My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

“Όχι σχολεία δυο ταχυτήτων”

*Συμφώνησαν Ειρ. Αγαθοπούλου και Sύλλογος Εκπαιδευτικών 3ου Γυμνασίου Κιλκίς.

Οι εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς ενημέρωσαν την Ειρήνη Αγαθοπούλου για την αρνητική γνωμοδότηση του συλλόγου εκπαιδευτικών του σχολείου τους στο θέμα της ενδεχόμενης μετατροπής του Γυμνασίου σε Πρότυπο. Παράλληλα, συζήτησαν μαζί της και άλλα προβλήματα που εγείρει μια τέτοια απόφαση.

Η σχετική συνάντηση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Κιλκίς με μέλη του συλλόγου εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου, πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 24 Μαρτίου, μετά από σχετικό αίτημα, με σκοπό την ενημέρωσή της.

Οι εκπαιδευτικοί τόνισαν επίσης ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που δημιουργείται είναι το αβέβαιο μέλλον των 8 τμημάτων ένταξης, που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στο 3ο Γυμνάσιο και σε αυτά εξυπηρετούνται μαθητές και μαθήτριες με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες από όλο το Κιλκίς.

Επίσης, αναλογιζόμενοι το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα σε όλα τα γυμνάσια της πόλης, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που γίνονται μαθήματα και στα υπόγεια των σχολείων, εξέφρασαν την αγωνία τους για την απορρόφηση των μαθητών που θα εγγραφούν από τη νέα σχολική χρονιά, σε ενδεχόμενη μετατροπή κάποιου γυμνασίου σε πρότυπο.

Ακόμη, μοιράστηκαν μαζί της την ανησυχία τους και την αβεβαιότητά τους για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, καθώς είναι σχεδόν σίγουρη η μετακίνησή τους σε άλλα σχολεία, ίσως και εκτός νομού, δημιουργώντας προβλήματα στον οικογενειακό και οικονομικό τους προγραμματισμό.

Η κ. Αγαθοπούλου ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπέρ της μετατροπής ενός μεγάλου αριθμού δημόσιων γυμνασίων και λυκείων σε πρότυπα και πειραματικά, διότι κάτι τέτοιο δεν οδηγεί σε πρόοδο του δημόσιου σχολείου και της εκπαίδευσης, αλλά εντείνει περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες. Επίσης, αυξάνει την παραπαιδεία από τη νηπιακή, ακόμα, ηλικία και χαράσσει έναν δρόμο εξαντλητικό και αντιπαιδαγωγικό όσον αφορά τα παιδιά, που καλούνται από μια τρυφερή ηλικία να απολέσουν την παιδικότητα τους ώστε να αντέξουν τους κραδασμούς της απόρριψης, κυνηγώντας την επίδοση.

Κλείνοντας, τόνισε: “Η κυβέρνηση προωθεί τα σχολεία δύο ταχυτήτων αδυνατώντας να αντιληφθεί ότι «αριστεία» και αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου σημαίνει αναβάθμιση όλων των σχολείων. Συγκεκριμένα για το Κιλκίς αυτή η αναβάθμιση πρέπει να συνδεθεί με την δημιουργία 4ου Γυμνασίου, το οποίο θα εξασφαλίσει αξιοπρεπείς εκπαιδευτικές συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς και θα λύσει το κτιριακό πρόβλημα των γυμνασίων της πόλης”.

Η κ. Αγαθοπούλου δεσμεύτηκε ότι θα κινηθεί με γνώμονα το συμφέρον του δημόσιου σχολείου και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όλους τους μαθητές και μαθήτριες του νομού και πως για όλα τα παραπάνω θα ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο προς την Υπουργό Παιδείας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πηγή: Δελτίο τύπου από Ειρ. Αγαθοπούλου

Σχολιάστε