My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

“Όχι συγκάλυψη των υποκλοπών”

Σε κοινή δήλωση, σφόδρα επικριτική για τη κυβέρνηση, προέβησαν πέντε πρώην υπουργοί κυβερνήσεων της ΝΔ, καθώς και πρώην βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Σάββας Τσιτουρίδης.

Εκτός από τον πρώην υπουργό και βουλευτή Κιλκίς, τη κοινή δήλωση υπογράφουν, η π. βουλευτής και π. πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Αμύνης της Βουλής Κρινιώ Κανελλοπούλου, ο π. κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο π. υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο π. βουλευτής και δήμαρχος Λαμίας, Νίκος Σταυρογιάννης.

Η κοινή δήλωση των «πέντε» έχει ως εξής:

«Πορευόμαστε προς τις εθνικές εκλογές με την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να αρνούνται να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα  και αντίστοιχα  να ενημερώσουν άμεσα τους αρχηγούς των κομμάτων για το μείζον ζήτημα των υποκλοπών της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών.

Παράλληλα, η πρόσφατη ουσιαστική άρνηση λογοδοσίας στο Κοινοβούλιο, η άρνηση ανάληψης της αντικειμενικής και μη μεταβιβάσιμης ευθύνης του Πρωθυπουργού ως πολιτικού προϊστάμενου της ΕΥΠ, παραβιάζουν τους νόμους και το Σύνταγμα και  πλήττουν τη λειτουργία της Δημοκρατίας.
Η παράταξη που επαίρεται για την αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών στην χώρα συνεπώς εκτίθεται, αφού όλοι συνομολογούν ότι στις φιλελεύθερες δημοκρατίες της Ευρώπης η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών όταν γίνεται, σπανίως, συμβαίνει μόνο με σοβαρές και νομικά τεκμηριωμένες αιτίες εθνικής ασφάλειας και προστασίας  και πάντως όχι για ηγεσίες Ενόπλων Δυνάμεων και πολιτικούς αντιπάλους.

Είναι λυπηρό η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να επιτρέπει στην παρούσα ηγεσία της παράταξης από την οποία προέρχεται να ασκεί πρακτικές που την αφήνουν εκτεθειμένη στην κριτική περί δημοκρατικής εκτροπής.
Σαφώς, η παραβίαση του Συντάγματος από μόνη της δεν συνιστά εκτροπή. Αλλά η συστηματική παραβίαση, ο συστημικός  έλεγχος και η φίμωση μέσω Μ.Μ.Ε, η καταπάτηση της αρχής της ανεξαρτησίας των δημοσιών αρχών συνιστούν σοβαρή αλλοίωση της φυσιογνωμίας της φιλελεύθερης Δημοκρατίας.

Μόνη διέξοδος η άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την άμεση και πλήρη ενημέρωση τους από τον Πρωθυπουργό, καθώς και η ταχύτατη διαλεύκανση όλων των παραμέτρων που συνιστούν το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών από τη Δικαιοσύνη.

Αυτονόητη και Συνταγματικά επιβεβλημένη η προστασία της λειτουργίας και της Ανεξαρτησίας των αντίστοιχων Αρχών, καθώς και της υποχρέωσης τους για πλήρη ενημέρωση.

Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί η θεσμική ευταξία, η ομαλότητα προς τις εκλογές και θα προστατευθούν  οι πολιτικές επιλογές ως προϊόν ελεύθερης βούλησης και όχι ως ομηρεία μπροστά στον φόβο της  δημόσιας αποκάλυψης της ιδιωτικότητας.

Η Κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, πρωτίστως, οφείλει θεσμικά να θωρακίσει τη λειτουργία του πολιτεύματος από κάθε απόπειρα παρόμοιας εκτροπής στο μέλλον.

Οι πολιτικές δυνάμεις και όλοι μας έχουμε χρέος να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια ή απόπειρα συγκάλυψης των υποκλοπών.

Γιατί η προστασία της φιλελεύθερης Δημοκρατίας ως Πολιτεύματος και η ομαλή λειτουργία της είναι καθήκον όλων που απορρέει από το Σύνταγμα.
Αυτό επιτάσσει το δημοκρατικό καθήκον. Γι’ αυτό η σιωπή είναι συνενοχή. Συνιστά θέση υποταγής. Και όπως λέγει και ο J.J Rousseau “Δεν υπάρχει υποταγή πιο απόλυτη από εκείνη που κρατά την επίφαση της ελευθερίας”.

Σχολιάστε