My Twitter Feed

25 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τρίτοι χειρότεροι στα εμβόλια! -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Διυλιστήρια νερού στο Δήμο Κιλκίς -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι κούκλες ξανάρχονται στο Κιλκίς -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Ζεστάθηκαν οι σχέσεις τους! -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Επίσκεψη Μ. Ξενογιαννακοπούλου -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Με 56 καθηγητές λιγότερους -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Ξεκίνησε το έργο της υδροδότησης -

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Εγκρίθηκαν τα ολιγομελή στο νομό -

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

40% λιγότεροι φοιτητές σε Κιλκίς

*Αγαθοπούλου: Συρρικνώνουν και απαξιώνουν την πανεπιστημιακή εκπαίδευση – Πρόεδρος ΕΛΜΕ: Είναι επικίνδυνοι, πρέπει να φύγουν.

Μειωμένος κατά 40% περίπου, θα είναι φέτος ο αριθμός των εισακτέων στη πανεπιστημιακή σχολή του Κιλκίς του Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης, που ανήκει οργανικά στο Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Μπορεί οι προβλέψεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου, που έκαναν λόγο για μείωση 86% να μην επαληθεύθηκαν, αλλά και πάλι 70 θέσεις φοιτητών θα παραμείνουν φέτος κενές στο τμήμα του Κιλκίς.

Κι αυτό, λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, που καθιέρωσε για τις φετινές εξετάσεις η κυβέρνηση.

Το γεγονός στηλιτεύει με δήλωσή της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, κάνοντας λόγο για πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης που έχουν στόχο τη “συρρίκνωση και απαξίωση της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης”.

“Σε πείσμα όμως των κυβερνητικών σχεδιασμών, ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός μαθητών δήλωσε ως σχολή προτίμησής του το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης, διότι είναι γνωστές οι πολύ καλές επαγγελματικές προοπτικές που επιφυλάσσει”, υπογραμμίζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δήλωση για την ελάχιστη βάση εισσαγωγής προέβει και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κιλκίς Γιώργος Ξενέλης τονίζοντας ότι “το έγκλημα εις βάρος της πιο πολύπαθης γενιάς μαθητών και μαθητριών δυστυχώς ολοκληρώθηκε”.

Η δήλωση της κ. Αγαθοπούλου έχει ως εξής:

“Σήμερα είναι μέρα χαράς για χιλιάδες υποψήφιους φοιτητές και τις οικογένειές τους, που βλέπουν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα, κατακτώντας μια θέση στη Σχολή της αρεσκείας τους. Θα ήθελα μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία και καλή φοιτητική ζωή. Τους εύχομαι να καταφέρουν να ζήσουν στο έπακρο την φοιτητική εμπειρία, η οποία εκτός από εφόδια για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, τους δίνει και εφόδια για την ζωής τους, για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.

Τα παιδιά που δεν κατάφεραν να περάσουν στη Σχολή της αρεσκείας τους πρέπει να θυμούνται ότι τίποτε δεν τελειώνει στην ηλικία των 18 ετών, αντίθετα, όλα τώρα ξεκινάνε. Θα τους δοθούν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Όποιον τρόπο κι αν διαλέξουν, η Πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα τους σε αυτό.

Φέτος όλα τα παιδιά, οι γονείς τους και οι καθηγητές δοκιμάστηκαν σε πρωτόγνωρες συνθήκες και έφεραν εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, που αξίζει τα θερμότερα των συγχαρητηρίων.

Δεν μπορώ, δυστυχώς, να εκφράσω την ίδια αισιοδοξία για την πορεία του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου, με έδρα το Κιλκίς, που φέτος, λόγω κυβερνητικών επιλογών, θα έχει τους μισούς εισακτέους από άλλες χρονιές. Μπορεί οι προβλέψεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου, που έκαναν λόγο για μείωση 86% να μην επαληθεύθηκαν, αλλά και η μείωση κατά περίπου 40% δεν μπορεί να μας ικανοποιεί. Περίπου 70 θέσεις θα παραμείνουν κενές φέτος στο τμήμα του Κιλκίς, χωρίς κανένα λόγο, απλά και μόνο λόγω πολιτικών επιλογών και απόφασης της κυβέρνησης για συρρίκνωση και απαξίωση της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Σε πείσμα όμως των κυβερνητικών σχεδιασμών, ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός μαθητών δήλωσε ως σχολή προτίμησής του το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης, διότι είναι γνωστές οι πολύ καλές επαγγελματικές προοπτικές που επιφυλάσσει.

Θα συνεχίσουμε να ζητάμε την αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Τμήματος του Κιλκίς, με πόρους και προσωπικό, γιατί αποτελεί έναν αναπτυξιακό παράγοντα για την περιοχή μας, αλλά και γιατί είναι από τις σχολές που μπορούν να δώσουν επαγγελματικές λύσεις σε εκατοντάδες νέους και νέες ώστε να παραμείνουν στη χώρα μας και να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητα τους στον τόπο τους.”

Η δήλωση του κ. Ξενέλη:

“Το έγκλημα εις βάρος της πιο πολύπαθης γενιάς μαθητών και μαθητριών δυστυχώς ολοκληρώθηκε. Τους έκλεισαν τα σχολεία για 8 μήνες, τους εξανάγκασαν σε “τηλεκπαίδευση” χωρίς εξοπλίσμό και εκπαιδευτικό υλικό, τα φυλάκισαν στο σπίτι και μετά τα στοίβαξαν ανά 27 σε αίθουσες κλουβιά εν μέσω πανδημίας.

Τώρα πετάνε 40.229 παιδιά εκτός πανεπιστημίων, αφού πρώτα ισοτίμησαν τα πτυχία των ΑΕΙ με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων.

Τα παιδιά μας για τη Νέα Δημοκρατία είναι προϊόντα, που αφού ξεπούλησαν τα προσωπικά τους δεδομένα στη Cisco, τώρα τα χαρίζουν ως πελάτες στους κολλεγιάρχες – χορηγούς της ΝΔ.

Είναι επικίνδυνοι! Πρέπει να φύγουν! Όλοι και όλες στον αγώνα για δημόσια δωρεάν Παιδεία σε ένα ποιοτικό, συμπεριληπτικό δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά!”

Σχολιάστε