My Twitter Feed

20 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΕΙ: Με συγκίνηση η τελετή ορκωμοσίας -

Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Νέα νίκη ΣΥΡΙΖΑ, 3η η ΔΑΚΕ -

Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

“Αγώνας με περισσότερο ζήλο” -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Μηνύματα για τη γενοκτονία Ποντίων -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Εικόνες λεηλασίας στα λουτρά -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Καταδίκη συμπεριφορών σε κάλπη -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Μόνο η Ειρήνη στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ -

Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Όλο το πρόγραμμα των Πολυκαστρινών -

Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

1η Μάη: Πορεία μόνο από ΠΑΜΕ

Με μια μαζική για τα δεδομένα άλλων ανάλογων εκδηλώσεων συγκέντρωση και πορεία, γιόρτασε το ΠΑΜΕ την Εργατική Πρωτομαγιά, σήμερα στο Κιλκίς. Αντίθετα, η συγκέντρωση που διοργάνωσαν στο Εργατικό Κέντρο, το ΕΚΚ και η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς δεν εξελίχτηκε σε συλλαλητήριο αφού οι 30 περίπου συγκεντρωμένοι περιορίστηκαν στη κατάθεση στεφανιών στο χώρο συγκέντρωσης.

pame1Περισσότεροι από 100 Κιλκισιώτες παραβρέθηκαν σήμερα Πρωτομαγιά στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για εορτασμό των παγκόσμιων εργατικών αγώνων.

Τη συγκέντρωση χαιρέτησε εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, η γραμματέας Σταυρούλα Νικολαΐδου, ενώ η Κική Τραντούδη απήγγειλε απόσπασμα από τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου, που γράφτηκε με αφορμή το θρήνο της μάνας του νεκρού Τάσου Τούση, την Πρωτομαγιά του 1936 στη Θεσσαλονίκη.

Από το βήμα της συγκέντρωσης αναγνώστηκε και ο χαιρετισμός των εργαζομένων της ΚΑΡΙΝΑ, οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα των τελευταίων μηνών.

Την κεντρική ομιλία, εκ μέρους της Γραμματείας Κιλκίς του ΠΑΜΕ, έκανε ο Τάσος Βασιλακάκης, αντιπρόεδρος του σωματείου ΟΤΑ Κιλκίς και μέλος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, οο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία της Πρωτομαγιάς και στο γεγονός ότι “τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε χαρίστηκαν, δεν παραχωρήθηκαν από τους εκμεταλλευτές και από κυβερνήσεις, αλλά κατακτήθηκαν με αδιάκοπους σκληρούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή”.  

pame2Μετά την κύρια ομιλία και τους χαιρετισμούς πραγματοποιήθηκε πορεία δια μέσου της 21ης Ιουνίου και της Γ. Καπέτα, η οποία κατέληξε στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, μπροστά στο Δημαρχείο, όπου κατατέθηκαν στεφάνια από το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ, το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ Κιλκίς αναφέρει μεταξύ άλλων:

Σήμερα, Παρασκευή 1 Μάη, πραγματοποιήθηκε από τη Γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ η Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων, με τη συμμετοχή πλήθους εργατών και υπαλλήλων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, επαγγελματιών, αγροτών, άνεργων, συνταξιούχων, μαθητών, φοιτητών, νεολαίας και γυναικών των λαϊκών στρωμάτων.

Η όγκος και ο παλμός της συγκέντρωσης που είχε κεντρικό σύνθημα: «Αγώνας – Ρήξη – Ανατροπή. Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία και μνημόνια», έδειξε ότι σε μία περίοδο όπου κυβέρνηση, εργοδοσία, αστικά ΜΜΕ, κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός καλούν σε αναμονή και στήριξη των διαπραγματεύσεων, δηλαδή σε στήριξη των νέων αντιλαϊκών μνημονίων, υπάρχουν δυνάμεις με ταξικό προσανατολισμό σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά και χωριό, ικανές να τραβήξουν το κίνημα προς τα εμπρός, ικανές να συμβάλουν στην ανασύνταξή του… 

Η Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση αποτέλεσε την κορύφωση τη δράσης του προηγούμενου διαστήματος των ταξικών δυνάμεων στο Κιλκίς, όπου με περιοδείες και εξορμήσεις στους εργασιακούς χώρους του δημόσιου, στα εργοστάσια του νομού, στα εμπορομάγαζα και στα χωριά, στάλθηκε το μήνυμα ότι ο λαός πρέπει να αγωνιστεί για την αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων ετών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης σε φιλολαϊκή κατεύθυνση.”

Σχολιάστε