My Twitter Feed

20 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τον έπιασαν με 21 κιλά κάνναβη -

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Τα προβλήματα στην Εκπαίδευση -

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

“Φιλική” επίσκεψη Καστανίδη -

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Κρίσιμη κατάσταση για 22χρονο εργάτη -

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Επίσκεψη Ν. Ανδρουλάκη στο νομό -

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Σοβαρές καταγγελίες για το ΓΝΚ -

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Υποσχέσεις Στύλιου για αρδευτικά -

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Ξανθός: Σπάνε τη κοινωνική συνοχή -

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

2ο Δημοτικό: Σε διαγωνισμό ρομποτικής

Το Σαββατοκύριακο 15-16 Φεβρουαρίου 2019 η ομάδα ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με την επωνυμία «Galaxy Citizens, έλαβε μέρος στο προκριματικό διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης του First Lego League (FLL) όπου συμμετείχαν 67 ομάδες από την Αλβανία, την Ήπειρο, την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

Στο τέλος της δεύτερης ημέρας, έπειτα από μια σειρά απαιτητικών διαδικασιών, κατάφερε να συμπεριληφθεί στις 27 ομάδες που πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό που θα γίνει στις 14 και 15 Μαρτίου με τη συμμετοχή ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα.

Το FLL ή αλλιώς FIRST LEGO LEAGUE είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή.

Οι «Galaxy Citizens, υπό την καθοδήγηση του τεχνικού υπευθύνου κου Goran Mihajlovic κατάφεραν να πάρουν μια καλή θέση στο robot game την οποία βελτίωσαν με την εξαιρετική επίδοση των μαθητών/τριών στην παρουσίαση του project με θέμα: «Σχεδιασμός κτιρίου για την ικανοποίηση αναγκών ηλικιωμένων». Αξίζει να σημειωθεί ότι για το project ενδιαφέρθηκαν και παρουσίασαν εξαιτίας της πρωτοτυπίας του, η εφημερίδα «Καθημερινή» και η Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ 1.

Με την πρόκριση της αυτή η ομάδα του 2ου Δημοτικού καθιερώνει αφενός την παρουσία της στον διαγωνισμό του FLL, του πιο δύσκολου και απαιτητικού διαγωνισμού ρομποτικής στην Ελλάδα, ενώ το σχολείο απολαμβάνει πολλαπλά τα οφέλη της προσπάθειας, μιας και καλλιεργείται μια νέα κουλτούρα συμμετοχής και συνεργασίας σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές), αλλά και της τοπικής κοινωνίας (εταιρίες και τοπικές αρχές) ως απόρροια των απαιτήσεων του διαγωνισμού.

Η ομάδα θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τις εταιρίες KLEEMANΝ, ΚΕ.Β.Ε., «Δήμητρα» – Παρπαράς Α.Ε. και Eurimac για τις χορηγίες και τις ευγενικές προσφορές τους, χωρίς τις οποίες δεν θα ήταν δυνατή η συμμετοχή της στον διαγωνισμό, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς για τον δανεισμό ενός επιπλέον robot, την εφημερίδα «Ειδήσεις» για τη εκτύπωση του πληροφοριακού υλικού, καθώς και την Ψυχολόγο κα Έλλη Φρεγγίδου και την Αρχιτέκτονα κα Σοφία Σπυρλιάδου που με τις πολύτιμες υποδείξεις και συμβουλές τους συνέβαλαν στην ανάπτυξη του project.

Ευχαριστίες ανήκουν επίσης στην εικαστικό Δέσποινα Οργιανέλη, στη θεατρολόγο Μπέτση Όλγα, τις εκπαιδευτικούς Κωνσταντινίδου Ναζή και Νέλκου Παναγιώτα για τη συμβολή τους στο δέσιμο της ομάδας και στον κο Σιώχο Χρήστο για την καλλιτεχνική επιμέλεια του project.

Τέλος η ομάδα ευχαριστεί τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου που αγκάλιασε απόλυτα το εγχείρημα και ιδιαίτερα τις κες Αγγελική Λαχουρά, Δήμητρα Μωυσίδου, για τη γενική επιμελητεία, τους κους Θεοδόση Θεοδωρίδη και Στάθη Αμοιρίδη για τις τεχνικές γνώσεις τους και τέλος τον πρόεδρό του Συλλόγου κο Γιώργο Χριστοφορίδη για την πολύπλευρη και καθοριστική αρωγή του.

Η ομάδα σας περιμένει να στηρίξετε την προσπάθειά της στον μεγάλο πανελλαδικό τελικό που θα γίνει στις 14 και 15 Μαρτίου στο περίπτερο 6 της Δ.Ε.Θ.

Σχολιάστε