όμως ευχαριστίες στους αυθόρμητους χορηγούς, «Αρτοποιεία Τσαχουρίδη» και στο «Κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων Κρομλίδη», για την αυθόρμητη προσφορά τους, τη βασιλόπιτα και τα βασιλοπιτάκια.

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς

Σχολιάστε