My Twitter Feed

4 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Κυριακίδης με Τούρκους μουσικούς -

Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Ικανοποίηση αιτήματος αστυνομίας -

Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Στα αζήτητα η Καπνική-Μιχαηλίδης -

Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Αποχώρησαν 15 από τον ΣΥΡΙΖΑ -

Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Τα βρήκαν Κυριακίδης και Κιλκισιακός -

Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Στην υγειά μας με διακρίσεις! -

Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί ποτέ… -

Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Δυο γιατροί για το ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας -

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

ΣτΕ: Όχι διόδια στο Πολύκαστρο

*Ανακοίνωση δήμου – Γκουντενούδης: Δικαίωση.

Με δυο αποφάσεις που εξέδωσε το Συμβούλιο Της Επικρατείας ακυρώνεται η λειτουργία των πλευρικών διοδίων Πολυκάστρου.

Σχετικές αιτήσεις ακύρωσης είχαν υποβληθεί το 2017 και το 2021 από τις διοικήσεις του Δήμου Παιονίας, οι οποίες συνεκδικάστηκαν και έγιναν δεκτές λόγω «αδυναμίας παρουσίασης συγκεκριμένων όρων , προϋποθέσεων και κριτηρίων που αφορούσαν την χωροθέτηση των πλευρικών διοδίων και την αντίστοιχη θέση τους σε λειτουργία», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Μάλιστα, ο δήμος υπογραμμίζει ότι «οποιεσδήποτε κινήσεις τρίτων φορέων ή μεμονωμένων πολιτών πραγματοποιήθηκαν το διάστημα που εκκρεμούσε η εκδίκαση των υποθέσεων έχουν την σημασία τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνέβαλαν στο αποτέλεσμα διότι το αποτέλεσμα κρίθηκε από τους λόγους που είχαν προβληθεί από τον δήμο Παιονίας. Συνεπώς οποιαδήποτε προσπάθεια καπήλευσης  μιας επιτυχίας  που κατέγραψε η συντονισμένη προσπάθεια των διοικήσεων του δήμου εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η θετική έκβαση είναι μια νίκη που κατέγραψε ο δήμος για λογαριασμό όλων των πολιτών».

Πάντως, στην ανακοίνωσή του ο Δήμος εξαίρει «την  αποτελεσματική προσπάθεια που κατέβαλε ο Υπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς που, με πολιτική παρέμβαση στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ , τον Ιανουάριο του  2021 φρόντισε να ανασταλεί άτυπα μέχρι και σήμερα η λειτουργία των διοδίων». Παράλληλα, συγχαίρει τον δικηγόρο Αλέξανδρο Πασιατά «για τον επιτυχή χειρισμό του πολύπλοκου αυτού νομικού ζητήματος».

 Τέλος, στην ανακοίνωσή του ο δήμος δηλώνει ότι αναμένει «η πολιτεία να μην επανέλθει με νέα Υπουργική απόφαση για την λειτουργία των πλευρικών διοδίων Πολυκάστρου πριν την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πολυκάστρου – Μαλγάρων».

Ο κ. Γκουντενούδης

Σε δήλωσή του για την ακύρωση της τοποθέτησης διοδίων στο Πολύκαστρο, ο Χρήστος Γκουντενούδης αναφέρει τα εξής:

«Θα ήθελα να εκφράσω την χαρά μου για την δικαίωση μας όσον αφορά την ακύρωση της απόφασης τοποθέτησης πλευρικών διοδίων στο Πολύκαστρο.

Οι αιτήσεις ακύρωσης έναντι του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της άδικης Υπουργικής Απόφασης για την λειτουργία του σταθμού διοδίων στο ύψος του Πολυκάστρου που υπέβαλε ο Δήμος Παιονίας πρώτα το 2017 επί δικής μας θητείας και έπειτα το 2021 από την νυν διοίκηση του δήμου, συνεκδικάστηκαν κι έγιναν δεκτές με συνέπεια την ακύρωση της απόφασης.

Έτσι λοιπόν ο αγώνας που ξεκίνησε από το 2017, είχε επιτυχή έκβαση και είναι μια νίκη πρώτα απ’ όλα του δικαίου έναντι του αδίκου. Μία νίκη του Δήμου Παιονίας, της κοινωνίας των πολιτών και όλων των δημοτών μας που συνέβαλαν με τις δυνάμεις τους και την κραυγή αγωνίας τους ενάντια στις άδικες μεθοδεύσεις της κεντρικής διοίκησης για την λειτουργία ενός εισπρακτικού μηχανισμού που θα δημιουργούσε μια άδικη επιβάρυνση στους πολίτες για την χρήση ενός κακοσυντηρημένου και επικίνδυνου δρόμου που έχει μέχρι τώρα στοιχίσει δεκάδες ζωές συνανθρώπων μας.

Η δικαίωση αυτή καταδεικνύει την μεγάλη σημασία που έχει η συνεργασία και η συνέχεια στην δημοτική αρχή για το καλό της περιοχής και των δημοτών. Όταν οι δυνάμεις του τόπου συνεργάζονται σε μια κοινή κατεύθυνση, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το ιδανικό.

Αναμένουμε με προσμονή και την επόμενη δικαίωση που θα είναι η κατασκευή καινούργιου δρόμου από τα Μάλγαρα μέχρι και τους Ευζώνους, έργο για το οποίο τόσο έχει αγωνισθεί ο δήμος και η κοινωνία της Παιονίας.

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω και τις ευχαριστίες στον νυν Υπουργό και τότε Βουλευτή Κιλκίς κ. Γεωργαντά που είχε στηρίξει πολιτικά και νομικά τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, όπως και τους νομικούς, το γραφείο Ζαφειρόπουλου στην Αθήνα και του Αλέξανδρου Πασιατά, με τους οποίους συνεργάσθηκε ο δήμος μας για την άψογη νομική τεκμηρίωση της αίτησης ακύρωσης.»

Σχολιάστε