My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Συμμετέχω για τον Πολιτισμό

Προτάσεις για το Πρόγραμμα Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς κατέθεσε η παράταξη ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ μ` επικεφαλής τον Δημ. Αγαθόπουλο.

Προτείνοντας μεταξύ άλλων, την επαναλειτουργία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, τη συνέχιση των προβολών στο Θερινό Κινηματογράφο, τη διοργάνωση καλοκαιρινών εκδηλώσεων στην λίμνη Δοϊράνη, καθώς και εκδηλώσεις για την ανάδειξη του Βοτανικού Βαλκανικού Κήπου, η παράταξη αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της τα εξής:

Κατατέθηκε και ψηφίστηκε το πρόγραμμα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου για το έτος 2020, καθώς και οι δυνατότητες συνεργασιών με άλλους φορείς σε προγραμματισμένες θεσμικές εκδηλώσεις τοπικού χαρακτήρα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, μετά και από δικές μας παρεμβάσεις, ότι στον προγραμματισμό συμπεριλαμβάνεται εκ νέου το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, μετά την περσινή του διακοπή. Η προετοιμασία και το ύψος της χρηματοδότησης του οποίου θα πρέπει να επισπευσθούν για να προσδοκούμε μία επιτυχημένη πορεία.

Όπως επίσης θα συνεχιστούν οι προβολές θερινού κινηματογράφου μετά την ανακαίνιση του χώρου. Για τον προγραμματισμό και την διαχείριση των προβολών καταθέσαμε την πρόταση αυτά να γίνουν σε συνεργασία και με εθελοντές κινηματογραφόφιλους.

Το έλλειμμα προσωπικού και στον χώρο του πολιτισμού είναι υπαρκτό και δεν είναι δυνατό ο Δήμος με το υπάρχον προσωπικό να μπορέσει να ανταποκριθεί στην υλοποίηση του προγράμματος εξασφαλίζοντας την ποιοτική αναβάθμιση των εκδηλώσεων.

Ταυτόχρονα διαπιστώσαμε ένα έλλειμμα σε κεντρικές εκδηλώσεις οι οποίες θα πρέπει στο μέλλον να πάρουν ένα θεσμικό χαρακτήρα. Ως τέτοιες προτείναμε:

1) Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην λίμνη Δοϊράνη με πιθανό τίτλο «Τα Δοϊράνεια» για την τουριστική προβολή της περιοχής ως μία περιοχή απείρου κάλλους, αφού φυσικά βελτιωθεί η κατάσταση στους περιβάλλοντες χώρους. Ταυτόχρονα αυτές οι εκδηλώσεις θα μπορούσαν να πάρουν και τον χαρακτήρα διασυνοριακών συναντήσεων νέων και πολιτιστικών φορέων, σταδιακά για όλες τις βαλκανικές χώρες.

2) Στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνο γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Επιβάλλεται ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τον φορέα διαχείρισης του Βοτανικού Βαλκανικού Κήπου Κρουσσίων να καθιερώσει κοινές εκδηλώσεις για την ανάδειξη του ΒΒΚΚ και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

3) Την καθιέρωση Εβδομάδας επίσκεψης στα μουσεία, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου σε συνεργασία με άλλους φορείς. Και δεν είναι λίγοι οι χώροι αυτοί, άλλα άγνωστοι για πολλούς γιατί κανείς δεν έδωσε την σημασία που τους έπρεπε. Αυτά είναι:

Μουσεία

Το Λαογραφικό, το σπηλαιολογικό, της μάχης του Κιλκίς στο Ηρώο, το Αρχαιολογικό και το μουσείο της λίμνης Δοϊράνης.

Μνημεία

Ηρώο Κιλκίς, μνημεία του 1ου Παγκοσμίου πολέμου στην Δοϊράνη, Βυζαντινή Εκκλησία Δροσάτου.

Αρχαιολογικοί χώροι

Παλατιανό και κάστρο Π. Γυναικοκάστρου.”

Σχολιάστε